Üzemkezdet óta nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák tér között, azt továbbra sem tudni, hogy mi okból. A BKK szerint reggel 8 után állhat helyre a forgalom a teljes szakaszon, addig maradnak a pótlóbuszok és más járatok.

Nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között – közölte a BKK fődiszpécsere az MTI-vel szerdán reggel. A BKK tájékoztatása szerint a hatóság és a BKV Zrt. intézkedik, egyelőre nem indult újra a forgalom.

BKK: talán 8 óra után helyreáll a forgalom a 2-es metró teljes vonalán

Fotó: wikipedia CC BY-SA 2.5/Bitman

Azt egyelőre nem közölték, miért nem indították el a vonalon szerelvényeket.

Korábban Nebenführer Dávid azt közölte: a metró üzemkezdettől, 4 óra 27 perctől várhatóan 7 óráig nem közlekedik. Az MTI megkeresésére később azt mondta: a hatóság és a BKV Zrt. még egy órát kért.

Továbbra is pótlóbuszok szállítják az utasokat. Így jelenlegi állás szerint 8 óra körül indulhat újra a közlekedés a 2-es metró teljes vonalán – közölte a BKK fődiszpécsere.

A BKK Facebook-oldalán azt írta: aki teheti az Örs vezér tere felől vegye igénybe a 3-as villamost a Mexikói út felé, a 62-es villamost pedig a Blaha Lujza tér felé. Jelenleg 43 pótlóbusz van forgalomban – tették hozzá.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére későbbre ígért tájékoztatást.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.