Borsod-Abaúj-Zemplén megye hét egyéni választókerületében önálló jelöltet indít a Lehet Más a Politika (LMP) és az Új Kezdet (ÚK) szövetség – jelentette be Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje miskolci sajtótájékoztatóján, kedden.

A politikus bemutatta a képviselőjelölteket – Csoma Lászlót, Doszpoly Botond Lászlót, Koleszár Istvánt, Üveges Gábort, Köteles Lászlót, Tarnai Richárdot és Ambrus Gyöngyit.

Más téma kapcsán Szél Bernadett azt mondta:

mintegy másfél millió állampolgárt érint a lakhatási válság.

A jelenlegi kormánynak az elmúlt nyolc évben számos fontos kérdésre nem sikerült választ adni, mint ahogy erre sem.

Amennyiben 2018. áprilisában kormányzati pozícióba kerülnek, első teendőjük az lesz, hogy segítsenek a deviza-hiteleseknek, hiszen velük "szúrt ki" a mostani kormány, pedig lenne pénz kártalanításukra, a Magyar Nemzeti Bankban felhalmozott egy egészen jelentős összeg, amit elherdálnak, pedig ebből a pénzből 270 milliárd forint elkülöníthető erre a célra – hangoztatta Szél Bernadett.

Szólt arról is, hogy a lakhatási válságot szociális bérlakás építésekkel is mérsékelnék, miként törekednének arra is, hogy az elmúlt években nagyon megugrott albérleti árak csökkenjenek.

A magyarok jövedelmük jelentős részét költik lakhatásra, ez az arány most mintegy 41 százalék

- tette hozzá.

Mint mondta:

a lakhatási válság mintegy másfél millió embert érint, rajtuk kívánnak segíteni.

Gémesi György, az Új Kezdet elnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: igen fontosnak ítéli az UK ennek a kérdésnek a kezelését, megoldását, ahogy az önkormányzatok önállóságának megőrzését is.

Mint mondta: egy erős önkormányzati rendszer megőrzésére törekednek.

Címlapi kép: MTI/Kovács Tamás

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.