Sok százezer magyar ember számlájára érkezik magasabb fizetés ezekben a napokban, azon béremelések alapján, amelyek január 1-jén léptek életbe – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára keddi sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár hangsúlyozta:

újabb fontos lépéseket tesznek annak érdekében, hogy mindenkinek megérje dolgozni Magyarországon, és mindenki megkapja a kellő megbecsülést a munkájához.

Dömötör Csaba hozzátette: a béremelésekre a magyarok munkája mellett a gazdaság jó teljesítménye és az adócsökkentések adnak lehetőséget, hatásukat pedig megerősítik a családtámogatások.

Mint mondta:

a tavalyihoz képest idén 8 illetve 12 százalékkal magasabb minimálbér és a szakmunkás minimálbér, valamint a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljének részeként magasabb bért kapnak a katonák és a rendőrök, több pénzt kaphatnak kézhez a többek között a felsőoktatásban dolgozók és az állami vállalatok dolgozói, így a postások és a vasutasok is.

Az államtitkár közlése szerint ugyanakkor a béremelések nemcsak az állami szektorban, hanem a piaci szférában is a zajlanak, amire a stabilan növekvő magyar gazdaság ad lehetőséget, másrészt az adócsökkentések is segítik. Továbbra is egykulcsos a személyi jövedelemadó, és januártól tovább csökkentek a munkaadói adók, így ezek érdemben növelik a vállalkozások mozgásterét arra, hogy a béreket növeljék – mondta.

Kitért arra is:

a családi adókedvezmények is növelik a kézhez kapott fizetés nagyságát, a kedvezmény bevezetése óta már 1900 milliárd forint maradt a gyermeket nevelő családoknál, és most újra bővültek ezek a kedvezmények, hiszen a kétgyermekesek már 35 ezer forintot tudnak leírni.

Hangsúlyozta: a közelgő választásnak az is tétje, hogy meg tudják-e védeni ezeket az eredményeket. Az jó dolog, hogy a magyar gazdaság többletforrásait ezekre a béremelésekre lehet fordítani, és nem a bevándorlókra, ahogyan azt sokan szeretnék Brüsszelben – jegyezte meg.

Kiemelte: az ellenzéki pártok eddig ismert javaslatai nem segítik a béremelés politikáját, az ellenzék emelné a személyi jövedelemadót, többkulcsos adóban gondolkodik és megszüntetné jelenlegi formájában a családtámogatási rendszert. "Mi a jövőben is azon leszünk, hogy életpályamodellekkel, célzott béremelésekkel, adócsökkentésekkel és a családtámogatási rendszer bővítésével mindenki tehessen további lépéseket a saját életében" – jelentette ki.

Ön megkapta? Dömötör szerint sok százezer magyar kap több fizetést a napokban

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár felidézte: a 2016 novemberi, hat évre szóló bérmegállapodás értelmében a kormány 2017-től a minimálbért 15 százalékkal, a garantált bérminimumot pedig 25 százalékkal emelte, 2018-tól pedig újabb 8 százalékkal nőtt a minimálbér. Ez azt jelenti – folytatta – hogy a 2010-es 73.500 forinttal szemben, 2018-ra 138 ezer forintra nőtt a minimálbér, ami 88 százalékos emelkedés.

Hozzátette: a garantált bérminimum ennél is nagyobb mértékben, 2010-hez képest 102 százalékkal növekedett, a szakmunkások 2018 januárjától 180.500 forintot vihetnek haza.

Kitért arra is, hogy 2013 óta, vagyis 59 hónapja emelkedik folyamatosan a reálbér, összességében 35 százalékkal, 2017 első 11 hónapjában pedig 10,2 százalékkal.

Kiemelte: minden előrejelzés szerint idén is folytatódik a reálbéremelkedés. A 6 éves bérmegállapodás jelentősen csökkentette a munkabérre rakódó adókat is, 27-ről 22 százalékra csökkent a járulékfizetési kötelezettség nagyságrendje, majd ez 2017-ben újabb 2,5 százalékponttal tovább mérséklődött 19,5 százalékra.

Arra a kérdésre, hogy milyen lépéseket tesznek az ellen, hogy egyes vállalkozások megpróbálnak trükközni a bérekkel, és visszasorolják a munkavállalókat, hogy ne kelljen nekik többet fizetniük, Cseresnyés Péter azt mondta: már tavaly érkeztek ilyen hírek, de az ellenőrzések nagy számban ilyen jellegű visszaéléseket nem tártak fel. Hozzátette: a munkaügyi ellenőrök, és a NAV munkatársai idén is folytatják az ellenőrzéseket.

Cseresnyés Pétert arról is kérdezték mit szól a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara korábbi oktatási igazgatójának a szakképzés lebutításáról szóló nyilatkozatához. A munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár szerint ez az állítás nem igaz, a szakiskolákban tanulók továbbra is minden olyan alapismeretet meg tudnak szerezni, amit eddig is, és ez elég ahhoz, hogy eredményesen befejezze tanulmányit.

Kérdésre válaszolva Dömötör Csaba abszurdnak és a felháborítónak tartotta, hogy Ahmed H. beperelte kormányt a nemzeti konzultáció ügyében, és 8 millió forintos sérelemdíjat és nyilvános bocsánatkérést vár.

Indoklásul hozzátette:

mégiscsak egy illegális bevándorlóról van szó, aki kövekkel támadt a magyar rendőrökre a határnál, és olyan szervezetek követelik a szabadon bocsátását, amelyek külföldről kapják támogatásaikat.

Megjegyezte:

azért is botrányos az ügy, mert Ahmed H. ügyvédje egy volt szocialista miniszter.

Ezért arra kérte az MSZP-t és Karácsony Gergelyt, hogy tisztázza a helyzetet. Azt már látjuk, hogy a határzárat lebontanák, és ezek szerint már bűnöző bevándorlókat is védenek – jegyezte meg.

Szintén kérdésre válaszolva abszurdnak nevezte a DK-s Vadai Ágnes szavait, aki szerint a kormány egyszerűsített honosítással terroristákat engedett be Magyarországra.

Dömötör Csaba hangsúlyozta:

egyetlen bevándorlót sem engedtek be az országba.

Az államtitkár Kövér László választási törvénnyel kapcsolatos szavairól kérdésre válaszolva azt mondta:

a magyar választójogi törvény egyenlő esélyeket biztosít minden politikai pártnak.

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Még jó, hogy tele van az ülésterem munkaidőben, a "munka alapú társadalomban"!
A létszentségeteket, parazita disznók!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Annyi jó hírt lehet itt a propelleren olvasni, hogy lassan magam is Fideszessé leszek!
papa.49
Na már csak a dolgozókat kell megkérdezni ez ügyben komolyan mondom holnap meg is érdeklődöm egy jó ismerősnél , és itt közzé is teszem !!!
quadrocopter
@verőce21: Ne ferdiccsé' csicska, te kis kultúrselejt ( a (f)ideszessé...khm...khm...)
Nessy
@papa.49: De csak akkor, ha adott esetben többet futsz százon, mint az ismerősöd!
Én is megérdeklődtem a volt kollegáknál az egészségügyi béremelést, de valamiért a János pszichiátriát ajánlották!
iluminati
Én meg kaptam kevesebb lett... Elvették a vasárnapi pótlékot!!! ki tudja még milyen járulékokat vesznek el!!! ha jól dudom a kereskedlemben dolgozó ismerőseim között van akinek csökkentették a munka idejét... egy nagy sz... az egéssz nem csinálnak ezek semmit csak az ő fizetésük és osztalékuk nő amit a melósok termelnek ki...
papa.49
@Nessy: Egy jó ismerős, mondhatni barát nem fogja tőlem zokon venni az érdeklődést ...
Nessy
remélem Dömötör is megkapta év végén a 12000 forintos prémiumot!
Vagy neki még került mögé pár nulla?
simmering73
30%-ot ígértek, ténylegesen 5,6% lett. Tényleg meg vagyunk becsülve. A szokásos trükközés ment, pótlékokat elvesszük, hozzátesszük a fizetéshez, ez eddig 0%, elvesszük a cafatériát, hozzátesszük a fizetésedhez, ez továbbra is 0%, olyan magas a bruttód, hogy megszűnik a kompenzációd, ez már mínusz, majd emeltek egy keveset, így kijött ez az arcpirító 5,6%. A slusszpoén, hogy ráírták a papírra, következő béremelése: 3999.-ben. És ez nem vicc.
quadrocopter
Még jó, hogy tele van az ülésterem munkaidőben, a "munka alapú társadalomban"!
A létszentségeteket, parazita disznók!
nezelodo
Vajon az érintettek is tudnak arról a tekintélyes fizetésemelésről, vagy csak a választás után derül ki, ahogy szokott, hogy parasztvakítás az egész! Még az is gyönyörű lenne, ha ez lenne az első átverés!
Equus
Hallgass a zsebedre, szavazz a fideszre!

Tudta Ön? Hogy a WHO felvette a pszichedelikus kábítószerek listájára a fidesz dumáját?
justhpeter
Ez a Dörmögő Dömötör már olyan szinten zombi, hogy ha ez lett volna annak idején a mesekönyvemben, máig sem tanultam volna meg olvasni.
Eladott Ország
Erre varrjál gombot Dömötör. Egy főre jutó GDP tekintetében a románok utolérték a horvátokat, az egyéni fogyasztásból levezetett életszínvonal-mutató alapján pedig beérték a magyarokat. Így Magyarország 11 év alatt a harmadik helyről hátulról a harmadik helyre csúszott vissza.
b1.blog.hu/2017/06/18/magyarorszag_ilyen_jol_teljesit_egymillioan_tervezik_elhagyni_az_orszagot_aminek_eletszinvonalat_mar
Magyarország ilyen jól teljesít: egymillióan tervezik elhagyni az országot, aminek életszínvonalát már Románia is utolérte.
nezelodo
Lehet ide állítani fizetett nyomoroncokat, de még emlékszem a KLIK 1-es verziója idején torkuk szakadtából ordítottak, hogy nem igaz, hogy tartoznak a tanároknak. Aztán milliárdos adósság lett a vége. Tudok olyanról, akit a járandóságának érkezéséről tájékoztattak, és figyelmeztették, el ne felejtsen adózni utána, és négy hónap múltán perrel fenyegetőzve tudta kiverni belőlük. Na ennyit az igazmondásukról.
Eladott Ország
Naponta csepegtetik a mocskot bele az arcunkba, szépen adagolják a mérget, hadd szívódjon fel lassan a nemzet vérkeringésébe, rohadjunk is meg mind. Lehetőleg minél előbb. Vagy ha nem is, de butuljunk az anyaföldig, zsibbadjanak az agytekervényeink, fáradjunk bele és adjuk fel. Kussoljunk a faszba, és majd legközelebb akkor szólaljunk meg, amikor ikszelni kell a megfelelő helyre. Dömötör Csaba, Rogán Antal propagandász és bűnöző valamilyen államtitkára haknizott ,hogy néphülyítésileg egy nap se maradjon ki az algoritmusból. Csabika felmondta a leckét, mert ma ő volt a soros. Új információ a permanens béremelés és a fenenagy gazdasági növekedés. A valóság pedig az, hogy most már a román életszínvonalat és gazdasági növekedést is ánuszrózsán csókoljuk.
advocat
Ha a minimálbér 10 %-al emelkedik, akkor a nyugdíj miért nem? Mert azt az állam fizeti? A nyugger meg örüljön, hogy kap valamit. Igaz nyuggerek?
Eladott Ország
@advocat: A svájci indexállás el van felejtve. Még néhány év és elinflálódik a nyugdíj. Majd ha a csúti kancigány úgy gondolja, majd emel ha kedve tartja.
Nessy
@advocat: Régi szép szoci svájci indexálás!
nemkati
@quadrocopter: Kihez beszél ez??? Egy lélek nincs ott rajta kívül. Esetleg az ellenzék, akik nem látszanak. Azok meg, ahogy mi is, tudják, mi az igazság. Hát nem ez.
nezelodo
Tetszik a fotó, hogy mekkora tömeg van a hírmondó mögött! Vagy azért üresek a padsorok a parlamentben, mert ezt a szöveget még a sajátjaik sem bírták volna röhögés nélkül végighallgatni?
tudode
Ja kérem!
.
A VÁLASZTÁSI KAMPÁNY részeként odacsapott fizetésemelés olyan, mint a SZÉKREKEDÉS, ahelyett, hogy az EMÚTNYOCÉBEN mindig tojt "volna" a nyuszi, és akkor NEM ÜRÜLT VOLNA KI még az ország HADRAFOGHATÓ LAKOSSÁGA SEM!,
Lepényleső
Dömötörnek dörmögnie kellene,ha mesében lenne,vagy az egész mese,brummogás a semmibe?
terlasz
A megemelt bruttó fizetések nagyobb részét az állam teszi zsebre. Igaz, a dolgozó némi fizetésemeléshez jut, de ezzel párhuzamosan sok kisvállalkozás csődbe megy, mert a hatalom lerabolja adók formájában.
Desischado
@papa.49: Én már kérdeztem a postásoknál nem olyan fényes a helyzet. Hazug disznók! Én meg igaz ez ápolási, nem munkabér, kemény 2600-ot kaptam! Királyság, nem igaz! A hazudozáshoz meg az önfényezéshez nagyon értenek!

@bakcsubakka: Sajnos, nincs nekünk olyan szerencsénk! Pedig a pestis vagy az ördög elvihetné az egész bandát!
Equilibrium
BAZZEG ELVESZTETTEM A MUNKAHELYEM !!!

Már TB-m SINCS !!!
Eladott Ország
Sok százezer magyar ember számlájára érkezik a néhány ezer forinttal magasabb fizetés ezekben a napokban. Olyan ez mint az öregség nagyot hallok kicsit látok.
kukac50
Milyen fizetés emelés az amikor fizetés emelés után is ugyan annyit kapnak kézhez?
manipuláció a számokkal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.