Az MSZP-Párbeszéd-szövetség törvénymódosítást kezdeményez, hogy a jog erejével kényszerítse ki: a két legesélyesebb miniszterelnök-jelölt a parlamenti választás előtti pénteken üljön le vitatkozni – közölte a Párbeszéd társelnöke pénteken Budapesten, a Budapesti Corvinus Egyetem főépülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely, aki az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta, egyre kevesebb értelmes vita van a magyar közéletben, akinek nagyobb a hangereje és több óriásplakátja van, az gátlástalanul hazudozhat, mert nem kell szembesülnie az ellenérvekkel.

Az MSZP-Párbeszéd törvényben kötelezné vitára a miniszterelnök-jelölteket

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, pártja és az MSZP miniszterelnök-jelöltje az MSZP budapesti évadnyitó rendezvényén a Dürer Rendezvényházban 2018. január 10-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ha már a demokrácia íratlan szabályai nem kényszerítik ki a vitát és Orbán Viktor miniszterelnök úgy érzi, megkerülheti a nyilvánosságot, akkor törvénnyel szeretnék kikényszeríteni a vitát – indokolta kezdeményezését a politikus, aki jelezte: készen áll a vitára és kihívja arra Orbán Viktort.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, a szombati kongresszuson minden, a választással kapcsolatos technikai kérdést lezárnak, a rendezvényt így inkább lehet kampánynyitónak tekinteni, amely után a következő napokban bemutatják, mit gondolnak az igazságos Magyarországról.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Hellcat: Ez a hsz-ed mindent visz...:o))))

Ezt a szep 15 eves hagyomanyt 2006-ban maga a toporodott torpordog szakitotta meg, mert utana mar hiaba lett miniszterelnok, ha egyszer kiderult, hogy mennyire piti? Megegyszer nem akarta magat lejaratni,...:o)))))

Kulonben ez jo elgondolas - az igazi demokraciakban nem is lehet igazi vezeto, aki nem merkozik meg nyilvanosan az ellenzekkel...:o))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Ezt már rég törvénybe kéne hozni. Mióta Gyurcaány feltörölte apadlót Orbánnal az a nem csak testben,de agyban és gerincességben is nulla, semmilyen nÍlvános vitára nam hajlandó. Csak a rádióban, a saját újságjaiban nyilatkozik,de az nem vita. Lázár tudja a legjobban milyen kérdésekre várna választ a másik Miniszterelnök jelölt. Nem védem Lázárt,bár még mint polgármester nagyszerű igazságos embernek tartottam. Biztos voltak a háttérben törvénytelen üzletei,de a város népén is segített. Nagyon sok család köszönheti neki a felszínen maradást. Sajnos mióta Orbán maga mellé vette és kötelező lett neki a FideSSes hazug, korrupt,tolvaj,gerinctelen politikáját alkalmazni, a vásárhelyi nép szemében is sokat romlott. Bár látszik rajta a kormányinfón,hogy némelyik kérdésre adandó hazugság már neki is sok. A februuár 25- én kiírt polgármesteri választásnál már erősen lezeg a léc . Hiába jó ember Ő és Hegedűs is,de Fideszesek és ahogy hallom a városban zajló politikai Vitákat az emberek közt,hát nem tudom tennék- e rá akár 1001 ft- is ( nálam nyugdíj előtt pár nappal ez komoly összeg) hogy megnerik- Hegedűssel a választást. Ha itt buknak,akkor az áprilisi is erősen ingatag. Kérdés milyen csalás van még a tarsolyukban
kereső
@cikicakk55: Biztosan igazad van Lázárral kapcsolatban, de én arra is emlékszem,ahogyan devizában eladósitotta Hódmezővásárhelyt aztán azt mi mindannyian fizettük,mert a kormány átvállalta ezt az adósságot.És ezt tette 2006 után majd mindegyik fideszes önkormányzat./2006-önkormányzati választás után narancssárga lett az ország/.És a többi önkormányzatét is. Azt is mi fizettük.és volt pofája eladósitásról beszélni.
Pálinkás Pál
Azért ez a ló túloldala...hogy lehet valakit kötelezni vitára???Az elején mondtam hogy ez a karácsony egy hatalmas öngól...de hát mivel az MSZP is sikeresen leküzdötte magát a béka segge alá,egyáltalán nem csodálkozom rajta!
amaramaistanna
...nagy csalódás ez a Karácsony, eladta magát a szociknak, nyomatja a populista dumát, hiteltelenné vált sokunk szemében ...ugyanúgy hazudik, mint a másik oldal... két irányú agymosásban teljesen tönkremegy az ország mentálisan.. Én csak arra a pártra(pártokra) és egyéni jelöltre vagyok hajlandó szavazni aki(k), őszinte és a valós helyzetnek megfelelően kommunikál(nak)...
karma1
@Pálinkás Pál: Egyaltalan nem a lo tulso oldala... Sot, ez volna a minimum...Azert a szekert, amiert most annyian "csataba: indulnak a valasztasokon, igenis meg kellene merettetni, hogy mennyire alkalmas ra az illeto! Nem kotelezo semmifele mentalis orvosi vizsgalat, egyeb ratermettseg vizsgalata, vagy eppen mentalis, fizikalis fittseg - honnan tudhatnad meg maskepp, mint atlagember, hogy kire szavazz???
Ha bemesz a kozertbe, latni akarod a sajat szemeddel azt a kilo karajt, vagy mas arufeleseget, amire koltod a penzedet, amire ugy dontesz, hogy hazaviszed, elfogyasztod, vagy mint egy autonal, probavezetesre elviszed az autot, hogy tudd, mibe ulteted a csaladodat hetvegen, mennyire biztonsagos az.
Ha belegondolsz, akkor teljhatalmat adsz egy tok ismeretlen valakinek, aki azutan az egesz eletedet meghatarozhatja, kezdve attol, hogy mennyi penzt kereshess a munkahelyeden addig, hogyha terhes leszel, sajat magad donthess arrol, hogy megtartod-e a gyerekedet vagy sem, fel tudod-e nevelni vagy sem, vagy eppen rad fog rogyni egy patkanyos muto mutet kozben, vagy hiper-szuper korhazban veszik ki a vakbeledet...
Honnan tudnad maskepp eldonteni, hogy ki lenne a megfelelo politikai vezeto?
Szoval ennek fuss neki megegyszer, mert a demokraciakban ez a minimalis kotelezo elvaras, termeszetes dolog... (Az oroszoknak koszonhetoen trumplival megis szarul jartak az amcsik.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.