A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a kormány "szavazatokat akar vásárolni" azzal a 119 milliárd forintnyi támogatással, amelyet tavaly év végén ítéltek meg az egyházaknak.

Niedermüller Péter hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy emiatt az ország minden polgára 12 ezer forinttal volt kénytelen támogatni a "kiváltságos egyházakat és felekezeteket".

Az EP-képviselő feltűnőnek nevezte, hogy a támogatás 72 százalékát reformátusok kapták. El lehet gondolkozni, hogy azért, mert a miniszterelnök maga is reformátusnak vallja magát, de talán sokkal inkább azért, mert a Fidesz elsősorban a Jobbik szavazóiból szeretné bővíteni saját bázisát – fogalmazott. Hozzátette, hogy a református egyház híveinek körében ugyanis "igencsak visszhangra talált a Jobbik eredeti szellemisége". Arra a kérdésre, hogy ez utóbbi állítására van-e bizonyítéka, ifj. Hegedűs Lorántot és a lelkipásztornak a Jobbik képviselőjeként dolgozó feleségét említette példaként. További kérdésre azt mondta, hogy a Jobbik korábban sok támogatást kapott "helyi református szervezetektől", és volt, hogy a református egyház akár nyilatkozatban is kiállt a párt "szélsőjobboldali szellemisége" mellett.

Niedermüller Péer arra is külön kitért, hogy a támogatásból az Egységes Magyar Izraelita Hitközség is kapott 450 millió forintot. Így talán "kicsit jobban értjük azt", hogy a hitközség vezető rabbija, Köves Slomó "miért ajánlgatta szórólapon a választók figyelmébe" a kereszténydemokrata Hollik Istvánt – mondta az alelnök.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat persze, hogy azt vasarolnak toluk. Aki elolvassa ezt a felporgetett, egyhazaknak torteno seggnyalasrol szolo cikkeket, az azonnal tudja, hogy miert is "szereti " oket annyira. Lenyelte magaban a "terdre, csuhasok"-at, addig ok is jok, mig a vasarnapi szentmisen propagandat csinalnak nekik a lefizetett papok...
Na, ezert a kepmutatasert nem jartam sosem templomba. Erdekes, hogy meg Jezusnak is megfelelt a termeszet lagy ole, ahol a tanitvanyaival volt, nem terelte be oket minden vasarnap egy bazi nagy epuletbe, mintha csak odafigyelne Isten,... (Most mar a polgik is...:o((((( )
"
CsipkeRózsa
Az a baj, hogy mi fizetjük a túl nagy árat azért, hogy Orbán újra hatalomra kerüljön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.