Brüsszel segítségével indított hazugságkampányt az ellenzéki propagandasajtó. A volt népszabadságos újságírók egyik vezéralakja irányítja azt a 24-et, amelyik tegnap lejárató hadjáratot indított Orbán Viktor családja ellen. A lejárató hadjárat azonban célt tévesztett: az idézett OLAF jelentés a 2009 és 2014 közötti időszakot vizsgálja, de ekkor a cég fő tulajdonosa Simicska Lajos Közgépje volt, nem Tiborcz István.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Katalina62
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

112 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Akarmilyen iranybol olvastam ezt a cikkelyt, az Istennek se talaltam benne se a Kozgepet, sem Simicset.
Na, hogy lehet ez?

2009 tavaszán négy vállalkozást alapított Tiborcz István és barátja, Erdei Bálinttal: ES Water, ES Gas, ES Audit és ES Light. A négy vállalkozás 2009 őszén beolvadt a 2009 nyarán alapított ES Holding Zrt-be[5] (az Elios Innovatív Zrt. jogelődjébe[6]). Tiborcz István 2015. április 28-ai hatállyal értékesítette az Elios Innovatív Zrt-ben levő tulajdonrészét.[7]
Tehat PONT a vizsgalt idoszakban volt a hunyo ez a kedves palinkazo egyed, es pont akkor adta el a ceget, (2015-ben) amikor kezdett forrosodni a sajat laba alatt a talaj... Ekkor volt a kisasszonyka jotanulo Svajcban, es otthon a ferjecske az aposaval uzletelt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
@lópicigáspár: Ja, origo - ez mindent elmond... Erdekes viszont, hogy az OLAF alapos vizsgalata, ami olyan belso es eltitkolnivalo dolgokat is feltart, az a sok oldalas jelentesebol TELJESEN kihagyja a Kozgepet es Simicskat...
Vajha miert is? Mert az origo mosdatja a szerecseny-gyereket , orsos orbancot, igy csak most kerult bele a cikkbe ez a relacio...:o((((
sokanvagyunk
Nagyon mellélövök azzal a megjegyzéssel, hogy mindkét személy ténykedése a Fidesz-hez köthető?
karma1
Akarmilyen iranybol olvastam ezt a cikkelyt, az Istennek se talaltam benne se a Kozgepet, sem Simicset.
Na, hogy lehet ez?

2009 tavaszán négy vállalkozást alapított Tiborcz István és barátja, Erdei Bálinttal: ES Water, ES Gas, ES Audit és ES Light. A négy vállalkozás 2009 őszén beolvadt a 2009 nyarán alapított ES Holding Zrt-be[5] (az Elios Innovatív Zrt. jogelődjébe[6]). Tiborcz István 2015. április 28-ai hatállyal értékesítette az Elios Innovatív Zrt-ben levő tulajdonrészét.[7]
Tehat PONT a vizsgalt idoszakban volt a hunyo ez a kedves palinkazo egyed, es pont akkor adta el a ceget, (2015-ben) amikor kezdett forrosodni a sajat laba alatt a talaj... Ekkor volt a kisasszonyka jotanulo Svajcban, es otthon a ferjecske az aposaval uzletelt.
karma1
Ja, idezet a Wikipedia Tiborcz Istvan cikkelyebol...
Hellcat
Át fogják tolni a Simicskára...Ha megpróbálják akkor meg remélem terget.
colibri
Milyen érdekes, nagyorrú Lázár mégsem Simicskával susmusolt a kávézóban, inkább Tiborczcal volt megbeszélni valója. A car minőségű közvilágítás Hódmezővásárhelyen debütált, a többi fideszes irányítású város, mint a majom ugrott utána a vízbe, jó nagy költséget bevállalva, csalással hozzásegítve a vejkót a zsíros üzeletekhez. Szépen benne van az Olaf-jelentésben a leleplezés.
kereső
Teljesen mindegy mit is ir a hogyishivják.Tiborcz a vizsgált időszakban az Elios Innovativ Zrt képviseleti joggal ! felruházott igazgatósági tagja is!!!volt./csak megjegyzésként: Czeglédy Csabát sem azért rakták előzetesbe,mert tuladonos volt,hanem mert igazgatóság elnöke!/ Az Eliosnál nem volt "igazgatóság elnöke",igazgatóság irányitotta a céget.
Katalina62
@Shikari: ugyan már! Akkor miért nem az ügy kipattanásakor jelent meg a cáfolat!? Lehet, hogy Simicska sáros, de miniszterelnökünk veje is nyakig benne van! Simicskára akarják tolni az egészet, mert így hátha legálisan tönkre tehetik! Simicska meg úgyse mer szólni egy szót se, csak ha nagyot bukna!
lampa laz
Origo?!?!?! Ennek a fidesz bulvárnak az a dolga, h az agybajos táborát félrevezesse. Normális ember ilyeneket nem olvas.
Nessy
Már azt hittem Gyurcsány és Bajnai voltak akkoriban a cégtulajdonosok., és Soros a csendes társ.
Feltételezem, a Cégnyilvántartásban ezek az adatok világosan benne vannak. Egyébként majd előveszik a portást, meg a titkárnőt, és ők viszik el a balhét, szokás szerint.
Katalina62
@Shikari: Tényleg nem tartom bajnak, ha valaki Fidesz párti, vagy bármelyik párt híve,(kivéve a Jobbikot, mert alattomban nagyon veszélyes,) de azért gondolkodni egy fideszesnek, vagy más párt híveinek sem árt meg ám! De pláne egy hatalmon lévő párt híveinek! Amúgy meg Ceglédy esetében sincs semmi bizonyítva...!
bencemacska
@karma1: a, 11:28
Benne volt Simicska.
Egy időben azon ment a vita, hogy Simicska nászajándékként adta a "saját lábon álló" párnak a cégben levő részét! Én is ebben hittem.
Később kiderült, hogy OV határozott kérésére "lépett bele" Simicska az üzletbe és "vezérigazgató úr" inkorrekt viselkedése miatt vonta vissza részesedését.
Az inkorrekt viselkedés pedig egy alvállalkozó ki nem fizetése volt. (A munka több mint 80%-át végezte az "alvállalkozó", a fővállalkozó felvette a pénzt, és nem adott semmit...
Aki Én
@Shikari: Már megint nem gondolkozol.
1. A vizsgált időpontban Tiborcé volt a cég, bármit is állít az Origó (cégadatok, céginfó).
2. A közbeszerzés előkészületein Tiborc embere is részt vett, erről videó, képek vannak.
3. Hangfelvételek vannak a közbeszerzési szabálytalanságokról.
4. Nem most, a választások előtt jött az OLAF jelentés, ahogy az Origó mondja, hanem fél éve. És miért nem volt minden órában sajtótájékoztató, ahogy a 4-es metró esetében??? NA miért??? Miért nem harsogta a propaganda média a hírt, miért kussoltak hónapokon keresztül ha csak Simicska a hunyó? Na miért???
5. Ha valóban csak Simicska a hunyó, akkor az a kérdés, kinek is az embere volt ő ez idő tájt? NA kié???
Szóval így vagy úgy, de a fidesz, illetve személyesen orbán érintettsége megkérdőjelezhetetlen. Már ha az IQ-d 30 feletti.
De, hogy te is megértsd (ezt kétlem persze), egy egyszerű kérdés.
Mit szólnátok akkor, ha ez az eset mondjuk Gyurcsány vejével történt volna? Ha ő nyerne naponta milliárdos közbeszerzéseket? Gondolom, akkor képesek lennétek a helyén kezelni, akkor látnátok benne a vérlázítót.
karma1
@bencemacska: Akkor viszont Simics olyan ugyi volt, hogy az OLAF meg sem emliti, mint akinek resze lehetett a nyilvanvalo csalasokban.
Akkor pedig eleg felnivaloja lehet orbinak, hiszen valoban allati okos lehet Simics. (Ugy keverhette mindig a kartyat, hogy a le dolhessen hozza, de a neve sehol se bukkanjon fol. En meg mindig pont ezert hiszem azt, hogy idozitve fog boritani, mivel ot konkretan nem fogjak tudni megvadolni, illetve nem tudjak rabizonyitani - az egyebkent teljesen nyilvanvalo - Kozgepes multjat se. Ergo: me'g va'dalkut sem kell kotnie senkivel, mert nem kell bortonbe mennie.)
Annak ellenere, hogy mindenki tudja, hogy mi volt a szerepe orban elso ket kormanyaban es persze a sajat partjaban.
bencemacska
ma , 14:17 folytatása:
(nem fogad szót a gépem, önállósult!)
...annak aki a munkát elvégezte. Az alvállalkozó perelt)
Ezért lépett ki a KÖZGÉP és Simicska az Elios-ból.
A per vége az lett, hogy az Elios fizetett és visszavonták a vádat!
Ennyire emlékszem, de majd megkeresem a hivatkozásokat, addig itt az előzmény:
propeller.hu/itthon/3332983-ki-hunyo-kik-bujnak-elios-ugyben-varosi-kurir?all#c2080413
ma, 12:10 és 12:20 Innen is lemaradt a hivatkozás!!!-:((((
Aki Én
@bencemacska: ...arról nem beszélve, hogy Tiborc 2015. áprilisában szállt ki a cégből. Addig ő mi volt ott, hogy neki nincs felelőssége? Portás?
dr. prédikátor
Akárhogy is csűri csavarja a fityfasz csürhe és az origó, ez a sár a saját lábon álló tiborc gyereké!!!
Katalina62
@karma1: Mondjuk, abban nem hiszek, hogy Simicska borítani fog, mert miniszterelnökünk sem hülye azért!
Pálinkás Pál
Ismételten felhívnám a figyelmet..a shikarival ne foglalkozzatok,román bérszavazó...Azt sem tudja értelmezni amit leír,miből gondoljátok hogy bármire is válaszolni tud??
bencemacska
@karma1: ma, 14:27
Annyit legalább megtaláltam, honnan volt a másik poszthoz a beidézésem, jó olvasmány:
atlatszo.hu/2013/09/25/birosag-ele-citalja-orban-vejet-egy-atvert-alvallalkozo/
Nem fogod megtalálni sehol, hogy Simicska mit és mennyit segített Tiborcznak az üzletben, mert nem ő volt cégtárs, hanem a KÖZGÉP.
Lényeg Simicskának és társainak olyan bonyolult céghálózata van, hogy egy normál közgazdász azon nem igazodik el! Ezt próbálják most leképezni mészaros neve alatt, azért nincs annak a szerencsétlennek halvány lila gőze sem arról, hogy mi történik vele.
Tiborcz viszont az Eliosnak nemcsak 50%-os tulajdonosa volt, hanem vezérigazgatója is. Az pedig személyi felelős!
Aki Én
,,Az Eliost 2009 augusztusában alapította Erdei Bálint és Tiborcz István, eredetileg ES Holding Zrt. néven, de a figyelem csak akkor terelődött a vállalkozásra, amikor 2010 őszén a Közgép név szerint is megjelent a tulajdonosok között. 2011-re ugrásszerűen megnőtt az Elios árbevétele, és azóta is rendre hozza az évi 2-3 milliárd forintos forgalmat. Főként települések számára korszerűsíti a közvilágítást, a hagyományos nátriumlámpákat cserélik le a sokkal olcsóbban üzemeltethető LED-es világítótestekre. Bár Simicskáék idővel távoztak a cégből, a kormányfőhöz kötődő családi kapcsolat miatt töretlen az érdeklődés a vállalkozás sikere iránt. 2015 áprilisban azonban Tiborcz István eladta a Green Investments & Solutions Kft.-t, amely Erdei cégével fele-fele arányban tulajdonolja az Eliost."

vs.hu/gazdasag/osszes/akivel-orban-veje-az-elso-milliardot-osszehozta-interju-0803#!s0
bencemacska
@Aki Én: ma, 14:45
Én most itt elég vakon irogatok, mert egy másik oldalról jöttem át valahogy és nem olvastam el az Origo cikkét, hogy mit hazudik.
Tudtommal az alapcéget a Tiborcz család alapította anno, a vő 2009-ben vette át pár millió éves árbevételt produkálva.
Orbán kérésére szállt be Simicska, az árbevétel milliárdosra nőtt! De Simicska olyan áttétekkel szállt be, hogy azt én nem tudom követni! Simicska nevével az OLAF még a legnagyobb kutatás árán sem találkozhatott!
Tiborcz István viszont vezérigazgató volt! Tehát ő jegyezte első számon a céget!
Eladott Ország
A kérdéseim:
Ha Tiborcz István Simicska Lajos iránymutatása szerint élt vissza a köz pénzével, akkor Magyarországnak nem kell visszafizetnie a 12 milliárd forintnyi összeget?
Mit bizonyít egészen pontosan az, hogy másfél éven keresztül Simicska diktálta a játékszabályokat az Eliosnál? Tiborcz István 2012 elejétől 2013 nyaráig tiltakozott-e esetleg akár egyszer is az ellen, hogy Simicska Lajos akarata szerint károsították meg az adófizetőket? Ha az uniós csalás elleni hivatal 2009 és 2014 közötti pályázatoknál talált szabálytalanságokat, mit bizonyít az, ami 2012. február 3-ától 2013. június 3-ig történt, amikor tehát Simicska Lajos zászlóshajója, a Közgép Zrt. egy vállalkozáson keresztül többségi tulajdonnal rendelkezett az Elios Innovatív Zrt.-ben? Mi alól menti fel a miniszterelnök vejét az, amit a Magyar Idők itt most baromira leleplezett? Mi a büdös francot kezdjünk ezzel az információval? Akkor nem igaz, hogy a miniszterelnök veje sorra nyerte a közbeszerzéseket, magasabb áron dolgoztak, mint a konkurencia (amelynek esélye sem volt nyerni ezeken a pályázatokon)? Akkor felmentő körülmény és minden vád alól tisztázza az érintettet, hogy Tiborcz István éppen akkor szállt ki a buliból, amikor nyomozás indult a cég ügyködésével kapcsolatban? Nincs több kérdésem, bár arra még mindig módfelett kíváncsi lennék, meddig lehet rezzénestelen pofával moralizálva védeni a mocskot, a törvényesített korrupciót, és az ország kifosztását.
bencemacska
@Hellcat: ma, 11:38
Nehéz lesz.
Nem Simicska volt tulajdonos, hanem a KÖZGÉP, amiben szintén nem tulajdonos Simicska, csak valamelyik cége.
A végén biztos van egy cég, amelyiknek ő a tulajdonosa, de ki tudja, hogy az hol van!?
Ha te veszel egy részvényt, tudod ki a tulajdonosa?
Azt nézed, mennyi a hozama, vagy az árfolyam nyeresége!
Hellcat
@bencemacska: Azt ne feledd, hogy a fidesztől bármi kitelik :)
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 15:24
Gondolod Simicska írásban adta a tanácsait?
Eladott Ország
@bencemacska: Egyszerű kideríteni ki írta alá a szerződést és hová futott be a számla. Simicska cége kezdetben csak azért kellet, hogy legyen referencia munka.
papa.49
A KESEGYEREK nem lehet hibás, hiszen a ,,királylány,, párja )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
A másik meg az a Elios vizsgálat a 2011- 2015 terjedő időszakot vette célba akkor pedig a KESEGXEREK volt a tulaj, csutigeci kezdhetsz TOPORZÉKOLNI ))))))))))))))))))))))))))))))))))))
kereső
@Aki Én: Képviseleti joggal felruházott igazgatósági tag.
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 16:21
Nyilván az OLAF a pályázatok, szerződések, számlák alapján ellenőriz, nem bemondások alapján!
Állítólag OV kérte Simicskát, hogy segítsen fellendíteni az üzletet. Meg is ugrott az árbevétel, ez nyomon követhető.
Ki pedig azért léptek, mert nem csak az államot csapták be, hanem a közvetlen közreműködőket is.
Az eladás valódi okáról nem találtam biztos adatot! De a vevő nyilván megkapta a csalással megkötött szerződéseket is . Ez benne van a vételárban!
vadnarancs
@Shikari: Kiverted a fityiszes hazugságokra, terelésekre pubi? Ne aggódj, nyakig sarasak vagytok az ügyben, az elvtársak ismét loptak... Érdekelt vagy valamelyikben, azért örültél ennyire? Kár volt... utánad mennek pubi, ha bukik a rendszer ezen bejegyzések alapján is... Tudod, az internet nem felejt! ;)
Eladott Ország
Ha Tiborcz István Simicska Lajos iránymutatása szerint élt vissza a köz pénzével, akkor Magyarországnak nem kell visszafizetnie a 12 milliárd forintnyi összeget? Akkor fel van mentve ez a maffia banda? Adófizetőknek akkor is ki kell fizetni a büntetést!
lusta
Ekkora magas labda a sorosbérenc felcsúti kis pocakos zsebcézárnak és nem csapják le. Most le lehet csukni Lajot és több veszélyt nem fog jelenteni. Vajon mégis miért van még szabadlábaon Simicska?
Eladott Ország
@bencemacska: Becsaptak Tiborczék közben más alvállalkozókat is. Gátlástalan mocsok ,mint az apósa.
bencemacska
@lusta: ma, 16:36
Miért lehetne lecsukni a "Lajost"? Ha téged megkérdez valaki, hogy mi a véleményed, akkor írásban válaszolsz?
Gondolod szerepel a neve a menedzsmentben?
Mindenkinek joga van hülyének lenni! (Ki is mondta?)
vadnarancs
Most kellene sivalkodni kedves szarosnyelvűek, hogy emúttnyócév...
Eladott Ország
@lusta: ma 16:36 ; Ezek szerint minden rendeben van. Nem bűnös senki. Az OLAF a hülye?
papa.49
A KESEGYEREK szarban van feketén,fehéren ő a hunyó, még a végén lecsukják a ,,pejkót,, akarom mondani a vejkót !!!
Eladott Ország
@papa.49: Ezek a választásig nem fognak lépni az ügyben egy lépést se!
Eladott Ország
@lópicigáspár: ma, 11:15;
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--QZ7O_mUw--/w_1160/6rne555OrBmzFeA8s.png
Száraz-Szemerey-Matolcsy-kör közpénzes üzelmeinek egy apró része, a leegyszerűsítő ábrán.
dr. prédikátor
Na még egy kis adalék:Az OLAF-jelentés ugyanis felvázolta a tényleges tulajdonosok és a valódi befolyással rendelkező, cégjegyzésre jogosult magánszemélyek hálóját, így Tiborcz István neve vastagon szedett betűkkel került a jelentésbe: Orbán veje 2009 augusztusa és 2014 januárja között (bőven a vizsgált közbeszerzések alatt) az igazgatóság tagja volt.Fityfasz csicska geci seggnyaloncok vélemény???
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 17:14
Ezeknél az ábráknál szoktam én a fonalat elveszíteni!
Ezen most próbáltam átrágni magam, de kissé ideges lettem tőle:
alfahir.hu/2018/02/09/tiborcz_istvan_orban_viktor_olaf_elios_szolnok_kozvilagitas_korrupcio_kozbeszerzes
papa.49
@Eladott Ország: a 17.06. ra Most kéne beleállni az összes ellenzéki pártnak ebbe a kérdésbe, minden nap mindenütt feltenni minden fütyiszes szarzsáknak, tüntetést szervezni a parlament elé stb. !!!
Eladott Ország
@papa.49: Így igaz. Most kellene egy nagy össznépi több százezres tüntetést szervezni. Választások előtt itt a magas labda!
Eladott Ország
@bencemacska: tegnap 17:39; Az MNB alapítványok pénzét magyarázta Kósa Lala, hogy a közpénz elvesztette közpénz jellegét.
szaboria1
Mekkora hazug az Origó Simicska már nem volt a cégben. A vitatott közvilágítási pályázatokkor.
szaboria1
@Shikari: Van keresőd akkor nézd meg a cégadatokat és mily meglepetésben lesz részed Simicska már nem volt a cégben amit igazán vizsgált az OLAF a megjelölt időszakon belül vizsgálódott és ott talált időszakhoz már nincs köze Simicskának.
Csizmás Kond
@szaboria1: ...bármilyen keserű a szőlő benne volt...sőt az eonon keresztül most is benne van.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Az EON-nak mi köze ehhez, idióta barom. Az E.ON AG egy düsseldorfi székhelyű holding(wd), a világ egyik legnagyobb nem állami tulajdonú áram- és gáztársasága.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...barom az anyád és a többi családtagod, te meg a barmok testvére, lökött migráncs.
amúgy a ledek is árammal működnek káposztafejű !
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Nem a kérdésre válaszolsz, te baromállat! Mi köze az EON-nak az ÉLIOS-hoz, te csúsztató ökör!
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...buta vagy mint a kettéfürészelt cövek...hablatyolsz össze vissza de fogalmad sincs a témáról...ontod a baloldali műveltséget...
szaboria1
@Csizmás Kond: Ne keverd az EON és az ELIOT két különböző cég. 2012 től Simicska már nincs a cégnél onnantól Tiborcz a tulajdonos 2015-ig. A vitatott ügyek pont a Tiborcz ideje alatt keletkezett.
Csizmás Kond
@szaboria1: az eliot is csak egy ágazat a többi mellett és a simicska kezében levő eonnak is köszönhető vagyis az is befolyásolva hozzájárult a lámpatestekre történő trendek, kiírásának megnyerésében..sőt nagyon is...szaros ott mindenki a ki részt vett benne csak egyiknek ez nem büdös a másiknak amaz.
kereső
@szaboria1: csak a pontosság kedvéért.Tiborcz 2009.08.06-tól cégtulajdonos volt a cégben, alapitáskor a saját nevén, azután meg egy céghálón keresztül-tehát akkor is amikor a közgép egy leányvállalatán keresztül beszállt tulajdonosként az elios-ba.Tiborcz 2015-ben adta el a tulajdonrészét,amit egy másik/több cégen keresztül tulajdonolt.Hamis a kormányinfó-mondhatnám azt is,hogy hazudnak.
A jelenlegi cégiratokból ez nem derül ki, de ha valaki veszi a fáradságot,az szemlézhet a e-cégközlöny kereső szolgáltatásában.Gyönyörűen megtalál mindent az alapitástól kezdve,az összes cégváltozást napjainkig.Csak az adott cég cgj.számát kell tudni.Azt meg mindenki megtalálja a Céginfo.hu-n, ha a cégnévre keres a googl-ban.
Madácsi Pali
Valószinűleg nem segitene az ügyben a tisztánlátás a fideSSnek. Ha Simicskára egy picit terhelő lenne az OLAF jelentés úgy, hogy ne sározza a miniszterálnokot és családját, már rég nyilvános lenne a teljes szövege. Bosszantó, hogy az egész ügy a G nap előtti, igy Simicska=FIDESZ=Orbán. Csak a FIDESZ! Mindenestől.
szaboria1
@kereső: Én csak arra reagáltam, hogy az Origó mennyire akarja keverni azt amit nem lehet.Én
is néztem cégjegyzéket és érdekes dolgot láttam 2013 lett bejegyezve a közvilágítási tevékenység.
Nessy
A következő "megállapítás" az lesz, hogy Tiborcz soha nem volt semmilyen kapcsolatba az Eliossal, ez csak az ellenzéki olvasat!
kereső
@szaboria1: ebben az ügyben teljességgel! védhetetlen Tiborcz érintettsége.Nem csak a tuladonlás miatt,hanem a cégvezetés miatt is,sőt az még nyomósabb indok a büntethetőségére. Más a felelősség megitélése a tulajdonos-és a cégvezetés kérdésében,főleg,ha a kettő el is válik egymástól,mint ebben az esetben.Mindemellet,én nem tartom teljesen bűntelennek ebben az ügyben sem simicskát.Feltételezem,hogy ő is jóé járt.Na majd kiderül,kivárjuk!
papa.49
Nagyon mosdatják a kesegyereket )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Aki Én
@Csizmás Kond: nem bazdmeg. Te vagy buta, de mérhetetlenül. Te alkalmatlan vagy a vitára.
bencemacska
@kereső: ma, 09:29
Biztos igazad van, de rohadt nagy türelem és hosszú idő kell ahhoz, hogy egy ilyen céghálón keresztül eljuss a "tettesig".
Ha belegondolok a hosszú "bájtok éjszakája" és a kayaibrahimos műveletekbe, mindjárt fel is adom.
A G. nap utáni tevékenység azoknak csak nagyon gyenge utánzata!
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Írod :"és a simicska kezében levő eonnak is köszönhető " Az E.ON AG egy düsseldorfi székhelyű holding(wd), a világ egyik legnagyobb nem állami tulajdonú áram- és gáztársasága. Székhely: Düsseldorf, Németország . Látod milyen hülye vagy és állandóan jár a pofád te fideszes faszparaszt.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...na ne mond...és mindezt kívülről tudod vagy innen informálnak kis peregrinus ?
kereső
@bencemacska: türelemjáték.Bár azt te is tudod,hogy ezeknek a céghálóknak a létrehozása
"adóoptimalizálást"! szolgál.
kereső
Hódmezővásárhelyen indult minden
Az Elios Innovatív közvilágítási sikerszériáját egy évekkel ezelőtti szerződés alapozta meg.

“Ki hitte volna, hogy a kültéri világítási innovációk európai úttörője egy bájos magyar város lesz?” – tette fel a kérdést a hódmezővásárhelyi közvilágítás-felújításról szóló cikkében a Tungsram-Schréder lámpagyártó cég. Lázár János mert ilyen nagyot álmodni. 2009 őszén még a világ fejlettebb részein is csak kísérletezgettek a LED-lámpás közvilágítással, ő azonban Hódmezővásárhely polgármestereként már akkor felvetette a városi közgyűlésnek, hogy ezt a technológiát is lehetne alkalmazni.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat hamar rábólintott Lázár János ötletére, és 2010 elején már ki is választották a kivitelezéssel megbízott céget. A pályázat három indulója közül két, közvilágításban tapasztalt cég pályázatát kizárták, és a megbízást egy nem sokkal korábban alapított, országosan még ismeretlen vállalkozás kapta meg. Ez volt az Elios Innovatív jogelődje, az ES Holding.
bencemacska
Talán itt rejtőzik az igazság:

"A választási győzelem után pár héttel, 2010 májusban a Közgép energetikai cége beszállt az Eliosba (amelynek ekkor még más neve volt), majd elkezdték sorra nyerni a jelentős, több százmilliós, esetenként milliárdos állami megbízásokat. De vajon miért szálltak be Simicskáék egy cégbe, amelynek az árbevétele előző évben 8,4 millió forint volt, a tulajdonosa és vezérigazgatója pedig az üzleti tapasztalattal és sikerekkel nem rendelkező 24 éves Tiborcz István?"
“Nem túl életszerű, hogy Simicska 2010-ben egyszer csak felfigyelt a tehetséges Tiborcz Pistire, és úgy gondolta, jó ötlet beszállni mellé” - fogalmazott kérdésünkre az oligarcha egyik közeli ismerőse. A Simicska-közeli forrás szerint nem “Lajos” akart beszállni a cégbe, és nem is Tiborcz kereste meg az ajánlattal, hanem Orbán közreműködése hozta tető alá ezt a később igen csak jól gyümölcsöző együttműködést. Itt még ugye bőven a G-nap előtt járunk, Orbán és Simicska gazdasági-politikai szövetsége ekkor megbonthatatlannak látszott. "
"Az is kérdés ugyanakkor, hogy Lázár János tudott-e Orbán Ráhel és Tiborcz kapcsolatáról, amikor a polgármestersége alatt 2009-ben a referencia nélkül pályázó Tiborcz-cég nyert el közvilágítási munkát Hódmezővásárhelyen, miután a többi pályázót kizárták. Lázár erről a Direkt36 kérdésére azt mondta a legutóbbi Kormányinfón, hogy nem foglalkozik mások magánéletével. November elején, két hónappal az OLAF-jelentés lezárulta előtt egyébként Lázár egy belvárosi kávézóban beszélgetett Tiborcz-cal."

index.hu/belfold/2018/01/24/orban_hozta_ossze_tiborczot_simicskaval/
bencemacska
És miért lett vége a gyümölcsöző együttműködésnek?

"Simicskáék beszállása után Tiborcz cége szárnyalni kezdett. A közgépesek ehhez elsősorban kapcsolati és materiális erőforrást nyújtottak, de a közvilágítással foglalkozó vállalkozásban csak áttételesen voltak benne, a pályázatokat például forrásaink szerint nem ők kezelték. De hiába ment remekül az Eliosnak, Tiborczék és Simicskáék között folyamatos és egyre komolyabb súrlódások voltak.
Tiborczék sajátos üzletpolitikája nem volt összeegyeztethető a Közgépével, és eljött egy olyan pont, amely után Tiborcz vállalhatatlanná vált
- fogalmazott egy Simicska üzleti ügyeire rálátó forrásunk.
"Ez a narratíva teljesen ellentmond azoknak a sajtóban megjelent találgatásoknak, hogy Simicskáék azért szálltak ki pár héttel Tiborcz István és Orbán Ráhel esküvője előtt az Eliosból, mert ez volt a nászajándék az ifjú párnak. Közgépes körökben azt mondják, hogy a folyamatos konfliktusok után egy konkrét beruházás vezetett a szakításhoz."
"
A válóok a Szegedi Tudományegyetemen 2011/2012-ben megvalósult naperőmű beruházás volt. A kilenc pályázóból mindenkit kizártak, így nyerte el a tendert a legdrágább ajánlatot tevő Elios. Tiborczék ezután felvették az uniós támogatást, majd egyszerűen nem fizették ki az alvállalkozót, aki emiatt egy évvel később pert indított a Fővárosi Törvényszéken. A bíróság beidézte az Eliost vezető Tiborcz Istvánt, aki nem jelent meg a tárgyaláson.A Népszabadság akkori tudósítása szerint az ügy végül szokatlanul zárult, peren kívül megegyeztek a felek, ami azt jelentette, hogy az Elios végül kifizette az alvállalkozót. A közgépesek szemében viszont mégis elkövette a főben járó bűnt, ugyanis azt mondják, náluk az elsőszámú szabály, hogy alvállalkozó nem maradhat kifizetetlenül. Erről egyébként 2013-ban a Közgép alvállalkozói is beszéltek az Indexnek."
index.hu/belfold/2018/01/24/orban_hoz...
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 14:15
Már régen az utcán kellene lennünk, azt ordítva, hogy "Orbán és klánja takaroggy"!'
bencemacska
@kereső: ma,
"Ez volt az Elios Innovatív jogelődje, az ES Holding."
Amely cégnek a tulajdonosa és vezetője Tiborcz István, aki már egy éve ismerte a "saját lábon állót!
kereső
@bencemacska: éééés a kör bezárult!
bencemacska
@kereső: ma, 15:08
És a föld nem nyílt meg, az ég nem szakadt rájuk!
A sok birka meg még 4 évre bizalmat szavaz nekik!!!
Programjuk nagyon felemelő: FOLYTATJUK.
csipetke
Aztaaa!Hazugságkamány Orbán Viktor és családja ellen?Hát mit gondoltak,hogy ezt a rengeteg közpénzt az idők végezetéig lehet lenyúlni büntetlenül?Ha nem csinálták volna ilyen nagyban,és ennyire pofátlanul,talán nem piszkálják meg őket,de amit ez a bagázs csinált,az már túlment minden határon.Nagyon remélem,hogy a többiek is lebuknak dominók módjára...
bencemacska
@Shikari: ma, 15:07
Az Átlátszó összefoglalót ad, de részletezhetjük is:
index.hu/belfold/2018/01/24/orban_hozta_ossze_tiborczot_simicskaval/
www.hirkereso.hu/hirsiteok/hvg/
b1.blog.hu/.../amit_orban_es_a_csalad_tesz_azert_mas_europai_orszagokban_mar_b...
nepszava.hu/cikk/1082750-az-orbani-dream-team?print=1
prohungarianemzetiportal.ning.com/profiles/blog/show?id...xg_source...page..
Tovább is van, írjam még? Unom!!!
Nessy
@bencemacska: Felesleges energia pocsékolás! Leakadt a tű a lemezen, vagy nem frissítették a szoftvert!
kereső
@Eladott Ország: tegnap14:15, jókor szólsz!Már megtörtént.
vadnarancs
@Shikari: Tudnál valamit cáfolni? Vagy csak szokás szerint ömlik a szar a szádból komcsi elvtárska? :)
kereső
@vadnarancs: agyilag csökkenttel minek vitatkozol?Meggyőzni nem fogod.Orbán azt mondta a feketére,hogy fehér.Az akkor is fehér,ha több millióan állitják,hogy az nem fehér,hanem fekete.
vadnarancs
@Shikari: Különben merre tekeregtél eddig nyikhaj? Orsóst bújtattad? Vagy maga a vejkó tartott előadást? Csak onnan gondolom, hogy megint ömlik a szar a szádból...
quadrocopter
@Shikari: Csicska! Hol van a "Soros-terv"? Érted miről van szó?
vadnarancs
@Shikari: Most a tokafej vagy a szallonaarcú seggéből bújtál elő? Nagy dilemma komcsi köcsög! Rettegni meg ti szoktatok mindentől és mindenkitől... Harcoltok mindenkivel, csak az általános iskolások elől szaladgáltok... Bátor komcsi módra!
kereső
@Shikari: február 913:21.: Nem is tudtam ,hogy az OLAF! egy pletykalap.Mióta?
vadnarancs
@Shikari: Ne feledd a szavaidat te nyomorult hazaáruló komcsi! Megkeresünk!
kereső
@Shikari: el kell,hogy keseritselek,mert én olvastam az OLAF jelentést a 4-es metróról.Háááááááááááát!Nem teljesen úgy van az koma!
De nem válaszoltál.Mióta pletykalap az OLAF!,
kereső
@Shikari: olvastad az OLAF! jelentését az Elios ügyről?
kereső
@Shikari: 17:01, ha,nem-nem.Akkor nem tudunk tovább beszélgetni az ügyről.Vizet nem gereblyézünk, tudod,az olyan "komcsi" szokás.
Azért annyit megjegyeznék a 4-es metró,és az Élios ügy kapcsán készült jelentések kapcsán:
4-es metró: szabálytalanságok,átláthatóság hiánya ,ill.tisztázásra váró dolgok,hogy tényleg történt-e szabálytalanság.Két OLAF jelentés van metró ügyben-az első 2009-ben készült,akkor jó néhány szerződést ki kellett venni a finanszirozás alól,éppen a nem tisztázott szerződéskötések miatt.Az Európai Bizottság ezt követően döntött a 4-es metró EU-s támogatási összegéről.
2.Az Elios ügyben az OLAF tényekkel,időpontokkal,dokumentumokkal alátámasztott ,neveket tartalmazó ,szinte szabályosan elkészitett vádiratot készitett-bizonyitottnak találta a csalást, a lopást. Ami a magyar hatóságokra vár ,annak kideritése,hogy ez "bűnszervezetben "történt-e ,vagy nem,mert az OLAF erre utaló megállapitásokat is tett.

Ennyi.
quadrocopter
@durbincs: Pipa vagy csicska? Az a jó!

Hat a Calgon, csicska?

Mit akartál volna kinyögni, csicska? Sikeresen leépülsz, csicska!

Ideges vagy csicska, a gyenge idegzet még hülyébbé tesz téged!

Mi akartál csicska - rajzold le!

Ma hány gatyában kerested a "minivirslit"?
Jutott a szádba is?
Kidurrant a guminőd és ez zavartságot okozott nálad?
A birkák és kecskék még megtűrnek magukon?
A szamár még nem féltékeny a kutyára?
És rád?
quadrocopter
@durbincs: Matyar nyelw még nem menni, csicska? Ennyi idő után sem? Buta vagy csicska!
Hat a Calgon, csicska?

Mit akartál volna kinyögni, csicska? Sikeresen leépülsz, csicska!

Ideges vagy csicska, a gyenge idegzet még hülyébbé tesz téged!

Mi akartál csicska - rajzold le!

Ma hány gatyában kerested a "minivirslit"?
Jutott a szádba is?
Kidurrant a guminőd és ez zavartságot okozott nálad?
A birkák és kecskék még megtűrnek magukon?
A szamár még nem féltékeny a kutyára?
És rád?
tudode
Azért ahhoz képest, amikor az "Orbán-család az aratók után töreket szedtek" NEM KELL KIÁLLNIUK AZ UTCASAROKRA koldulni, sőt
.
---- Az Orbán család üzletei
www.direkt36.hu/category/az-orban-csalad-uzletei/
.
Olyan eszement GYŰJTÖGETŐ ÉLETMÓDOT folytatnak, hol a faszomszédot, hol ezt, azt beszervezve a gyűjtögetésbe. nehogy már FOLT ESSÉK A BÖCSÜLETÜKÖN!
tudode
Azé van ez, az AMELY LÁTHATATLAN cucc a LEJÁRATÓ KAMPÁNY közepette, előtte, utána!:
.
www.direkt36.hu/2016/07/21/orban-vagyonbevallasainak-hibai-is-mutatjak-a-rendszer-gyenge-pontjait/:
.
stb., stb., amire még nem derítettek ki a székházeladás óta beindult seftelésről az oknyomozók a KORRUPCIÓS ÚTVESZTŐKBEN!:

.
magyarbakancs
@Shikari: Lázár elvtársék megvárták a vizsgálat eredményét mikkor bűnösnek mondták ki a ügyvédet aki diákokat foglalkoztatott?
Vagy az arabot ki hangszórón beszélt?
Még konzultációt is kerekítetek belőle:
Milyen kényes tetszik lenni?Elvárja a vizsgálat végét.
Persze mert Tiborc,Orbánc ,Lázár nyakig benne vannak.
Mese habbal,hogy Orbánc nem tudott az egészről.
Szar a Fidesz szájáig ér.
Baromit ütött a kollektív tudatukon,hogy egy büdös tolvaj bandát támogatnak?
Egy tolvaj @igány banda az egész.
lusta
@Shikari: Ön drága sztrovacsek már tudja?
advocat
Tisztázzuk. Lehet, hogy a cég Simicskáé volt. De a szerződéseket kik kötötték. Kik voltak a tisztségviselők? Kiknek volt aláírási joga? Nézzék már át a cég és polgári törvénykönyvet, s utána a büntetőt is.
Főlökött
@Shikari: A Nemzeti Nyomozó Iroda (röviden NNI) a Készenléti Rendőrség irányítása alá tartozó, bűnügyi feladatokat ellátó nyomozó hatóság, melyet a magyar FBI-nak is szokták nevezni, egyszer már nyomozott ezen ügyben és meg is szüntette a nyomozást sikeresen. Érdekes mód, nem találtak bűncselekményre utaló dolgokat úgy, hogy közben érdekes dolgok játszódtak le pl.: Hódmezővásárhely-en, Szekszárd-on, Pécsett, stb., stb. Érdekes pályáztatással. Érdekes mód, a Tungsram-Schréder Zrt., hogy lehetett-lett az Elios alvállalkozója és miért nem fellebbezett egy olyan határozat ellen, melyben nyerők lettek volna, mint pályázók. Inkább belenyugodtak a vereségbe, de mint alvállalkozó, megkapta a jussát rendesen.
Érdekes a pályázatokban szereplő üzemidő is, mely fiktív adatot, egyik pályázatot elbíráló sem ellenőrizte, nem tűnt fel egyik szerződéskötőnek sem a valótlan adat tertalmazó pályázat, pedig csak a gyártó dokumentációjába kellett volna beletekinteni, de az érdek ezt nem kívánta, mely így viszont minyimum hanyag munkavégzés, de ezt lehetne fokozni a Btk.-s minősítésig.
Nagyon halkan megjegyezve, érekes mód Simi aláírása, egyik szerződésen sem szerepel, de T.I és E.B.- személyeké igen :).
A legszebb pedig az, hogy már kínjukban nem tudnak mit mondani, jelenleg Brüsszel véleményére várnak. Mivel az OLAF belecsapott a lecsóba rendesen, vélelmezem Brüsszel pedig a tényszerű - korrekt vizsgálatra vár, annak eredményére. Szóval mindenki vár :) Buda - Szigetvár - Eger is Vár :) Viccet félretéve, megy az időhúzás - sumákolás 1000-el, hátha adódik egy menekülő út, vagy tán Brüsszel nagyvonalúan bemond egy összeget a visszafizetésre, melyet nagyon gyorsan, közpénzből eszközölnek és így letudva az egész.
kereső
@Shikari: 10:12, ha Te mondod.Biztos helyről tudod,hogy nem lesz belőle semmi.Czeglédy ügyben az itélet megvan már?
kereső
@Shikari: értem én,hogyne érteném.Csak közben hányok is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.