Kövér László beismerte, hogy a Fideszre szabták a választási körzeteket.

„Az, amit mondanak a választási rendszer reformjáról nem mondom, hogy nincs benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt”

– mondja Kövér László azon a Reflektor blogbirtokába jutott hangfelvételen, amely 2017 januárjában készült.

A blog szerint minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy a felvételen Kövér László jellegzetes orgánuma hangzik fel. Íme, a bizonyíték:

A földrajzi bűvészkedéssel a házelnök arra utalhat, hogy 2011-ben, Lázár János terve alapján már a kormánypárt szájízének megfelelően formálták át a választókörzeteket: 176-ről 106-ra redukálták számukat, mégpedig úgy, hogy a körzethatárok átrajzolásával fideszes zónákat csaptak az addig baloldali szimpatizáns övezetekhez. Ezzel az ellenzéki zónák felhígultak, vagy éppen gettószerűen koncentrálódtak, és jelentőségük is csökkent.

Kövér László azt is elmondja a beszélgetés során, hogy a kormánypárti politikusok úgy gondolják, csak nem merik nyilvánosan kimondani, hogy: „az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába (…) Én is csak ebben a körben teszem. Isten őrizz, hogy ők labdába rúgjanak.”

Hangfelvétel: Kövér László elismerte a bűvészkedést a választási körzetekkel

Hozzáteszi, hogy a Fidesz semmi olyan nem tett, amit az előző kormányok ne tettek volna meg, ezért nem érez különösebb lelkifurdalást azzal kapcsolatban, ha törvényes keretek között a kormánypártnak gyakorlatilag teljhatalma van.

A blog szerkesztője azt mondta a Magyar Narancs.hu érdeklődésére, hogy a felvétel nem is politikai, hanem

egy szakmai rendezvényen készült tavaly januárban.

Nem csak ez a hangfelvétel lehet kínos a választási lázat Soros-kampánnyal hevítő Fidesz számára: nemrég Tállai András helyettes államtitkárról, a NAV elnökéről került ki leleplező erejű hangfelvétel: Tállai arról beszél, a kormánypárt megpróbálja megcsinálni mindazt, amit a Jobbik mond.

(Reflektor blogMagyar Narancs)

Cikk- címlapkép: MTI Fotó/Krizsán Csaba

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Es meg mindig nem rangattak ki oket a parlamenti szekekbol...
quadrocopter
Ugye, a tákolmány óta tudjuk, hogy a rezsim illegitim, a tákolmány érvénytelen és ezt Kövér-Tahó László is alátámasztotta!
Ergo: nincs helye semmilyen demokratikus választási csatának, ki kell tolni a szemeiket, ahol és amivel lehet!
lampa laz
Egy tökös politikus sincs az ellenzék soraiba aki(k) ezeket a naponta kiboruló szarokat a fidesz fejére kenje? Hogy a p*csába akarnak nyerni, nyerniiiiii???
Clavigo
Tetves rohadt kommunista szarházi Kövér.
Sámannus
úgy szabdalták szét a körzteket, hogy azok gazdaságilag érdektelen régiókat fognak össze. Sem a közlekedés, sem a földrajzi tagozódások nem indokolták az átszervezést. Így gazdaságilag, és társadalmilag, és trerületileg is ellentét keletkezett a lakossági érdekek között. Ez is az önszerveződést akadályozza, és az egységes földrajzi területek ellehetetlenítését különösen hátrányos volt ez BAZ megyére a terület gazdasági kirekesztésére minden eszközt megragadtak. Legyenek átkozottak akik ezt kiagyalták piszkos büdös renegát hazaárulók, élükün a választott drágalátos képviselőkkel, akik ehhez statisztáltak..
papa.49
A nádfedeles elvtárs talán a kibújót keresi a hurokból ezzel a beismeréssel ez kevés, köteles te is lógni fogsz !!!
cikicakk55
@lampa laz: Eszük ágában sincs nyerni az ellenzéknek. Nekik piszok jó így. Ott a biztos jó ki állás,a Fidesz még be is segít ha hülyék lennének a stabil megélhetésüket a nép miatt felrúgni. Szépen egymásra kenik,hogy a többi ellenzéki párt miatt nem tudnak tenni semmit,
mert az nem fog össze velük.
papa.49
@cikicakk55: Jól látod erre mondtam a múltkor csak a ,,hodályba,, kerülés a fontos, meg a jó fizü 4 évig, a nép, á az le van szarva )))))))))))))))))))))))))))
RonaGyuri
Addig nem is lenne baj, míg csak a választási-körzetekkel szélhámoskodnak, lévén olyan nincs. Ők azonban a választó-kerületeket szabták át.
Pálinkás Pál
Majd a bitó alatt is bűvészkedhetsz hiába köteles majom..
lusta
A másik fő gond, amin a nagyérdemű csöndesen átsiklik:
˝Kérdező: Fidesz hozza gyakorlatilag a törvényeket is.
Kövér: De ez mikor van másként? Kormányok hozzák a törvényeket.˝
Hát nem te négybetűs fej. Jobb helyeken a parlamentet miért hívják törvényhozás házának? A parlamenti képviselők hozzák a törvényeket és a kormányok a végrehajtó rendelkezésket, amit a parlament szépen lelellenőriz és az elképzelésének megfelelően alakít. Ennyit ennek a bandának a demokráciáról és a parlamentarizmusról vallott nézeteiről.
Eladott Ország
Noha Magyarországon még szabad választások vannak, a Fidesz úgy alakította át a választási körzeteket, hogy az nekik kedvezzen. Így, noha szabadnak nevezhető, törvényesnek és fairnek már kevésbé. A mostani körülmények között a kormány közel teljhatalommal rendelkezik és úgy befolyásolja a választásokat, ahogy épp kedvező számukra. Orbánnak igaza volt 27 éve, amikor az esélyegyenlőséget féltette a kormány médiabefolyása miatt. Kár, hogy ezt ma ő maga már nem tartja többé problémának.
uploads.disquscdn.com/images/71aa812ba85dcd6649eb43f03f3737ee473d943877f16f0af38dd13b2b3903b2.jpg
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fa.civilhetes.net%2Ffiles%2F2017-11%2F09%2Fuj-rakosi.jpg&key=1tZfzwka5KCb51CMkp6X_g&w=600&h=585
lampa laz
@cikicakk55: Igazad van, a fidesz csak azért tartja fenn az ellenzéket, h választás demokratikusnak tűnjön.
Eladott Ország
Adva van egy köztörvényes bűnbanda. Tevékenységük az élet minden területét behálózza, nincs egyetlen megmozdulásuk sem, ami a civil köznapokban elfogadható volna, bármit tesznek, az törvénybe ütköző. Még egyszer: bármit tesznek, az a rablóvezér mérhetetlen bírvágyát szolgálja. Az egyenlőségjel túloldalán lévők tevékenysége abban merül ki, hogy meg akarják magyarázni a bűnbandának: amit tesznek, az törvényellenes. És a közvéleménynek is meg akarják magyarázni. Az egyenlet egyik oldalán csalás, rablás, a másikon fejcsóváló polgári rosszallás. Ezt eddig is tudtuk, mondják. Lehet. Ezt eddig így én nem tudtam. Hogy az egyenlet megoldhatatlan, mert az egyenlőségjel két oldalán össze nem illő együtthatók vannak. Valamelyiken változtatni kell, ha azt akarjuk, hogy az egyenlet megoldható legyen. Márpedig azt akarnunk kell, mert a matematikának ez az alapművelete a legalapvetőbb természeti törvény leképezése: az élet minden területén létezik ez az egyensúly. Ha felborul, azt valamilyen defektus (tragédia) követi, és a rendellenesség mindaddig szedi a maga áldozatait, amíg az egyensúly helyre nem áll. A természet mindig gondoskodik róla, hogy ezt az egyensúlyvesztést helyrebillentse. Ez a természeti törvény az emberi társadalmakra is érvényes, működik is, csak nem úgy, mint az élővilág más részein – az ember ugyanis abban a tévhitben él, hogy majd ő megváltoztatja a törvényt. Nem változtatja meg. Legföljebb időben elhúzza a helyreállítás folyamatát, ezáltal növeli a veszélyt és a halálos áldozatok számát.
Érthető, amit beszélek? Chamberlain úgy gondolta, majd ő beszél Hitlerrel, hiszen az nyilván egy egész rendes ember, nem lesz itt semmiféle háború. A müncheni egyezmény aláírásával odaadatta Németországnak a Szudéta-vidéket, csak hogy békesség legyen.Nagy-Britanniában jött Churchill, és 1940-ben ígért vért, verejtéket és könnyeket. Tetszik érteni? Odatette az egyenlet másik oldalára azokat az együtthatókat, amikkel a művelet megoldhatóvá vált: a vért, verejtéket és könnyeket. Nem...
tudode
Kisded játék ennek a 37 alapítóból kettőnek SZŐRÖSTÓL, BŐRÖSTŐL bevenni akár egész Európát ahhoz képest, ahogy az ÁTKOSBAN is FELTALÁLTÁK magukat!
.
Nagyobb francok ezek, mint bárki gondolná, csak ők azt nem, hogy a VILÁGHÁLÓ megörökíti minden egyes mozzanatukat "szeplőtelen fogantatásuktól a mai napig, ha eljön az idő SOK MUNKÁT ADVA A TÖRTÉNÉSZEKNEK, hogy kikből, mikből lesz a CSERBOGÁR/MÁKVIRÁG:
.
:
----.Szeplőtelen fogantatás 1.
nol.hu/archivum/archiv-6401-2430
.
----- Szeplőtelen fogantatás 2.
nol.hu/archivum/archiv-6402-2431
.
Jó időben, jó helyen voltak ezek a "falusi gyerekek" oly annyira, hogy MA MÁR AZ ORSZÁG LÁBÁN JÁRJÁK a "botost"!!!
colibri
Jönnek elő a hangfelvételek sorba és saját szájukból kiderül, amit minden kicsit is gondolkodó ember eddig is tudott. A gond csak annyi, ha minden mehet váltazatlanul tovább és zöld utat kap már sokadszorra is a bűnözés!
Aki Én
És? Mi ez ahhoz képest amit már úgy is tudunk? Aki ma még fideszbuzi, az úgy is marad őrökre.
Yoda69
Ez legalabb olyan sulyu beismeres mint anno a koteles beszed volt.
Abba belebukott a fideSS.
Desischado
Remélem, egyszer túl csordul a pohár, és az egész banda megy a levesbe!
moareka
@colibri: befejezem amit írtál:...mert nálunk annyi agymosott marha van, hogy könnyen pofázhatnak ezek a hajdan volt élen járó KISZ és párttagok...
kukac50
Kövér elismerte csalással kerültek hatalomra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.