Az LMP szerint csődöt mondott a kormány családpolitikája, amit az is bizonyít, hogy tavaly kevesebb gyermek született, mint egy évvel korábban. Kanász-Nagy Máté reagált arra a Reflektor blog által közölt hangfelvételre is, amelyen Kövér László házelnök a választási rendszerről beszél. 

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt szóvivője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette:

a családok nem kapják meg a kellő segítséget, tavaly például háromezer gyermek bölcsődei felvételét utasították el helyhiány miatt.

Szerinte a kormány nemhogy növelte volna, még csökkentette is a férőhelyek számát, tavaly ugyanis 1500-zal kevesebb volt ebből az országban, mint 2016-ban. Hozzátette: bár a kabinet fejlesztési programokról beszél, ezek sehol sem láthatóak.

Az LMP növelné a bölcsődei férőhelyek számát – ismertette –, és olyan családpolitikát követne, amely mindenkinek kellő segítséget nyújt, és nem csak keveseknek adna sokat.

A politikus reagált arra a Reflektor blog által közölt hangfelvételre is, amelyen Kövér László házelnök a választási rendszerről beszél. Kanász-Nagy Máté az elhangzottakat őszinte beismerő vallomásként értékelte, amely szerinte azt bizonyítja, hogy a rendszerváltás pártjai az elmúlt 28 évben kéz a kézben süllyesztették le a magyar demokráciát.

A Fidesz az MSZP-től tanulta meg, hogyan kell csalni, az MSZP a Fidesztől tanulta tovább

- fogalmazott.

Kijelentette:

az LMP-nek elege van abból, hogy ezen politikai tömörülések egymásra mutogatnak és azt mondogatják, hogy ha nekik lehet csalni, akkor nekünk is.

Az ellenzéki párt szerint ezért új korszakra, új politikai irányra van szükség.

A határon túli magyarok szavazati jogáról és az ezzel kapcsolatos pártálláspontokról kérdésre közölte: az LMP megalakulása óta támogatja a határon túli magyar közösségek önrendelkezésének kiteljesedését, a DK és az MSZP azonban az elmúlt években nem ezt folytatta. Kanász-Nagy Máté felháborítónak nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök megvonná a határon túli magyarok szavazati jogát, és feltette a kérdést: mennyire lehet hiteles Molnár Gyula MSZP-elnök, amikor a jog megtartásáról beszél, miközben néhány éve ennek az ellenkezőjét vallotta a pártja.

Az Orbán Viktort lelőve ábrázoló, szocialista politikus által közölt fotó kapcsán úgy nyilatkozott: be kell fejezni a gyűlöletkeltő politikát, mind a Fidesznek, mind az MSZP-nek. Az LMP nyugodt, normális hétköznapokat és politikai hangnemet ígér – tette hozzá.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez az az LMP nevű alakult, amelyik már mindent megtenne a névváltoztatás érdekében?
LMP mostantól Lophassanak a Mi Politikusaink. A maguk 3-4 %-ával sok esélyük a közeljövőben sincs rá...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Mégegy gyöngyszem az akkori szocik és a koalíció partner korrupciójára és az akkori Fidesz aljasságára, hogy mivel kapott a lopott pénzből, ezért agyonhallgatta az egészet. Ez a mutyivilág hozta ránk 2010-ben a Fidesz 2/3-ot!:

"A 2006-ban kipattant botrány első hírei arról szóltak, hogy a Strabag 2004-ben mintegy 15 millió eurót áldozott arra, hogy a kormányzó pártok döntéshozóinak támogatását megszerezve minél nagyobb részt kaphasson az M5-ös autópálya építéséből. (A Strabag bevételeinek igen jelentős része közfinanszírozású projektekből származott, és származik ma is.
Az akkori ügyben az SZDSZ mellett szocialista politikusok, konkrétan Puch László neve is felmerült.
Az ügy két évvel későbbi felmelegítésekor az derült ki, hogy a Strabag bő 13 milliárd forintot utalt át ezekben az években itteni lobbicégének, az Euro:contact Kft-nek.
A „demokráciafejlesztésre” szánt pénz túlnyomó része az SZDSZ és a szocialisták környékén landolt, de az ügy kapcsán az akkori ellenzék, konkrétan Gyürk András és Lezsák Sándor, vagyis a Fidesz és az MDF érintettsége is kiderült. (Igaz, az ellenzéknek juttatott támogatás – szemben a kormánypártoknak szánt 13 millióval – mindössze 100 ezer euró volt.) Az ügyben Ausztriában és Magyarországon is nyomozás indult: a Strabag-tulajdonos Hans-Peter Haselsteiner ellen korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt folyó eljárást az illetékes tartományi bíróság tavaly ősszel megszüntette, a magyarországi fejleményekről azonban a nyomozás megindulása, vagyis 2008 óta nem került napvilágra semmilyen információ.
Megkeresésünkre a Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte, hogy az ügyben vesztegetés gyanúja miatt indítottak nyomozást 2008 tavaszán, de 2010 szeptemberében „bizonyítottság hiányában” lezárták az eljárást."
http://atlatszo.hu/2014/03/04/igy-szponzoral-...
Béla333
Tudom! Most mindjárt jönnek a megmagyarázók, hogy az akkor ellopott, kenőpénzként eltett összeg a fasorban sincs a Fidesz által most ellopott összeghez képest, de azért azt látni kell:
- az elején nem állítottuk meg a politikusaink lopkodását és ezért lettek egyre pofátlanabbak,
- itt is súlyos milliárdokról beszélhetünk, a lopást nem lehet viszonylagossá tenni a politikusainknál sem: ez egyik lopást elnézzük, mert a másik egy (2) nagyságrenddel többet lop?!
- Az akkori kormánypárt (a Gyurcsány vezette MSZP), a koalíciós partner SZDSZ és a Fidesz összejátszott, közösen lopkodták a közpénzt és közösen hallgatták agyon az egészet. Maffiaszerűen működtek és szerintem ma is így működnek!
Ezért kell a Fidesz mellett az MSZP-t és a DK-t is elküldeni oda, ahová valók: a történelem szemétdombjára. Mert amíg ezek váltogatják egymást a hatalom közelében, addig nem lesz itt semmiféle megtisztulás!
Szerintem!
Béla333
@kereső: 11.28
Vagy akarod, hogy kitárgyaljuk Vadai Ágika történetét a Gripen beszerzések parlamenti vizsgálóbizottsága vezetőjeként, aki képes volt olyat nyilatkozni, hogy nem vizsgálják a beszerzések körüli kenőpénzek ügyét, mert arra nem terjedt ki a bizottság kompetenciája? (Azóta sem volt a DK-nak ez fontos!)
Vagy Gy. Németh Erzsike történetét, aki akkor volt az MSZP fővárosi frakció vezetője, amikor az Altom beszerzések, a 4-es metró ügyei zajlottak?
Folytathatnánk a sort hosszasan, de aki nem akar látni annak fölösleges bármire rávilágítani!
rohács1926
@Madácsi Pali: ma 9.13
Félreértettél; az idézeteket Béla333 tegnap, 17:57 hozzászólásából vettem és pont úgy cáfoltam, ahogy Te. Hiszen ezt írtam; "Simicska egy másik 'iskolából' jött. Sokkal gátlástalanabb elveket hozva, és sokkal "meredekebb" cselekményeket követett el." (Mint Puch)
kereső
@Béla333: 12:46, Béla tényleges érintettségről kértem tőled információt.Ezen az alapon már nagyon régen felemlegethettem volna a Hadházy család földügyeit,Ungár Péter közös cégét/cégeit Schmidt Máriával,melyekről azért konkrét információk vannak,hogy nem mentesek a közpénzektől.Nem tettem,mert ujságcikkre-blogokra hivatkozva nem vagyok hajlandó beszállni sárdobálásba.Az hogy Gy.Németh Erzsébet az mszp fővárosi frakcióvezetője volt az Alstommal megkötött szerződések idején,már bizonyitja is az érintettségét?szóba került egyáltalán a neve?Azért ennél komolyabb dolgokat vártam tőled.A Gripen ügyben meg teljesen igaza volt Vadainak.A parlameti vizsgáló bizottságnak-főleg ha eseti csak azt vizsgálja,amire felhatalmazást kap.Úgy todom egyébként ,hogy az is eltünt- mármint a bizottsági anyag-huss.orbán.
durbincs
@Clavigo: még jó hogy maga gyárilag hülye ? mert másképp még meg is sértődhetnék ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.