Lázár szerint nincs áthidalhatatlan különbség Magyarország célja és az Európai Bizottság költségvetési elképzelései között, Európának továbbra is szüksége van a tagországok közötti fejlettségi különbségeket kiegyenlítő kohéziós politikára. 

Lázár János a V4 országok és a térség további négy uniós tagországainak képviselői valamint Günther Oettinger, az Európai Bizottság költségvetésért és emberi forrásokért felelős biztosának pénteki budapesti tárgyalását követően kijelentette: Magyarország olyan uniós költségvetést szeretne 2020 után, amelynek köszönhetően maga is nettó befizetővé válhat.

Nincs áthidalhatatlan különbség Magyarország céljai és az Európai Bizottság költségvetési elképzelései között

A nyolc ország képviselői egyetértettek abban, hogy szükség lehet uniós befizetéseik növelésére, és nem zárkóztak el attól, hogy a bruttó nemzeti jövedelemmel (GNI) arányos befizetéseiket 1,1 százalékponttal növeljék.

Lázár szerint az uniós költségvetésbe Nagy-Britannia kilépése miatt eggyel kevesebb nettó befizető ország lesz, a csökkenő bevétel mellett pedig több feladatot kell megoldani.

Günther Oettinger biztos megerősítette, hogy a pénteki tanácskozás résztvevői az uniós költségvetést érintő kérdések túlnyomó többségében már most egyetértenek. Hangsúlyozta azt is, hogy Nagy-Britannia kilépése miatt az uniós közös célokról nem szabad lemondani.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Aközt amit eddig csináltak az Uniós pénzzel és amit ezután fognak( amennyiben nyernek) akkor egész biztos semmi különbség nem lesz.Az Unió adja a fejlesztésre, a FideSS lenyúlja a Holdudvar elkészíti sokkal silányabb de 3 x drágább áron,mint a többi pályázó( már ha egyáltalán írnak ki valamire pályázatot.saját véleményem: Az Unióban a legtöbben tudják,hogy Orbánék ellopják a pénzt,de nem szólnak,mivel Ők is ugyan ezt csinálják a saját hazájukban. A különbség csak annyi,hogy ott a lakosság annyira nem érzi meg,hogy őket meglopják,mert az alap megélhetést sokkal jobban biztosítják mint nálunk.Ott sokszor és keveset itt sokszor és sokat nyúlnak le.Ott van határa a lopásnak,itt nincs.
Lepényleső
A cím igaz. Viszont a regnáló kormánynak,az őket szolgálóknak a világ pénze sem lenne elég.
papa.49
Az uniónak nem érdeke hogy LOPJATOK EL MINDEN PÉNZT CSERPÁKJANKÓ !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.