Az influenzajárvány terjedésének visszaszorítására, a megbetegedések megelőzésének fontosságára hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn Budapesten.

A Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatón Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: az NFM által felügyelt állami vállalatok jelentős része kiemelt közszolgáltatást lát el, így felelnek az energiaellátásért, a postai szolgáltatásokért, a tömegközlekedésért. Mivel e tevékenységek ellátásakor az emberek kapcsolatba kerülnek egymással, fontos az a figyelemfelkeltő kampány, amelyet az influenzajárvány terjedésének megelőzésére indítottak – mutatott rá.

Az NFM és az ÁNTSZ a megbetegedések megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet

Fotó: Pixabay

Az államtitkár kiemelte: az érintett dolgozóknak ingyenesen biztosítják az influenza elleni védőoltást, továbbá a közlekedési és nagyobb ügyfélforgalommal rendelkező cégeknél elrendelték a napi többszöri, fokozott takarítást, fertőtlenítést a járvány visszaszorítása érdekében.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.