Mellébeszélnek és csúsztatnak a baloldali pártok a 3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatban, az általuk kezdeményezett népszavazási kérdés pedig értelmetlen – közölte a Fidesz.

A nagyobbik kormánypárt Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke által jegyzett közleményében arra reagált, hogy kilenc ellenzéki párt hétfőn aláírásgyűjtést kezdett azért, hogy népszavazás dönthessen a felújítás alatt álló 3-as metró teljes értékű akadálymentesítéséről.

A Fidesz szerint

a baloldali pártok becsapják és heccelik a budapestieket egy olyan ügyben, amellyel városvezetésük és kormányzásuk idején maguk nem foglalkoztak.

Horváth Csaba, Hagyó Miklós, Gy. Németh Erzsébet és Demszky Gábor a kisujját sem mozdította a 3-as metró felújításával kapcsolatban, hagyták teljesen lepusztulni a fővárosi tömegközlekedést, és a 2-es metró akadálymentesítését sem végezték el".

Ehelyett a baloldali politikusok "szétlopták a fejlesztési pénzeket, és Magyarország történetének legnagyobb korrupciós botrányába keveredtek", melyet már több nemzetközi hatóság is vizsgál

- tették hozzá.

Véleményük szerint ezért nemcsak értelmetlen és hamis az aláírásgyűjtés – amelyet nyilván nem véletlenül időzítettek épp az országgyűlési választási kampányra –, hanem hiteltelen is.

Hozzátették:

a baloldal sosem a budapesti polgárok érdekeit tartotta szem előtt, hanem saját önös szempontjait, és a mostani akciójukkal is legfeljebb azt tudnák elérni, hogy lelassítanák a 3-as metró felújítását.

Hangsúlyozták: a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti többsége egyetért Tarlós Istvánnal, támogatja a 3-as metró mielőbbi felújítását, és az akadálymentesítéséért végzett munkát.

A főpolgármester hétfőn álkampánynak nevezte a népszavazási kezdeményezést, felhívva a figyelmet arra: a Kúria kimondta, hogy a teljes értékű akadálymentesítés nem követeli meg, hogy a megoldás kizárólag lift legyen.

A népszavazási kérdés a következő:

Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Na nézdmár...ha nem a kiabszott külföldi templomokra meg stadionokra menne a pénz akkor lenne pénz a kurva metróra...a legnagyobb korrupciós botrány pedig a fidszes USA kitiltós botrány volt...azóta is kurva nagy a kuss róla.
RonaGyuri
gratulálok a Kúriának és méginkább a Fidesznek:
1997. évi LXXVIII. törvény
az épített környezet alakításáról és védelméről
2. § E törvény alkalmazásában:

1. Akadálymentes: az épített környezet akkor, ha annak kényelmes, biztonságos, önálló használata minden ember számára biztosított, ideértve azokat az egészségkárosodott egyéneket vagy embercsoportokat is, akiknek ehhez speciális eszközökre, illetve műszaki megoldásokra van szükségük..
Nessy
Könnyen beszél, akinek a segge alatt a hivatali ingyen gépkocsi, sokszor még sofőrrel is,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.