A magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozóról, a gazdaságfejlesztési programokról és a magyarországi választásokról is egyeztetett egymással hétfő délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSz) elnöke az Országházban. 

A megbeszélés aktualitását az adta, hogy pénteken tartják a soron következő magyar-szerb kormányzati csúcstalálkozót Budapesten.

Ezzel kapcsolatban a mai megbeszélésen kiemelték: a két ország együttműködése folyamatosan mélyül, és egyre konkrétabbá válik, egyre több területre terjed ki – ismertette a sajtófőnök.

Az idei választásokról is egyeztetett Orbán a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét az Országházban 2018. február 5-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Hozzátette: Orbán Viktor ismét hitet tett az Európai Unió nyugat-balkáni bővítése mellett, ami a vajdasági magyarságnak is elsőrendű érdeke.

Pásztor István tájékoztatta a miniszterelnököt, hogy a VMSz kormányzati szerepvállalásának köszönhetően a magyar közösség ma már megbecsült része a szerb társadalomnak.

A tárgyaláson áttekintették a magyar kormány és a VMSz közös gazdaságfejlesztési programjának eddigi eredményeit és a végrehajtás ez évi ütemezését. A feladatok teljesítése időarányosan jól halad – állapították meg, kiemelve a kisvállalkozások támogatásának erősítését, és a föld- illetve házvásárlási programot, ami a leginkább hozzájárul a vajdasági magyarok szülőföldön maradásához.

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Jó lenne még némi szavazóvoks a szerbektől is. Döntsék már el ők mi legyen itt nálunk.

Gazember minden párt aki nem képes a választási összefogásra (a fidesz által hagyott lehetőségek szerint, ami nem sok)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Nem igaz, mennyire utálom a határon túliakat, mióta zseton reményben eladnak bennünket orbánnak, és beleugatnak abba, amihez, - lévén, hogy nem itt élnek, - semmi közük. Gerinctelen féreg mindegyik, aki szavaz a mi bőrünkre, úgy, hogy neki nem kell viselnie a következményeket! Az elnök masszív talpnyalástól orbánnak, hányingerem támadt!
patyuka
A "hazaszeretet" lényegének megcsúfolása az, amit a kettős állampolgárságuk örvén szavazni akarók művelnek. Mert a szülőföldem az, ahol születtem, a haza meg ott van, ahol a házam van, ahol élek... e kettő együtt azt a földet/tájat jelenti a természetes és épített környezetével, de leginkább az ottélőkkel meg a "hivatalokkal" egyetemben, amelyek/akik/amik a mindennapjaimat így vagy úgy, de sorsszerűen meghatározzák...
Eladott Ország
Fotón már nyakkendőre már nem futotta. Úgy néz ki a csúti kancigány, mint aki delíriumban van.
Választás előtti kognitív disszonanciában szenved a potrohos?
kokopelli
@Eladott Ország: mit akartok még,hát nem szépek?
"István,Viktor két dalia
Mind egy testvér Ménrót fia"...a nem kívánt név törlendő! ;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.