29 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 22 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és ukrán határszakaszon hét migránst fogtak el, két gyanúsított ellen embercsempészés miatt indult eljárás.

29-en jutottak be az országba illegálisan a hétvégén, 80 főt még a kerítésnél megállítottak

Fotówikipedia CC BY 2.0/Bőr Benedek

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 73 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – január 12-tól 28-ig – ez a szám 78 volt. A román és ukrán határszakaszon nyolc migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Bejutottak? Nahát! Akkor mi a szarnak a drót? Marhák!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Már olyan ez a hétvégi migráncs jelentés, mint a megyénkre kiadott hétvégi rettenet-időjárás előrejelzés, hatalmas közlekedési káosszal.
Kinyitottam a kerti csapot, mostam szőnyeget, autót, de a kucsmát meg a bundát kiakasztottam a kerítésre, hátha mégis megjön a rettegés, villámcsapás szerűen, (és át kell ülnöm másik telekre), hogy télen hó esik. Nem kellett, csaknem ing újra kellett vetkőzni.
cikicakk55
@nezelodo: Nekem az tetszik,mikor azt írják,hogy erős havazásra kell felkészülni. A "katasztrófa" védelem már készenlétben áll.Azért ez röhej Pár centi hó és KATASZTRÓFA van.
Eladott Ország
@cikicakk55: "Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe!" – írta sms-ben a Belügyminisztérium. Bakondi György, a katasztrófavédelem debil vezetője sajtótájékoztatóján közölte, hogy a hazai mobilszolgáltatók segítségét kérték az elakadt autósoknak szóló instrukciók ... a gépjármű elakadt, az agya meg elszakadt...
cikicakk55
@Eladott Ország: Na azon akkor piszok jót röhögtem,pedig általában nincs rá okom. Pont a konyhában készülődtem,mikor jelzett a telefonom,hogy SMS-t kaptam. Fiamtól vártam,de egy felhívás jött,hogy üljek át másik autóba, ha elfogyott az üzemanyag. Én Hódmezővásárhelyen lakom,itt nem is volt olyan vacak az idő,hogy ekkora pánikot váltson ki.nem értettem,hogy mit akarnak? Hova üljek át? Miért üljek át? Mi van a benzinnel? Nincs is jogsim,sem autónk. Aztán a hírekből tudtam meg,mi volt a baj forrása. Láttam is azt a filmet,ami természetesen spontán film volt,mikor Orbán felvett egy fiatal párt,akiknél a Tescos szatyor volt.Na
az már azért szánalmas volt.
nezelodo
@cikicakk55: Hát biza' nagy katasztrófa, ha télen hó esik! Hát még mekkora az ami akkor márciusban volt, hogy először észre se vették az ország rólunk gondoskodó urai, hogy mi történt! Aztán meg nem engedték be az osztrák hótolókat, akik segíteni jöttek, hogy mi is el tudjuk takarítani. Na ebből lett az üljön át másikba, ha elfogy a benzin, aztán majd jön Orbán és kimenti, mert az eltakarítás az nem ment a katasztrófáéknak. Ezek után az higgyen nekik, akinek két anyja van!
cikicakk55
@nezelodo: Igen,én is emlékszem,hogy az Osztrákok egyből segíteni akartak. A mocsok társaság meg ahelyett,hogy megköszönné a gyors reagálást,a hoban ragadt emberek kiszabadítása játszották a mi megoldjuk játékot. Ha a sok civil és a közeli falu,város lakói nem segítettek volna,jó páran ott fagynak halálra,mert mire a segítség odaért már mindenkit biztonságba helyeztek. A hülye sms-en kívül semmit nem tettek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.