Az LMP szerint csődöt mondott a kormány családpolitikája, amit az is bizonyít, hogy tavaly kevesebb gyermek született, mint egy évvel korábban. Kanász-Nagy Máté reagált arra a Reflektor blog által közölt hangfelvételre is, amelyen Kövér László házelnök a választási rendszerről beszél. 

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt szóvivője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette:

a családok nem kapják meg a kellő segítséget, tavaly például háromezer gyermek bölcsődei felvételét utasították el helyhiány miatt.

Szerinte a kormány nemhogy növelte volna, még csökkentette is a férőhelyek számát, tavaly ugyanis 1500-zal kevesebb volt ebből az országban, mint 2016-ban. Hozzátette: bár a kabinet fejlesztési programokról beszél, ezek sehol sem láthatóak.

Az LMP növelné a bölcsődei férőhelyek számát – ismertette –, és olyan családpolitikát követne, amely mindenkinek kellő segítséget nyújt, és nem csak keveseknek adna sokat.

A politikus reagált arra a Reflektor blog által közölt hangfelvételre is, amelyen Kövér László házelnök a választási rendszerről beszél. Kanász-Nagy Máté az elhangzottakat őszinte beismerő vallomásként értékelte, amely szerinte azt bizonyítja, hogy a rendszerváltás pártjai az elmúlt 28 évben kéz a kézben süllyesztették le a magyar demokráciát.

A Fidesz az MSZP-től tanulta meg, hogyan kell csalni, az MSZP a Fidesztől tanulta tovább

- fogalmazott.

Kijelentette:

az LMP-nek elege van abból, hogy ezen politikai tömörülések egymásra mutogatnak és azt mondogatják, hogy ha nekik lehet csalni, akkor nekünk is.

Az ellenzéki párt szerint ezért új korszakra, új politikai irányra van szükség.

A határon túli magyarok szavazati jogáról és az ezzel kapcsolatos pártálláspontokról kérdésre közölte: az LMP megalakulása óta támogatja a határon túli magyar közösségek önrendelkezésének kiteljesedését, a DK és az MSZP azonban az elmúlt években nem ezt folytatta. Kanász-Nagy Máté felháborítónak nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök megvonná a határon túli magyarok szavazati jogát, és feltette a kérdést: mennyire lehet hiteles Molnár Gyula MSZP-elnök, amikor a jog megtartásáról beszél, miközben néhány éve ennek az ellenkezőjét vallotta a pártja.

Az Orbán Viktort lelőve ábrázoló, szocialista politikus által közölt fotó kapcsán úgy nyilatkozott: be kell fejezni a gyűlöletkeltő politikát, mind a Fidesznek, mind az MSZP-nek. Az LMP nyugodt, normális hétköznapokat és politikai hangnemet ígér – tette hozzá.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez az az LMP nevű alakult, amelyik már mindent megtenne a névváltoztatás érdekében?
LMP mostantól Lophassanak a Mi Politikusaink. A maguk 3-4 %-ával sok esélyük a közeljövőben sincs rá...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Ez az az LMP nevű alakult, amelyik már mindent megtenne a névváltoztatás érdekében?
LMP mostantól Lophassanak a Mi Politikusaink. A maguk 3-4 %-ával sok esélyük a közeljövőben sincs rá...
Béla333
@namihami: 16.04
Rossz a szövegértésed!
Szó sincs a nyilatkozatban arról, hogy most az LMP szeretne lopni, ellenkezőleg!
Azt szeretnék, hogy ne folytatódjon az ország kifosztása!
Ne folytassa a lenyúlást és a lopott pénzek meghatározott arányban való szétosztását a Fidesz és vele bűnszövetségben az MSZP (DK).
namihami
@Béla333: Eddig mindegyik ezt mondta és mi lett belőle?
Ezek mitől lennének mások, jobbak? Csak mert igérik vagy ezt mondják?
kereső
Az LMP! is ellenezte 2011-ben a határontúli magyarok szavazati jogának megadását.E szeritnt nincs itt joga az lmp-nek a másik szemére hányni bármit is ez ügyben.Látszik,hogy ők is 10 éves szinten tekintenek a választókra.
Ami a demokrácia-és jogállam lebontását illeti! Unom!!,és hazugságnak tartom. Unom,és hazugságnak tartom hogy azonos szinten kezelik-és azonos szintre kivánják hozni a 2010 előtti időszak csetlő-botló demokráciáját, és a II.-III. orbán kormány ez irányú lépéseit.
Béla333
@kereső: 16.17
A nyilatkozat nem a szavazati jogról szól. Az önrendelkezés nem a magyarországi választásokon való szavazás lehetőségét jelenti!
kereső
@Béla333: ne mond!A többi nyilatkozattal együtt kezelve a dolgot, az LMP nagyot forditott a köpönyegen.Nem keverem én a mostani nyilatkozatot-csak folyamatában látom a dolgokat.Az mszp pálfordulását szavazati jog ügyben-és lmp-s következetességről beszélni önrendelkezés ügyben -akkor ki kever -és mit?
Béla333
@kereső: 16.17
A jogállam lebontása 2010 óta nagyságrendileg nagyobb léptékben halad, ezt senki nem vitatja. De hogy az elmúlt évtizedekben a közös lopásokkal, egymás el nem számoltatásával ezt közösen csinálta a kormányon 1994 óra (24 éve!!!) egymást váltogató Fidesz és az MSZP az nem lehet vitás!
Béla333
@kereső: 16.30
Semmi gondot én nem látok abban, hogy az LMP támogatja a határon túli magyarok autonómia törekvéseit!
Mindig is ezt mondták! Nem tudom, te miket akarsz ebbe belelátni, belemagyarázni, mi ebben neked a köpönyegforgatás?
Szerintem csak a szokásos mocskolódás amibe te is beleálltál!
Csak kiderül, hogy te is DK-s vagy?
Az nem köpönyeg forgatás, hogy egy éven kereszül tárgyalt a DK az MSZP-vel és eljutott a közös lista hirdetésétől a külön listáig?
Na látod, ez a köpönyegforgatás!
kereső
@Béla333: azt is unom,és hazugságnak tartom,hogy a korrupciót -és az államilag törvényerőre emelt kifosztást összemossa az LMP! Ha neked, és az LMP-nek nem jelent "minőségileg" mást a 2010 előtti és utáni időszak-akkor az lmp a fidesz szekerét tolja,teljesen nyilvánvalóan,hiszen az ezelőttiek is ugyanazt csinálják,mint a mostaniak,akkor meg minek váltan! Nem érzékeled,hogy ez mennyire káros?És ezzel én nem mentem fel a 2010 időszak politikusait sem.
kokopelli
@namihami: igazad van,mert a nagy hangoskodás és kioktatás után lehet
látványos a pofáraesés! Halkabban kellene a jövő mintapolitikusát megígérni!!
...de,hogy "kockázat nélkül nincs rizikó" az is biztos! ;-))
kereső
@Béla333: haggyá mán lógva Vászka! Neked,akinek egy kicsit is eltér a véleménye lmp.ügyben a tiédtől,és kritikát mer megfogalmazni velük szemben az már rögtön dk.-ás-,meg ufó.!Elegem van belőled, a belátási képességed hiányából,az állandó gyülölködésedből, hogy orbánt és politikáját nem tudod soha olyan vehemensen támadni ,mint a dk-t.
kissé felnőttem
csillagos ötös tanulók voltak meg kell hagyni.
Béla333
@kereső: 16.37
Unod vagy nem unod, az tény, hogy a korrupt, a hátunk mögött összejátszó Fidesz és MSZP kormányzások hozták ezt a mai helyzetet. A tolvaj, az tolvaj, ha "csak" százmilliárdokat lopott el valaki vagy ha sokezet milliárdot, akkor is.
A felelősség és így a büntetés mértékét meg egy független igazságszolgáltatásnak kell meghatározni, az nem a te unom-nem unom elképzeléseden múlik.
Pálinkás Pál
@Béla333: Befoghatod fideszes...aki egyetért a határon túliak szavazati jogával az hazaáruló agyagedény...az egész ellenzéknek csúfolt hordát megvette a duce kilóra!!! Nagy összegbe lefogadom hogy mégjobban benyaltok orbánnak hogy megmaradhassatok a parlamentbe!!!Mert a politikátok pár elmebetegen kívül senkit nem mozgat meg...ti vagytok ellenzéki oldalon a fidesz rejtett jokere!
Béla333
@Mirabilis: 16.40
Szerintem meg az a hülye, aki nem látja, vagy nem akarja látni az összefonódást az MSZP és a Fidesz között a korábbi időszakban (is).:

"168ora.hu/megy-szanalmas-politikai-csikicsuki-gulyas-marton-kulcskerdes-nyomor/
"– Az MSZP rendszerváltás kezdete óta tartó működése olyan súlyos károkat okozott, amelyek ma is feltáratlanok. A Fidesz megerősödése, Simicska Lajos feltőkésítése, amelyben Puch Lászlónak elévülhetetlen szerepe van, mind-mind az MSZP műve. Vétkesek abban, hogy 2010-ben kétharmadot érhetett el a Fidesz. Elévülhetetlen érdemük van abban, hogy Magyarországon nem épülhetett ki olyan demokratikus nyilvánosság, amely a politikai-gazdasági nyomásgyakorlástól mentes. A végén a Népszabadságot is dobra verték, veszni engedték. De emlékezhetünk a frekvenciákon való osztozkodásra, a kereskedelmi tévék körüli mutyizásra, a Fidesszel folytatott ORTT-bulikra is. Olyan bűnök tapadnak az MSZP-hez, amelyekről máig nem mondható, hogy bármit is beláttak, megbántak volna."
Béla333
@kereső: 16.41
Nem lehet, hogy a DK és a fanatikusai mocskolják folyamatosan az LMP-t? Nekem úgy tűnik, hogy éppen elég, hogy ha az igaztalan, hazug vádakra válaszolok ahhoz, hogy neked úgy tűnjön, hogy a DK-t bántom.
Olvasd el: az ide írogatók között Fideszes nem szokta az LMP-t mocskolni, még töredék mennyiségben sem, mint amennyi sz@rt öntenek a DK-sok rájuk!
Aztán meg csodálkoztok, ha valaki visszaszól?
Béla333
@Pálinkás Pál: 16.50
Akkor nem a DK és az MSZP az, aki összejátszik (összejátszott) a Fidesszel?
Amikor a pártpénztárnokok jártak össze, hogy 70-30%-ban elosszák a lopott cuccot?
Ráadásul ezt még nem is titkolták, még Gyurcsány is nyilatkozott erről egyszer a Figyelőben.
Csak a te egysejtű agyad az ilyeneket rögtön elfelejti, ne zavarjanak ezek a dolgok téged, igaz?
Egyébként hogy ki és mit fogjon be, azt nem te fogod eldönteni! Hülye áldemokrata!
kereső
@Béla333: 16:46, ne trerelje Béla! Vagy nem ez a Kanász Máté volt az az lmp-s szóvivő,aki kiállt amikor a dk elkezdte feszegetni a szavazati jogot-és a hozzá kapcsolódó pénzkiáramlást az országból,és azt kiabálta bele az éterbe-hű-meg ha! a dk uszit a külhoni magyarok ellen, a dk szerzett jogot/szavazati jogot/ akar elvenni.És egy szó nem sok annyi nem hangzott el a szájából,sem Szél Bernadett szájából arról,hogy milliárdok mennek ki isten nevében az erdélyi egyházakhoz, labdarúgócsapatokhoz,a csiki sör támogatására,a legujabb a mit tudom én melyik kézilabdacsapat fentartására/mert meghalt aki eddig szponzorálta/,meg arról sem szól a fáma .hogy ez évtől a kormány 50 erdélyi falugazdász fizetését állja.Erről miért nem beszél Szél Bernadett? Itthon meg megkell vizsgálni,hogy milyen módon lehetne támogatni a gyermek hospice házat/Dóri ház/.Ezek tények,és nem lehet eltagadni.Aki új korszakról! hablatyol, tegye már tisztába ezeket is.

És aki bűnös,az bűnhődjön felekezet nélkül.
kereső
@Béla333: 16:57, az nem mocskolódás amikor tényekről beszélünk.Az a mocskolódás amit te művelsz.
Sámannus
Ez a programja valakinek? mi a f@szt akartok, ha csak reszeltek? Nóóórmális?
Béla333
@kereső: 17.04
A saját tudatlanságodat és tájékozottságod hiányát nem kellene úgy beállítani, mintha az LMP-nek ne lenne markáns véleménye a határon túli magyarokkal kapcsolatos politikáról!

Olvasd el ezt, persze, csak ha akarsz tájékozódni:

"Mi mindig is azt vallottuk, hogy ne Budapestről mondják meg, mi kell Székelyudvarhelyen, Munkácson, Dunaszerdahelyen, Újvidéken. Hallgassuk meg mire van szükség és segítsünk ott ahol kell. Nem a beszédre van szükség, hanem a cselekedetre."
reflektor.blog.hu/2017/11/11/az_lmp_es_a_magyarsagtudat
Béla333
@kereső: 17.05
Szerintem meg az a mocskolódás, ha olyan hazug dolgokkal vádolsz meg valamely pártot, ami nem igaz, nem vagy hajlandó ennek utánanézni (erre te is írtál egyszer, amikor tájékoztatni szerettelek volna Polt bebetonozásának a történetéről, hogy téged nem érdekelnek a valódi történések!). Na ez és így mocskolódás.
A tények megvitatása nem az, de ahhoz akarni kell a tényeket megismerni!
dr. prédikátor
LÖMÖPÖ??? Az milyen betegség???Ma már a hülyéknek is van orvosság!!!Tudod e szédült bercike???
Pálinkás Pál
@Béla333: Te marha...ezzel nem válaszoiltál miért nem dumáltok a kiáramló milliárdokról,amikor itt lassan éhenhalnak az emberek pl a kórházakban...Ugyanolyan országnak káros képződmény vagytok mint a fidesz,csak még ocsmányabb,mert ti kombináljátok seggnyalással!!!Remélem be sem juttok,és eltűntök a történelem szemétdombján...oda valók vagytok!
Béla333
@Pálinkás Pál: 17.22
Egy fanatikus DK-s barom szintjét és hozzá képest értelmes hozzászólását olvashattuk tőled!
Gratulálok!
Pálinkás Pál
@Béla333: Kicsoda a DK-s te agyhalott...Aki utálja az LMP-t az neked mindjárt gyurcsányista??? Pedig titeket senki nem szeret,ugyanolyanok vagytok mint a fidesz...fanatikus hívők,..igaz ti csak pár ezren!!!
Béla333
@Pálinkás Pál: 17.38
Pont úgy viselkedsz, olyan szellemi és erkölcsi szinten vagy, mint a DK-sok, akár DK-s is lehetnél!
Biztos bevesznek a csapatba! Az eszed megvan hozzá!
Pálinkás Pál
@Béla333: Eszem van ,az biztos...az agyatlanok meg a fidesz és az lmp táborát erősítik!!!
Madácsi Pali
@Béla333: már a cikk címe is ordas hazugság! A felsorolás eleje mintha sántítana, a székház-ügy MDF-FIDESZ összejátszás volt. Az Ezüsthajó, Dietmar Clodo, hosszú bitek éjszakája mind fideszes ügy az elbukott kormányzásuk végén. Jogászok által kitervelve, a végrehajtók vagy nem tartoznak a magyar joghatóság ellitékességi területéhez, vagy azóta is mentelmi joguk van, esetleg elévült. A felsorolás utolsó eleme az MSZP. Felhínám a figyelmét a tényre, jelenleg fideSS kormány van 8 éve! Ezzel egyértelmüen kifejezi a mostani kormánnyal semmi baja! Nem számít a mindent lefedő uram-bátyám korrupció, a jogállam lebontása, a diktatúra kiépítése, az ellopott 10.000 milliárt forintok, a tönkretett egészség ügy, a lezüllesztett oktatás. Ezzel nem mondom azt, hogy a törvény szerint bűnt elkövető MSZP-st nem kell megbüntetni és kizárni a hazánk jövőjének alakításából, de a bűnök súlyának megfelelő bűntetést követelek a Fidesz jelenlegi bűnszervezetének tagjaira is! Erről ön mindíg terel, elhalgat, nem vesz tudomást. Csak a fidesz kormányonmaradásáért ténykesik!
Pálinkás Pál
@Madácsi Pali: No..még te is ilyeneket írsz neki ,infarktust kap szegény...bár most úgy látom elakadt a szava...lehet sírdogál a gép előtt,
kereső
@Béla333: Teljesen egyértelmű Bélám! Az LMP semmiben nem kifogásolja azokat a cselekvéseket, amiket a fidesz csinál.Mert a belinkelt cikked nem arról szól,amiről én irtam neked.
Egy kis + még az eddigiekhez,a megadott anyasági támogatás-és a baba kötvény kiterjesztésén túl
:A gazdaságfejlesztési előirányzatok között különböző nemzetrészek más-más összegű támogatásra számíthatnak. A Felvidék és Erdély támogatására szánt összeg jelentősen kevesebb, mint a vajdasági és a kárpátaljai tervezet. A Felvidék és Erdély 1-1 milliárd forint, a Vajdaság 7,5 milliárd, Kárpátalja csaknem 5 milliárd, Horvátország és Muravidék 500-500 millió forinttal szerepel a tervezetben.

A családtámogatásokhoz csak annyi hozzáfűzni valóm van: mivel,sem engem,sem a családomat már nem érint,ezért még csak irigységgel sem vagyok vádolható.

És itt a vége.
Béla333
@Madácsi Pali: 17.44
"Úgy tartja a szájhagyomány (mivel senki nem szívesen jár bíróságra), hogy a pártok finanszírozása minden bajok eredője. A számukra biztosított költségvetési keret a töredékét sem fedezte/fedezi a működésnek. Ezért aztán – a legendák szerint – a pártok kénytelenek voltak megtalálni az önfenntartás módját. Ebben Puch László, az MSZP pénzügyi zsenije volt az élharcos, az ő legkiválóbb tanítványa pedig Simicska Lajos. Szintén szóbeszéd, miszerint sokáig közösen, hogy úgy mondjam vállt vállhoz vetve dolgoztak, mígnem a tanítvány túlnőtt a mesteren. "
gepnarancs.hu/2016/02/azok-az-evek-amikor-polt-peter-simicska-es-orban-1-resz/

Persze ha nem akarod megérteni, akkor hiába minden...
Madácsi Pali
@Béla333: javaslom olvassa el saját válaszát! Értse meg! Majd olvassa el újra amit 17:44-kor írtam önnek: "Ezzel nem mondom azt, hogy a törvény szerint bűnt elkövető MSZP-st nem kell megbüntetni és kizárni a hazánk jövőjének alakításából, de a bűnök súlyának megfelelő bűntetést követelek a Fidesz jelenlegi bűnszervezetének tagjaira is! "
Meg vagyok róla győződve, hogy ezeket szándékosan olvassa az értő olvasás mellőzésével!
Béla333
@Madácsi Pali: 18.08
A cikk arról szól (ugye!), hogy az MSZP tanította meg lopni a Fideszt, akik késöbb túlnőtték a mestert.
Pont erről szól a beidézett cikk is! Komolyan nem értem, hogy mit nem lehet ezen felfogni!
Az, hogy minden oldalon a bűnt elkövető politikus nyerje el a büntetését, az teljesen egybe vág az én és az LMP elképzelésével is!
Ezen nincs semmi vita! Azért mert nem helyeselek neked, azért még (ezzel) egyetértek!
Madácsi Pali
@Béla333: tisztában vagyok vele! ÉS EZÉRT HAZUDIK MOST IS! FIDESZ TROLL!!!
Béla333
@Madácsi Pali: 18.18
Szerintem te nem vagy normális!
Madácsi Pali
@Béla333: ha elfogynak az éazérvek jön a személyeskedés, mint mindíg.
Clavigo
@Béla333: Beéjlám,,,,már megint az a fránya autópálya.
Sámannus
Egyre kevésbé hihető hogy ezek ellenzékiek.
Pacsula Berci túltolta a drótszamarat
dr frédikántor
@namihami: nyamimami! menj inkább süss a férjednek egy jó kis sütit! Jobban jár az öreg is, meg te is.
Béla333
Csak az elvakult DK-sok és MSZP-sek nem értik, hogy miről ír az újságíró:

"Úgy tartja a szájhagyomány (mivel senki nem szívesen jár bíróságra), hogy a pártok finanszírozása minden bajok eredője. A számukra biztosított költségvetési keret a töredékét sem fedezte/fedezi a működésnek. Ezért aztán – a legendák szerint – a pártok kénytelenek voltak megtalálni az önfenntartás módját. Ebben Puch László, az MSZP pénzügyi zsenije volt az élharcos, az ő legkiválóbb tanítványa pedig Simicska Lajos. Szintén szóbeszéd, miszerint sokáig közösen, hogy úgy mondjam vállt vállhoz vetve dolgoztak, mígnem a tanítvány túlnőtt a mesteren. "
gepnarancs.hu/2016/02/azok-az-evek-amikor-polt-peter-simicska-es-orban-1-resz/
namihami
@dr frédikántor: És ilyentájt a Mátyás templom környékén sincs csúcsforgalom. Lehet lóbálni a füstölőt. Csak vigyázz a régi viccel. Tudod:: Szivi, kigyulladt a retikülöd...
Kb. ötödször írom le, hogy több, mint hatvan esztendeje, de hímnemű egyednek szült az én (már sajnos elhunyt) anyám. Ettől persze, nem is akarnám tagadni, nagyon gyakran és elég jól (mások által mondva) szoktam főzni. Sajnos, a levesek szintjén valóban nem vagyok túl gyakorlott, a süteménysütés pedig teljesen hiányzik a profilomból.
Ezeknél jobban már csak a férjemmel való bánásmód élvezhet hiátust, ugyanis több mint harminc éve vagyok házas. És, ahogy a páromat megszemléltem pucéron, azt kell Neked mondanom, hogy NŐ az illető. Azt nem mondom, hogy én vagyok az úr a háznál, de biológiailag ő még így is, még mindig nőnemű.
Gondolom ebből kiderült, hogy a ""férjemnek"" való süteménysütés, már csak biológiai okok miatt is, kiesett a lehetőségek gazdag tárházából. Nincs kifogásom az általad említett életet élő párok ellen, de így, hatvan felett már hadd ne kelljen átállnom a pálya másik térfelére. Ezt már megszoktam, nincs kedvem váltani.
rohács1926
@Madácsi Pali: 17:44
Ez igen. Nagyon tájékozott vagy. Nagyrészt én is így írtam volna.
Kicsit lejjebb van egy másik hozzászólás: "Ebben Puch László, az MSZP pénzügyi zsenije volt az élharcos, az ő legkiválóbb tanítványa pedig Simicska Lajos." Ez a rész hibás: Simicska egy másik 'iskolából' jött. Sokkal gátlástalanabb elveket hozva, és sokkal "meredekebb" cselekményeket követett el. De az igaz, hogy: "..sokáig közösen, hogy úgy mondjam vállt vállhoz vetve dolgoztak..." de a (nem)tanítvány már a fidesz első ciklusában messze "túlnőtt a mesteren."
És az MSZP-t a fidesszel szerintem nem lehet összemosni. Kategóriabeli különbség van.
Az MSZP miniszterelnökei többnyire próbálták visszaszorítani a korrupciót, míg a másik esetben éppen működteti. Nem mindegy, hogy a GDP 0,1-0,2 vagy 1-2 %-át lopják el.
Persze igaz, mindkét rendszerben volt/van korrupció. Béla333 leegyszerűsíti a dolgokat; szerinte egyformán autó a Trabant, meg a BMV is. Hát ennyi igaza van.
karma1
@rohács1926: Ha azt vesszuk alapul, hogy orbanek Simiccsel voltak szobatarsak a Bibo kollegiumban, es Simics mar akkor a legeszesebb volt az osszes diak kozul, akkor egyaltalan nem all meg az a baromsag, amit Bejlank probal mindenkinek eladni, vagyishogy Puch :Laszlotol tanult Simics, aki olyan jo diak volt, hogy tulnott Puch-on...
Ha a valodi torteneseket nezzuk, akkor Bela olvasataban ma mindenki Puchrol beszelne, es nem a g..cizo Simicsrol (addig nem becezem, amig nem borit orban ellen, addig nekem o csak Simics...:o))))
Mint kiderult, a Nokias doboz is egy fidesz koholmany volt, es nem mszp-s korrupcio, de az ilyen apro tenyek - amikrol mar birosagi hatarozat is van - nem szoktak zavarni a mi Bejlankat.
Ha az lmp csak ekkora parhuzamot volt kepes vonni az mszp es a fidesz korrupciojanak a nagysaga kozott, akkor ez eleg siralmas...

Kanasz-Nagynak meg meg kell most szolgalnia az uj helyet - hogy elhagyta a DK-t, es atallt az lmp-be... Hiaba, no uj sopru jol sopor...
Belank meg csak ugy viselkedik, ahogy minden lmp-tol varhato: elobb es tobbet ostorozzak a sajat baloldali ellenzekuket, mint orbant. Csak az latszik roluk, lmp-sekrol, hogy kurvara harcolnak a kampanyban... Az ellenfel mar nem is szamit nekik, hogy kicsoda.
Madácsi Pali
@rohács1926: a lényegben teljes mértékben egyet értünk! Azzal viszont vitatkoznom kell, hogy Puch László volt az élharcos, Simicska a tanitvány. Simicska Bibo kollégista volt, Orbán barátja a FIDESZ alapításának idején. A törvénytelenűl kapott székházat 1993.01.11-én adta el a fideSS, Puch 1998- pan lett párt pénztárnok. Ezért Simicska a kezdetektól a csúcson volt, párt pénzügyek terén, mig MSZP-s társa 1998- ban ért oda.
Béla333
Az LMP nem harcol, pláne nem az igazság ellen!
Az igazság ellen azok harcolnak, akik nem szeretnék, hogy kiderüljön, miféle bűnt, bűnöket és kik követtek el az elmúlt évtizedekben.
De tudhatnák: az igazság előbb-utóbb úgyis kiderül, felesleges ellene harcolni!
Csizmás Kond
...most körbeköpködik egymást és a végén körbenyalják egymást...
Béla333
Az autópálya felülszámlázott pénzeink eltüntetését is Puch és Simicska egyeztette, nem tudom ezt minek ragozni!
Mindkét oldali csapat közönséges bűnözőkből áll, akik abból élnek jól, hogy ellopják, ellopták a mások által befizetett adóforintjainkat!
Amiért folyik itt a parasztvakítás, a látszat küzdelem az azért van, mert a Fidesz mohó lett: 2010-ben bejelentette, hogy vége a közös lopkodásnak, onnantól csak ő lophat egyedül. Persze azóta ez az álláspont már puhulhatott, hiszen azért etetni kell a másik oldalt, hogy azért ne borítsanak bilit,de csak módjával.
És az MSZP elfoglalta a neki felkínált helyet a pöcegödörben.
A DK úgy kapcsolódik ehhez a történethez, hogy a mai napig tele vannak volt MSZP-s politikusokkal, akik hasznot húztak abból a helyzetből, ami 2010 előtt volt.
A 2010-es 2/3-os pénzcsap elzárás után világosodtak meg és léptek át a DK-ba.
Madácsi Pali
@Béla333: ezek szerint az igazság ellen csak ön harcol, az LMP szimplán politikai analfabéta!
kereső
Gyurcsánykormány alatt hírhedt volt a túlárazás, ennek mértékéről azonban máig nincsenek mértékadó tanulmányok. Érdekes, hogy Németh Lászlóné, 2010-2014 közötti fejlesztési miniszter szerint a Magyarországon épített autópályák kilométerenkénti ára folyamatosan csökkent a Gyurcsány-kormány alatt, és 2010-re átlagosan 1,8 milliárd Ft-ba került. Ehhez képest a szintén Németh Lászlóné vezette minisztérium szerint az autópálya-építések fajlagos kilométerköltsége 2013-ra 2,3 milliárd Ft-ra nőtt. De voltak szakaszok, ahol majdnem elérte a 4 milliárd Ft-ot is.
kereső
@Béla333: 09:31, kérnék szépen neveket-tényekkel,hogy kinek milyen-és mennyi köze volt az autópályaépitések felülszámlázásához azon volt mszp.-s politikusok közül,akik most a dk-ban politizálnak.Csak 10 névről kérek információt, akik 2011-ben kiváltak az mszp.-ből.Nem olyan sok.De légyszi.
Béla333
@kereső: 11.28
Nem elég az akkori főnök neve? Aki az egész ország ügyes-bajos dolgát intézte, akinek ráhatása és rálátása volt az igazságszolgáltatásra?
Akkor a miniszterelnököt Gyurcsány Ferencnek hívták és a koalíciós parnert meg Kuncze Gábor vezette! És mielőtt kitalálod, hogy Gyurcsány nem is tudott az egészről, ennek ellenkezőjére egy kis történet:

nol.hu/belfold/20110905-gyurcsany_leintette_kokat
"Gyurcsány Ferenc: az akkori miniszterelnök arra utasította az akkori gazdasági és közlekedésügyi minisztert, hogy ne erőltesse tovább az autópálya-építések alkufolyamatai kapcsán az átláthatóságot – derül ki a budapesti amerikai nagykövetség 2006. novemberi táviratából.

A Wikileaksáltal nyilvánosságra hozott, titkos jelzettel ellátott nagyköveti levél szerint ezt Kóka mondta el bizalmas jelleggel April Foleynak, az akkori budapesti amerikai nagykövetnek. Kóka szerint Gyurcsánynak, illetve közvetve neki az MSZP tagságából érkező intenzív nyomás miatt kellett visszavonulót fújni az autópályaügyekben. Dacára annak, hogy Kóka szerint az autópálya-szerződések átláthatóságának az erősítésével addigra sikerült negyven százalékkal lejjebb tornásznia a kivitelezési árakat."
Béla333
Mégegy gyöngyszem az akkori szocik és a koalíció partner korrupciójára és az akkori Fidesz aljasságára, hogy mivel kapott a lopott pénzből, ezért agyonhallgatta az egészet. Ez a mutyivilág hozta ránk 2010-ben a Fidesz 2/3-ot!:

"A 2006-ban kipattant botrány első hírei arról szóltak, hogy a Strabag 2004-ben mintegy 15 millió eurót áldozott arra, hogy a kormányzó pártok döntéshozóinak támogatását megszerezve minél nagyobb részt kaphasson az M5-ös autópálya építéséből. (A Strabag bevételeinek igen jelentős része közfinanszírozású projektekből származott, és származik ma is.
Az akkori ügyben az SZDSZ mellett szocialista politikusok, konkrétan Puch László neve is felmerült.
Az ügy két évvel későbbi felmelegítésekor az derült ki, hogy a Strabag bő 13 milliárd forintot utalt át ezekben az években itteni lobbicégének, az Euro:contact Kft-nek.
A „demokráciafejlesztésre” szánt pénz túlnyomó része az SZDSZ és a szocialisták környékén landolt, de az ügy kapcsán az akkori ellenzék, konkrétan Gyürk András és Lezsák Sándor, vagyis a Fidesz és az MDF érintettsége is kiderült. (Igaz, az ellenzéknek juttatott támogatás – szemben a kormánypártoknak szánt 13 millióval – mindössze 100 ezer euró volt.) Az ügyben Ausztriában és Magyarországon is nyomozás indult: a Strabag-tulajdonos Hans-Peter Haselsteiner ellen korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt folyó eljárást az illetékes tartományi bíróság tavaly ősszel megszüntette, a magyarországi fejleményekről azonban a nyomozás megindulása, vagyis 2008 óta nem került napvilágra semmilyen információ.
Megkeresésünkre a Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte, hogy az ügyben vesztegetés gyanúja miatt indítottak nyomozást 2008 tavaszán, de 2010 szeptemberében „bizonyítottság hiányában” lezárták az eljárást."
atlatszo.hu/2014/03/04/igy-szponzoral-a-strabag-nyoma-veszett-13-milliard-forintnak/
Béla333
Tudom! Most mindjárt jönnek a megmagyarázók, hogy az akkor ellopott, kenőpénzként eltett összeg a fasorban sincs a Fidesz által most ellopott összeghez képest, de azért azt látni kell:
- az elején nem állítottuk meg a politikusaink lopkodását és ezért lettek egyre pofátlanabbak,
- itt is súlyos milliárdokról beszélhetünk, a lopást nem lehet viszonylagossá tenni a politikusainknál sem: ez egyik lopást elnézzük, mert a másik egy (2) nagyságrenddel többet lop?!
- Az akkori kormánypárt (a Gyurcsány vezette MSZP), a koalíciós partner SZDSZ és a Fidesz összejátszott, közösen lopkodták a közpénzt és közösen hallgatták agyon az egészet. Maffiaszerűen működtek és szerintem ma is így működnek!
Ezért kell a Fidesz mellett az MSZP-t és a DK-t is elküldeni oda, ahová valók: a történelem szemétdombjára. Mert amíg ezek váltogatják egymást a hatalom közelében, addig nem lesz itt semmiféle megtisztulás!
Szerintem!
Béla333
@kereső: 11.28
Vagy akarod, hogy kitárgyaljuk Vadai Ágika történetét a Gripen beszerzések parlamenti vizsgálóbizottsága vezetőjeként, aki képes volt olyat nyilatkozni, hogy nem vizsgálják a beszerzések körüli kenőpénzek ügyét, mert arra nem terjedt ki a bizottság kompetenciája? (Azóta sem volt a DK-nak ez fontos!)
Vagy Gy. Németh Erzsike történetét, aki akkor volt az MSZP fővárosi frakció vezetője, amikor az Altom beszerzések, a 4-es metró ügyei zajlottak?
Folytathatnánk a sort hosszasan, de aki nem akar látni annak fölösleges bármire rávilágítani!
rohács1926
@Madácsi Pali: ma 9.13
Félreértettél; az idézeteket Béla333 tegnap, 17:57 hozzászólásából vettem és pont úgy cáfoltam, ahogy Te. Hiszen ezt írtam; "Simicska egy másik 'iskolából' jött. Sokkal gátlástalanabb elveket hozva, és sokkal "meredekebb" cselekményeket követett el." (Mint Puch)
kereső
@Béla333: 12:46, Béla tényleges érintettségről kértem tőled információt.Ezen az alapon már nagyon régen felemlegethettem volna a Hadházy család földügyeit,Ungár Péter közös cégét/cégeit Schmidt Máriával,melyekről azért konkrét információk vannak,hogy nem mentesek a közpénzektől.Nem tettem,mert ujságcikkre-blogokra hivatkozva nem vagyok hajlandó beszállni sárdobálásba.Az hogy Gy.Németh Erzsébet az mszp fővárosi frakcióvezetője volt az Alstommal megkötött szerződések idején,már bizonyitja is az érintettségét?szóba került egyáltalán a neve?Azért ennél komolyabb dolgokat vártam tőled.A Gripen ügyben meg teljesen igaza volt Vadainak.A parlameti vizsgáló bizottságnak-főleg ha eseti csak azt vizsgálja,amire felhatalmazást kap.Úgy todom egyébként ,hogy az is eltünt- mármint a bizottsági anyag-huss.orbán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.