Lugosi Dániel Ali és Balogh Tamás vehették át első alkalommal a Benkó-díjakat, amelyeket a Benkó Sándor Művészeti Alapítvány hétfőn adott át a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) rektori dísztermében.

Az elismeréseket a kuratórium egyhangú döntése alapján klasszikus zene kategóriában Lugosi Dániel Ali klarinétművésznek, a Virtuózok tehetségkutató 2014-es győztesének adta át, dzsessz és dixieland kategóriában az innovativitást elismerve Balogh Tamás billentyűsnek, zeneszerzőnek ítélték oda – hirdette ki Batta András Zenetörténész.

Lugosi Dániel Ali és Balogh Tamás kapta az első Benkó-díjat

A dzsessz-dixieland kategória győztese, Balogh Tamás zongoraművész (b4) és a klasszikus zene kategória győztese, Lugosi Dániel Ali klarinétművész (j3), valamint Józsa János akadémikus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora, Benkő László zeneszerző, az Omega együttes billentyűse, Halász Judit színésznő, énekesnő, Medveczky Ádám karmester, B. Csejtei Ildikó, a kuratórium tagja, Habsburg György rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, kurátor, Batta András zenetörténész, a Zeneakadémia korábbi rektora és Benkó Sándor, a díj alapítója, Benkó Sándor fia (b-j) a Benkó Sándor Művészeti Alapítvány első alkalommal odaítélt Benkó-díjainak átadásán a Budapesti Műszaki Egyetem rektori tanácstermében 2018. február 5-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Mint mondta, az alapítvány a díjak átadásával Benkó Sándor szellemiségét, a zenéhez és a muzsikusukhoz fűződő humánus attitűdjét kívánja továbbvinni.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.