Ahogyan arról már beszámoltunk, hogy a 24.hu megszerezte az OLAF által készített jelentést, amelyben az Elios Innovatív Zrt. hátterét vizsgálta a 2009 és 2014 között kiírt uniós finanszírozású közvilágítási pályázatokon.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a hatóságokkal maximálisan együttműködtünk
na innen tessenek jegyzőkönyvbe venni a dolgokat! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a hatóságokkal maximálisan együttműködtünk
na innen tessenek jegyzőkönyvbe venni a dolgokat! =))
quadrocopter
@kereső: Egy parazita pártállattól mit várhatunk?
kereső
@quadrocopter: SIMICSKA!-azután:jobbik,dk,gyurcsány,szél,mint nemzetbiztonsági kockázat,soros,bajnai,a Jóisten.Csak orbán,tiborcz és a piszkos 32 nem!
quadrocopter
@kereső: Az a helyzet, hogy ezek a jó madarak egyben zsarolhatóak is, ergo: nemzetbiztosnégi kockázatok, különösen a kormányzati szetreplők, vagy hozzátartozótik!
Sztálin elvtárs már hordatná rájuk a földet... mint potenciuális hazaárulókra, megbízhatatlan verebekre!
quadrocopter
@Shikari: Látod, kis ökröm, már az ügyészség is gátolná az OLAF jelentés nyilvánosságra hozatalát, azzal az indokkal, hogy a nyomozás(?) során használják fel! Egy nyomozás során bármilyen, nem állam - vagy szolgálati titkot tartalmazó nem minősített adat felhasználható!
Jelen esetben egy natúr, köztörvényers, szervezett bűnözés-szagú ügyről van szó!
Csakhogy az OLAF jelentést a bizottság nem titkosította, ezért nem tudják elsummantani!
Ergo:- az ellenzéki EP képviselők szerezzék meg és tegyék közzé!
RonaGyuri
@Shikari: igen mert itt ez a szabály: Orbánnak és bandájának mindent szabad! =))
quadrocopter
@Shikari: Kis ökröm! Nyomozás van folyamatban, az OLAF jelentés tartalma alapján! Nyomozás ( neked külön: büntető eljárás!) során nincs vádirat, nincs vádemelés - mentsd el magadnak!
Az OLAF nem véletlenül jegyezte meg, hogy indokoltnak tartja az ügyészségi vizsgálatot a vizsgált ügyekben, ellenkező esetben nem kérte volna, mert minek:?
Polt kényszerhelyzetben van!
Öblítsétek a szátokat, méretes méteres, kékeres érkezik a Geci maffiacsaládjához!
RonaGyuri
@Shikari: ja ahogy az szokás: rájuk - már gyermekként megszokták, hogy más fából faragták őket (szaros komcsik) - más törvények vonatkoznak! =))
RonaGyuri
@Shikari: te??? elmagyarázni??? ne már! =)) aki ennyire buta és szemellenzős az ne akarjon semmit se magyarázni, mert csak kiröhögteti magát! =))
RonaGyuri
@Shikari: mondom, hogy nagyon buta vagy! =))
quadrocopter
@Shikari: Kis csicska! A hordát nem kell lejáratni, megy az neki önkjént, fél kacsóból is!
RonaGyuri
@Shikari: igazad van, mert te ennyire buta vagy! =))
RonaGyuri
@Shikari: az egyetlen tény: te annyira buta vagy, hogy a saját baromságaidnak is rabja vagy
RonaGyuri
@Shikari: hogy bármi is másoké lenne azt kétlem, de valóban szándékomban áll szellemi képességeimmel segíteni, hogy ne vegyék be a hozzád hasonló barmok idétlenségeit! =))
bencemacska
@RonaGyuri: ma, 11:40
Talán az ilyenek nem tetszettek az OLAF-nak:

"A szegedi beruházással kapcsolatban már az indulásnál komoly problémák merültek fel. A 2011 tavaszán meghirdetett projektre a viszonylag rövid határidő ellenére is kilencen pályáztak. Hat pályázatot az egyetem érvénytelennek nyilvánított, a nyertes ajánlat a KÉSZ Zrt-é volt, ez nettó 437 millió forintról szólt. Az E-OS ajánlata lett a harmadik, nettó 499 990 000 forinttal. Az eredményhirdetés után az E-OS a Közbeszerzési Döntőbizottságnál (KD) megtámadta az eredményt, a másik két ajánlat érvénytelenné nyilvánítását kérve. A beruházó Szegedi Tudományegyetem a kérelem megalapozatlanságára hivatkozva az E-OS indítványának „teljes terjedelemben történő” elutasítását kérte a KD-től. Az egyetem észrevételei pontról pontra vitatták az E-OS kifogásainak megalapozottságát mind a műszaki, mind a jogi érvek vonatkozásában – az E-OS például olyan elemeket is kifogásolt a konkurensek pályázatában, amelyek a saját ajánlatában is szerepeltek. A KD érvelése szerint viszont ennek nincs jelentősége, mivel a cég jogorvoslati kérelme csak a rivális ajánlatok érvénytelenségének kimondására irányult, a sajátjára nem. Ezért az E-OS érveit elfogadva a nyertes és a második legjobbnak rangsorolt pályázatot a KD érvénytelennek nyilvánította; pályázat nyertese így automatikusan az E-OS lett.
Ez azonban még csak fél győzelemnek tűnhetett, hiszen a KD határozatát polgári peres úton meg lehetett volna támadni, majd újra kiírni a pályázatot. Csakhogy a jogorvoslati eljárás a gyakorlat szerint évekig elhúzódhat, a kiírt KEOP-pályázat pedig kifutott. Az egyetemnek – ha akart napelemes zöldenergia-rendszert – nem volt más választása, mint győztesnek kihirdetni a legdrágább ajánlattal versenyző E-OS Zrt-t."
Folyt.
RonaGyuri
@Shikari: te is szemfelnyitás, egy politikai agyhalott! =))
kokopelli
@quadrocopter: ...nagy ß@rban lehetnek,ha egy ilyen "technikai szegénylegényt",
mint a "Schikane" küldi a főnökség vitázni! Semmihez nem ért de azt a legfelsőbb
fokon! Igazi "politprosti",beteges ismétlési zavarokkal! Amit a térvilágítással a "vej-
kóék" elloptak, az világcsúcs példa nélkül! Majd "Ő" megvédi őket! Hová ß@rjak,
hogy feltünő legyen! A többség eldönti a fizikai törvényekkel szemben,hogy mi a tuti!
Középkor,a Föld lapos,az evolúció az az elenzék trükkje,és Ádám meg Éva magya-
rok voltak! Bravó!...vissza az 50-es évekbe!Legalább átélhetem én is! ;--)))
bencemacska
"A Közgép tulajdonában lévő Elios Innovatív Zrt. (korábbi nevén E-OS Innovatív Zrt.) fölzárkózni látszik a nagy építőipari nemfizető cégekhez. A Szegedi Tudományegyetem napenergia-erőműves projektjén a munkát ténylegesen elvégző cég, az Asianet Hungary Kft. most peres eljárással próbál hozzájutni a járandóságához. Az ügyben a fővállalkozó Közgép-cég vezérigazgatójának, Tiborcz Istvánnak is tanúskodnia kell."
"Ahogy kezdődött, nagyjából úgy is ért véget a szegedi beruházás. A rendszert ugyan üzembe helyezték, és az minden paraméter szempontjából hibátlanul működik, de tavasz óta már iparági pletykák keringtek arról, hogy a közvetetten Simicska-Nyerges tulajdonban levő E-OS Innovatív Zrt. – időközben a cég nevét Elios Zrt-re módosították – nem fizette ki az alvállalkozóját, illetve, hogy az EU illetékes szervezete vizsgálja a projektet. Utóbb mindkét állítás igaznak bizonyult. Az uniós vizsgálat eredményéről egyelőre nincs hír. A Fővárosi Törvényszéken viszont elindult az az eljárás, amit az Elios egyik alvállalkozója és szállítója, az Asianet Hungary Kft. kezdeményezett a szegedi projektben elvégzett munkák díjának ki nem fizetése miatt."
A munka közel 90%-át az alvállalkozó végezte el, akit nem fizettek ki, de az E-os /Elios felvette a pénzt a megrendelőtől!
De jobb, ha elolvasod az egészet, bár lehet, hogy ismered.
Állítólag emiatt a balhé miatt lépett ki az ügyletből az ÉPGÉP/Simicska!!!
Nessy
@kokopelli: Bizonyos dolgokban akkoriban legalább a látszatra adtak. Különösen már a 60-s években. Az igaz, hogy ha az 50-s évek lején elején a párt valakire azt mondta, hogy a " nép ellensége, az imperialisták szekértolója", azt lesittelték. Hát ez esetenként ma is előfordul, hogy nem követték el a terhükre rótt cselekményt, de elkövethették volna.
Ma is a párt mondja meg, hogy ki a jó magyar, ki a Soros bérenc.
Ma is szívfájdalom nélkül rágalmaznak meg bárkit.
Ennél csak az visszataszítóbb, amikor a Szabadnép akkoriban azt a pártot dicsőítő "publicistája" ma az Echo tévében ezt a pártot dicsőíti, miközben nem veszi észre, hogy nem kevesen bizony az akkori pártból vannak a jelenlegiben.
kereső
Nem tiborcz,hanem Mészáros! "nyomoznak Mészáros Lőrinc ellen":
Ez egy ügyészségi iratból derül ki, amely a TAO-programból Felcsútra kerülő közpénzek felhasználását firtató feljelentés kapcsán íródott. A feljelentést Varju László DK-s képviselő nevében Czeglédy Csaba ügyvéd tette, mert a felcsúti alapítvány a mai napig nem adta ki, mire költötték az irdatlan mennyiségű adófelajánlást. Ez pedig - immár hivatalos papír is van róla - megalapozza a közérdekű adattal való visszaélés vétségét.
RonaGyuri
@Shikari: te szerencsétlen nagyon buta még azt sem tudod, hogysem hozzád, sem pedig a vélt ellenségeidhez semmi közöm!
Aki Én
@Shikari: Az Origo egy gyenge és jelöletlen cikkben szól hozzátok, a szektához, melyben rettentő gyengén és tévesen próbál megtéveszteni titeket. Természetesen hozzászólni nem lehet, mert tudják, hogy 10 másodperc alatt cáfolná bárki mit összehordanak.
1. A vizsgált időpontban Tiborcé volt a cég.
2. A közbeszerzés előkészületein Tiborc embere is részt vett.
3. Hangfelvételek vannak a közbeszerzési szabálytalanságokról.
4. Nem most, a választások előtt jött az OLAF jelentés, ahogy az Origó mondja, hanem fél éve. És miért nem volt minden órában sajtótájékoztató, ahogy a 4-es metró esetében??? NA miért??? Miért nem harsogta a propaganda média a hírt, miért kussoltak hónapokon keresztül ha csak Simicska a hunyó? Na miért???
5. Ha valóban csak Simicska a hunyó, akkor az a kérdés, kinek is az embere volt ő ez idő tájt? NA kié???
Szóval így vagy úgy, de a fidesz, illetve személyesen orbán érintettsége megkérdőjelezhetetlen.

www.origo.hu/itthon/20180208-elios-propagandasajto-osszellenzeki-hazugsagkampany.html#
quadrocopter
@Shikari: Csicska!b Megtaláltad már a "Soros-tervet"?
kokopelli
@quadrocopter: ..megtalálta,és még volt a csomagban 4-5-db filter-
nélküli,de nagyon száraz szál! Azt anno "5 éves TERV"-nek nevez-
ték. A fater nagyon nem szerette!
...a csicska eldugult,de a Lőrinc a nagynyomásúval kipucolja ... ?-)
Eladott Ország
A hunyó a csúti kancigánytól az önkormányzati döbrögiékig mindenki, beleértve a szakhatóságokat. Erre szokták mondani szervezett bűnözés, maffia állam, afrikai banánköztársaság szintje, nincs már lejjebb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.