Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szombaton több megyében (Budapesten és Pest megyében, továbbá Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Veszprém megyében) várható havazás, intenzív csapadék, a hegyvidéki területeken 10-15 centiméter hó is hullhat.

Fontos, hogy mindenki alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez, mivel a balesetek jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban

– hívta fel közleményében a figyelmet a rendőrség.

Csak a téli közlekedésre felkészített, megfelelő műszaki állapotú járművel induljon útnak! Fordítson különös figyelmet a gumiabroncsok állapotára!

Szombaton borult lesz az ég, és többfelé várható csapadék:

a Dunántúlon és Észak-Magyarországon havazás, havas eső, a középső országrészben eső, havas eső, hó egyaránt, a Tiszántúlon eső valószínű. A legkeletibb tájakon csak estétől válthat át az eső vegyes halmazállapotú csapadékra.

Jön a hóvihar!

Fotó: Pixabay cco

Éjszaka ugyanakkor egyre inkább csak a Dunától keletre, és ott is egyre kevesebb helyen valószínű gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék, hajnaltól pedig a Dunántúlon már elkezd felszakadozni, csökkenni a felhőzet. Vasárnap egyre nagyobb területen és mind hosszabb időre kisüt majd a nap a változó felhőzet mellett, de kora délutánig az északkeleti megyékben még felhősebb lesz az ég. Délelőttre keleten megszűnik a csapadék, ezt követően csak néhol lehet zápor, hózápor, havas eső zápor. Az északnyugati szelet többfelé kísérik élénk, ma estig több helyen még erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően +1 és -3 fok között alakul, ennél hidegebb csak néhol a dunántúli és északi havas, szélvédett helyeken lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 2 és 7 fok között valószínű.

Forrás: MTI, boon.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Szolnok megyét nem írtátok reggel óta szakad a hó, annyit se értek mint a levelibéka ))))))))
Pálinkás Pál
@papa.49: ne szídd őket...elvégre télen figyelmeztetnek az esetleges havazásra! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.