Feljelentést tett közösség elleni uszítás gyanújával Lázár János ellen a Közmunkás Szakszervezet társelnöke szerdán a Miniszterelnökséget vezető miniszter közmunkásokra vonatkozó kijelentése miatt a Legfőbb Ügyészségen. Komjáthi Imre már korábban jelezte, nem hagyja annyiban, hogy a miniszter egy vásárhelyi lakossági fórumon azt mondta,  a közmunka mellett nincs idejük lopni az embereknek. 

Komjáthi Imre, aki a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület elnöke is az ügyészség fővárosi székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón

tűrhetetlennek nevezte a miniszter nyilatkozatát.

Lázár január végén egy hódmezővásárhelyi választási fórumon mondott olyat, ami kiverte a biztosítékot:

annak a közmunkásnak, akinek reggel hatkor el kell mennie melózni, délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni.

Kiverte a biztosítékot Lázár János közmunkásokra tett kijelentése – feljelentették a minisztert a közmunkások letolvajozásáért

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A múlt csütörtöki Kormányinfón is felmerült ez az ügy, akkor

a Miniszterelnökséget vezető miniszter elnézést kért azoktól, akiket esetleg megsértett a leegyszerűsítő megjegyzése, amelynek "nem volt kirekesztő éle".

Lázár nem tagadta, hogy korábban arról beszélt egy fórumon, hogy azért is jó a közmunka rendszere, mert a közmunkásoknak a műszak végén már nincs kedvük lopni. Szerinte a bűncselekmények csökkenésében a közmunka-program is közrejátszik.

De azért elnézést kér mindenkitől, akit a leegyszerűsítő megjegyzése megsértett.

A Közmunkás Szakszervezet társelnöke szerint

egy felelős beosztásban levő politikus nem mondhatja azt több mint 150 ezer közmunkásról, hogy azért nem lopnak, mert nincs idejük rá

Mint a városi kurírnak mondta, nem vár semmit Polt Pétertől, de legalább odacsap egy kicsit.

Persze nem várok semmit Polt Péter főügyésztől, de legalább odacsapok nekik egy kicsit. Borsodi melós gyerek vagyok, nem ijedek meg a dicsőséges nagyuraktól

- fogalmazott a lapnak.

Hozzátette:

Ma beszéltem egy 59 éves nénivel, aki az egyik szemére megvakult. Nem kapta meg a kellő százalékot a rokkant nyugdíjhoz. A gátakon és a földeken dolgoztatják 54300 forintért. Többek között őt is letolvajozta ez a Lázár uraság. Nem adom fel!

Forrás: Index, Városi Kurír, 24.hu, hirado.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Cicamama55: És azt is érted mit érez az a közmunkás aki életében nem lopott? Tudod mit mondanak majd? Ha már úgyis tolvajnak vagyok bélyegezve, akkor lopni fokok csesszétek meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Túl van ez már rugózva...Ilyen mondva csinált dolgokon napokig, hetekig folyik a cirkusz, a fontos dolgokról meg szó sem esik. Ez hosszú évek óta így megy.. Én sem helyeslem Lázár szavait, de értem a mondani valóját.
human
@Cicamama55: És azt is érted mit érez az a közmunkás aki életében nem lopott? Tudod mit mondanak majd? Ha már úgyis tolvajnak vagyok bélyegezve, akkor lopni fokok csesszétek meg.
kulabombaafityiszre
Az a különség janikám közted és egy közmunkás között,hogy neked a lopás a munkád.
justhpeter
@kulabombaafityiszre: @kulabombaafityiszre: Nagyon jól látjátok. Pontosan ezért kell feljelenteni. A pofátlanságért csak pofán kellene vágni.
quadrocopter
"47 ezerből is meg lehet élni!"
K...edves anyád jól van, parazita mocskos állat?
cikicakk55
Még nem volt közmunka csa a segély,nem csoda,hogy több volt a lopás. Talán még azok is megpróbálkoztak vele,akik addig rettegtek a bűntől. Egy anyának a gyereke éhezése a létezhető legnagyobb kín. Nem a 6-8 gyermekesekről beszélek,hanem az 1-2 gyermekesekről. Azért a rablás és a bolti lopás nem ugyan az. A politikusok egy nap alatt többet lopnak,mint az éhezők. Nem helyeslem a lopást,de megértem,ha valaki annyi visz amenny a gyermekek éhezését csökkentik. Sokkal nagyobb bűn a kormány milliárdos lopásai. A közmunkával azért csökkent a lopások száma,mert abból már inkább futotta a gyermekek etetésére. Nem a fáradtságtól nem mennek lopni,hanem keresnek + 2-4 órás munkát. Persze ezt olyan ember soha nem fogja megérteni,aki azt sem tudja milyen éhezni,fázni, és szakadt rongyos ruhákba élni.
Rockxy
Kiverte, ja a lumpenmagyaroknál.
Értelmes ember nem sértődik meg, amikor majommakogást hall! :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.