A Fővárosi Katasztrófavédelmi Intézet a Normafa Park munkatársainak segítségével mentett ki egy középkorú férfit, akit síbaleset ért kedden délután.

Kedden délután egy középkorú férfi riasztotta a tűzoltókat, mert a XII. kerületben, a János-hegyen, a Normafához közeli sípályán baleset érte, lábsérülést szenvedett. A fővárosi tűzoltók és a Normafa Park gondnokai a férfit a Mátyás király útja közeli meredek lejtőn találták meg – olvasható a Fővárosi Katasztrófavédelmi Intézet videójának leírásában, valamint a korábbi hírükben.

Az igazgatóság doktorszolgálata a férfit még a sípályán ellátta, majd a tűzoltókkal közösen hordágyra fektették. A hordágyat egy lánctalpas quad-ra erősítették és tűzoltói biztosítás mellett a Normafához közeli parkolóhoz szállították, ahol a férfit mentőautó várta. A szerencsétlenül járt sportolót a mentőszolgálat kórházba szállította.

(Címlapi kép: részlet a videóból)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És mindezt az egyébként állampolgárok részére járó, kötelező TB terhére? Miért nem lehet, kell ilyen esetekre (a kinti balesetekhez hasonlóan) külön biztosításra kötelezni azt, aki ilyen módon sérül meg. Ez nem ún. baleset, mert ezt a saját, akaratlagos tevékenysége közrejátszása mellett szenvedte el.
Ha kimegy pl. Ausztriába és ott hasonló balesetet szenved és ellátást vesz igénybe, akkor biztosítás hiánya esetén, keményen fizetnie kell. Ez itthon miért nem azonos helyzet?
Az egészségügy súlyos anyagi nyomorban szenved, akkor az ilyen esetek ne legyenek térítésmentes ""balesetek"". Ez nem azonos azzal, ha valaki mondjuk a havas utcán töri el a lábát. Ha van pénze a drága felszerelésre, akkor legyen erre is.,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.