Horesnyi László 1963-ban végzett a Színművészeti Főiskolán, pályája a győri Kisfaludy Színházban indult, 1964 és 1969 között a Szegedi Nemzeti Színházban játszott, majd 1969-ben a Madách Színházhoz szerződött, amelynek haláláig tagja volt.

A Madáchban ő játszotta többek közt Brabantiót Shakespeare Othellójában, Scserbackij herceget az Anna Kareninában, Petur Bánt a Bánk bánban, Edgart a Lear királyban, Tóth Mihályt A Noszty fiú esete Tóth Marival című darabban, Andrej Bolkonszkij herceget a Háború és békében, illetve Pongrácz Istvánt a Beszterce ostromában.

Gyász: meghalt a Tenkes kapitánya és a Kisváros színésze

A színpadi szerepei mellett számos tévé- és játékfilmben szerepelt, láthattuk például A Tenkes kapitányában, A ménesgazdában, a Ki beszél itt szerelemrőlben, a Visszaesőkben, a Kisvárosban, a Família Kft.-ben és a Pasikban is. Utolsó szerepe a Madách Színházban Az Operaház Fantomjának Árverési kikiáltója, amelyben majdnem haláláig színpadra lépett. 

(Madách Színház)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
@durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: el kellene menned egy kis fejzsugorításra, hogy ne lötyögjön az a pár bites szürkeállományod abban a dióhéjban ami valamelyest védelmet nyújt. Ennyi idejig tartott míg a családod összeszedte a gondolataidat?
@durbincs: @durbincs: @durbincs: @durbincs: te nyomorék román...
nevemnick
@durbincs: olyan unalmas vagy te buzi román, hogy inkább nézem a tévét, abban még az orbáni mese is szórakoztatóbb mint te, és a családod által összeírt tőmondatok kérdőjellel a végén. Edz tovább te inkontinenciás román, de szólj a nővérkének, hogy a húgyos pelenkád cseréje közben nehogy véletlenül kinyomja azt a pattanást ami a mini virslidet takarja.
Szevasz@durbincs szevasz!

:D :D
r2d2
@durbincs: Nem maga, vazze hanem TE! Ez egy ilyen oldal, nem látjuk egymás arcát! Ha tetszik, ha nem letegezlek, oszt' ha nem tetszik a csendőrpertu mehetsz innen a pics@ba!

Nem neked írtam azt hogy R.I.P., hanem sugalltam, hogy ilyen esetben maximum ezt illik kiírni! Tudod, halottakról csak jót vagy semmit!
r2d2
@durbincs: Mindenki magából indul ki!!! Te is!
Viszont én nem járok se dohányboltba, se kocsmába! Ezen sokat spórolok!
r2d2
@durbincs: Ezt a másik cikkhez írd légy szíves! Sógor!
r2d2
Ismétled önmagad? Beteg vagy mint idppp@

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.