Több helyen is baleset nehezíti a közlekedést a magyar utakon az Útinform szerda reggeli összesítése szerint. A Dunántúlon ónos esőtől a havazásig mindenféle csapadék esik.

Az Útinform jelentése szerint szerda reggel a következő helyeken vannak torlódások és balesetek a magyarországi főbb útvonalakon:

- Az M5-ös autópályán az ócsai csomópontnál, felborult egy kistehergépkocsi. Röszke felé csak belső sávban lehet közlekedni.

- Az M7-es autópályán Balatonszemes környékén, Letenye felé a 133-as km-nél korábban egy gépkocsi szalagkorlátnak ütközött. A forgalom már mindkét sávon halad, a sérült jármű a leállósávon várakozik.

Útinform: több főúton is balesetek nehezítik a közlekedést

Fotó: police.hu

- Szintén az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 216-os km-nél egy kamion keresztbe fordult és mindkét sávot elfoglalja. Ezért a 211-es Nagykanizsa-Centrum csomópontnál a forgalmat kiterelik a pályáról.

- A 74-es főúton Bak közelében a 31-es km-nél két kamion elakadt. A műszaki mentés miatt a fél útpályát lezárták.

- Szintén a 74-es főúton Zalaegerszeg térségében az 53-as km-nél két személygépkocsi és egy kamion ütközött össze, félpályás lezárás mellett helyszínelnek.

- A 86-os főúton Mosonmagyaróvár közelében a 184-es km-nél, egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi ütközött össze. A fél útpályát lezárták, lassulásra számítsanak.

A Dunántúlon ónos esőtől a havazásig minden van

Az Útinform reggeli útállapot-jelentése szerint a következőkre kell számítani az utakon:

"A Dunántúlon váltakozó halmazállapotú csapadék esik.

A nyugati határ mentén havazik, Komárom-Esztergom és megyében és Pest megye déli részén szállingózik a hó, Pápa, Veszprém és Kápolnásnyék térségében ónos eső esik, Tapolca, Keszthely és Marcali környékén pedig havas eső esik. A Dunántúl további területein elszórtan esik vagy szemerkél az eső.

A gyorsforgalmú utak, a fő és mellékutak sónedvesek, vizesek, Zala megye egyes területein a frissen esett hó miatt havas, vagy latyakos az utak burkolata.

A látási viszonyok kielégítőek, ahol intenzíven havazik, ott lecsökkent a látótávolság,

Szélcsend van, vagy gyenge a légmozgás, Tatabánya környékén közepes erősségű szél fúj.

A hőmérséklet -5 és +1 fok között változik."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.