Soron kívüli hatósági ellenőrzést rendelt el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szolgáltató földi kiszolgálóknál.

A szaktárca hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ellenőrzés kiterjed az alvállalkozókra és arra is, hogy az üzembentartó Budapest Airport Zrt. a munkavállalók repülőtérre történő be- és kilépése során milyen biztonsági intézkedéseket tesz és tett annak érdekében, hogy megakadályozza a forgalmi előtéren és a poggyászosztályozó területeken bűncselekmények elkövetését.

Soron kívüli hatósági ellenőrzést rendeltek el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér ellen

Fotó: bud.hu

A soron kívüli vizsgálat tavasz elejére várható eredményétől függően a légiközlekedési hatóság korlátozni fogja minden olyan szervezet engedélyét, amely nem képes biztosítani, hogy a Budapestre érkező vagy onnan induló utasok poggyászaikat sértetlenül és bontatlanul, azok tartalmát, értéktárgyaikat hiánytalanul kapják vissza.

Sajtóhírek szerint az elmúlt időszakban több Budapestre érkező utasnak is értékeket tulajdonítottak el a poggyászából, de az nem bizonyított, hogy melyik repülőtéren történt a bűneset.

Az MTI megkeresésére a Budapest Airport nem kommentálta a hírt.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Egyetlen lopás akár már biztonsági kockázatot is felvet.
Úgy látszik csak repülőt lehet lopni meg helikoptert,a lenyúlás ott állítólag "törvényes".
maszk
Mit lopsz küklopsz? Gipsz klipszet lopsz, küklopsz?
cikicakk55
@Manhattan: Én azt hittem,hogy egy ekkora repülőtér már alapból be van kamerázva. A Nat. Geon. TV adón szokott lenni az Eldorádó repülőtér Columbiából. Na ott hozzánk képest nagyon nagy a nyomor,de olyan repülőterük van,hogy ott aztán a budin kívül mindenhol kamera van. A wc-ben is,bár csak az előtérben.
justhpeter
A kormányban ki fog vizsgálódni ? Pedig ott jóval többet lopnak évente, mint holmi poggyász fosztogatás.
nezelodo
@justhpeter: Na látod, az lenne a hír, ha önmagukat is kivizsgálnák a vezértolvajok, még a választás előtt. Képzeld, csak az indulhatna a választáson, aki minden gyanú felett áll!
Alighanem elmaradna a választás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.