Megkezdődött a hódmezővásárhelyi laktanya rekonstrukciója, a kormány 5,2 milliárd forintot fordít a beruházásra 2020-ig – közölte a honvédelmi miniszter kedden.

Simicskó István a helyszíni sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az, hogy az országban biztonságban élhetnek az emberek, nagy mértékben a déli határon szolgálatot teljesítő, a hódmezővásárhelyi laktanyában állomásozó katonáknak köszönhető.

2020-ig 5,2 milliárdból újítják fel a vásárhelyi laktanyát

A felújítás alatt álló egészségügyi központ

2020-ig 5,2 milliárdból újítják fel a vásárhelyi laktanyát

A felújítás alatt álló raktár

Fotók: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Átfogó fejlesztési program indult annak érdekében, hogy a katonák számára méltó körülményeket teremtsenek, erre tavaly 1,41 milliárd forintot fordított a kormány, ebben az évben pedig 1,25 milliárd áll rendelkezésre – mondta a miniszter.

Felújítják a legénységi épületet, egy raktárt, a laktanyán belüli egészségügyi központot, az utakat, a közműveket, a szociális helyiségeket és az irodai blokkot – ismertette.

A politikus kifejtette, nagyon fontos a katonák megbecsülése, ezért emelik az illetményeket, kapnak megfelelő ruházatot és egyéni felszerelést, biztosítanak nekik méltó körülményeket, így belátható időn belül professzionálissá válik a magyar honvédség.

A miniszter bejelentette, hogy az országban az egyik első honvédelmi sportközpont Hódmezővásárhelyen épül meg, ebben a lövészet mellett a technikai sportok gyakorlására is lehetőség nyílik majd.

Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester emlékeztetett arra, hogy tavaly kérte az önkormányzat a kormánytól a laktanya megerősítését. Az infrastruktúrafejlesztés mellett a közelmúltban megállapodást írtak alá arról, hogy a hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvéd egészségügyi ellátásba. Döntöttek arról is, hogy a városban katonai szakközépiskola és kollégium nyílik, biztosítva ezzel a laktanya szakember-utánpótlását – közölte.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ebből mekkora a túlárazási "alkotmányos illeték"?
Hellcat
@quadrocopter: A fidesz csinálja szóval minimum 5x ös a túlárazás.
Equus
lesz egy pincelőtér és egy 30.000-es stadion. A kiképzés szerves része döglött marha levegővel töltött bőrének lábbal való rugdosása.
namihami
És az ország összes hadrafogható katonáját oda fogják költöztetni. Ekkora laktanyában? Sebaj, legalább bőven elférnek, még marad üres ágy is. A honvédségünk létszámát tekintve 3 nagyobb katonai sátor is elég lenne. De az is lehet, hogy bevezetik a modern honvédségi szállást, csupa egyágyas, szobával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.