Meghaladta a 342 ezret azoknak a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgároknak a száma, akiket névjegyzékbe vettek az áprilisi országgyűlési választásra.

A 2014-es országgyűlési választás idején 193 ezer, a 2016-os népszavazás idején pedig 274 ezer magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár szerepelt a névjegyzékben.

A már nyilvántartásba vett 342 325 választópolgárból legtöbben azt kérték, hogy Romániába (147 237), illetve Szerbiába (49 813) küldje az NVI a regisztrációs értesítést.

Németországba 3256-an, az Amerikai Egyesült Államokba 1274-en, Kanadába 998-an, Svájcba 806-an, Nagy-Britanniába 685-en, Ausztráliába 663-an, Svédországba 550-en, magyarországi értesítési címre 1946-an várták az NVI határozatát regisztrációjukról. A kettős állampolgárságot tiltó országokba 19 374-en kérték az értesítést, e-mailben pedig 112 225-en.

Több mint negyedmillió határon túli szavazhat a magyar parlamentről

A tavaszi országgyűlési választáson a külföldön élő, magyarországi állandó lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok levélben szavazhatnak. Ehhez előbb regisztrálniuk kell az NVI-nél, az iroda ez után levélben juttatja el a szavazási iratcsomagot – köztük a szavazólapot – a választópolgárhoz, aki a voksát levélben adhatja le.

Aki korábban már sikeresen regisztrált, annak nem kell új kérelmet benyújtania, mert a korábbi tíz évig érvényes. A regisztrációra március 24-éig van lehetőség. A magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben és csak országos listára szavazhatnak.

A 2014-es országgyűlési választás idején 193 ezer, a 2016-os népszavazás idején pedig 274 ezer magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár szerepelt a névjegyzékben.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
@Horizont: .
Az a HÁTBORZONGATÓ, hogy mindezt 2008. 03. 30-án vette fel valaki KÖZÜLÜK, ill. akkor, amikor már túl voltak a SZEMKILÖVETŐ nótán, az után, hogy ÖSSZECSŐDÍTETTE a Kossuth térre a hiszékeny, befolyásolható állampolgárokat.
.

----- Kossuth tériek és a FIDESZ - 2006. október 6.
indavideo.hu/video/Kossuth_teriek_es_a_FIDESZ_-_2006_oktober_6_Kossuth_ter
.
Ezt is letöröltették a Youtube-ról! Csak a végét örökítette meg az indiavideó, pedig az eleje a LÉNYEG!
.
Előfordulhat, hogy az ÓTA IS RÖHÖG a kocsmatöltelék GALERI azon, hogy a hülye magyar nép BEVESZI a Soros dumájukat!
.
És ezek a POLITIKAI SZÉLHÁMOS, semmirevalók betehetik a lábukat az Ország Házába!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Kaparnak orbanek, mert igaz magyar ember mar nem szavaz rajuk.
tudode
Essen transzba, és menjen oda ahova való az, aki ERRE A LEVITÉZLETT GALERIRA adja a voksát úgy bel-, mint külföldön:
.
index.indavideo.hu/video/Orban_nevetve_Nincs_is_kormany
.
Azé szégyenérzet még VAN BENNÜK, mert a Youtube-ról töröltették a francosok, de VILÁGHÁLÓ "megosztja" ezeket a XXI. században DIVATBÓL KIMENT politikai szélhámosokat!
.
Bocsánat! Bocsánat-ért fognak könyörögni!
RonaGyuri
feltáró vallomás mintegy 20 ezer rendbeli durva törvény-sértésre való felbujtásra!
rohács1926
Majd ők eldöntik, hogy mi mit (nem) szeretnénk.
És nyilván tudják, hogy a várható júdáspénz attól függ, hogy ők mennyien és kire szavaznak.
Szóval jól megfogott érdekük, hogy bennünket seggbekúrjanak. Ők megteszik, és mi bárgyú mosollyal hagyjuk.
Egy kivételtől eltekintve így vannak ezzel "ellenzéki" pártjaink is.
tudode
@Horizont: .
Az a HÁTBORZONGATÓ, hogy mindezt 2008. 03. 30-án vette fel valaki KÖZÜLÜK, ill. akkor, amikor már túl voltak a SZEMKILÖVETŐ nótán, az után, hogy ÖSSZECSŐDÍTETTE a Kossuth térre a hiszékeny, befolyásolható állampolgárokat.
.

----- Kossuth tériek és a FIDESZ - 2006. október 6.
indavideo.hu/video/Kossuth_teriek_es_a_FIDESZ_-_2006_oktober_6_Kossuth_ter
.
Ezt is letöröltették a Youtube-ról! Csak a végét örökítette meg az indiavideó, pedig az eleje a LÉNYEG!
.
Előfordulhat, hogy az ÓTA IS RÖHÖG a kocsmatöltelék GALERI azon, hogy a hülye magyar nép BEVESZI a Soros dumájukat!
.
És ezek a POLITIKAI SZÉLHÁMOS, semmirevalók betehetik a lábukat az Ország Házába!
Pálinkás Pál
Nos,amelyik jegyzékbe veteti magát az az állatvilágnak is az alja!!!Remélem románok ettől nem hiszitek hogy bárki is magyarnak néz titeket?Csak feljebb léptetek a gyűlöleti skálán,tisztességes ember már okádik a határon túli magyar névtől!!!és esetleges kormányváltás után a nevetek jegyezve lesz fideszcsicskák,tudjátok,olyan listaszerűen ,amit szerettek!!!
cikicakk55
Ez nekem már az gusztustalan,hogy a külföldön élő Magyar " SZÁRMAZÁSÚAK" de nem Magyar állampolgárok miért szavazhatnak? Ennyi erővel az egész világon körbe szavazás lehetne,hisz ki tudja kinek,kik voltak az ősei. Már rég nem élnek azok akik még az elcsatolás során Magyarként lettek Románok,Szerbek,Ukránok, stb. Most az én gyerekem külföldön házasságot köt,még ha Magyar nővel is,akkor azoknak az Ő gyerekeik,már azon állam állampolgárai lesznek,ahol akkor a szülők éltek és dolgoztak. 100 év múlva az unokáknak,dédunokáknak már semmi joguk nem lesz Magyarországhoz. 1992-ben vagy 93-ban Antall József Kitalálta,hogy Ő 12 millió Magyarnak akar a Miniszterelnöke lenni. Azóta kiderült,hogy ez nem fog menni,mert egy népnek nem lehet két miniszterelnöke.Adják vissza az elcsatolt részeket,és akkor újra Magyarországhoz fognak tartozni.Ezen dolgozzanak a Magyar miniszterek,ha annyira óhajtják a magyar politikába való beleszólást a szomszédos ország állampolgáraitól.
vadnarancs
Jó példa a retkes román ideszavazókra a facebookos Adolfka... Olvassátok a barmot! Szégyen, hogy beszél magyarul! Retkes román szarházi!
peterkelemen
+ a már régen meghalt határon túli szavazatok. Orbánék csalásokra felépített választásán csak azok vesznek részt, akik ismételten legitimállni akarják Orbán aljas diktatúráját meg azok, akiket még mindig könnyedén át lehet verni, hogy választhatnak holott egy csalásokra felépített választáson semmin sem változtathatnak. Orbán és bűnbandája marad és további milliók fognak beledögleni aljas diktatúrájukba. Diktátort csak és kizárólag a nép erejével lehet megdöteni, mert ugye normális ember nem leváltani akarja Orbánékat hanem megdönteni őket és az egész aljas rendszerüket.
Yoda69
@peterkelemen: Ha nem szavazunk orban ellen, akkor jatszi konnyedseggel fog nyerni ismet sima 2/3-dal
A bojkott csak akkor megoldas, ha egyszegesen mindenki bojkottal. De ez nem fog megtortenni.
peterkelemen
@Yoda69: A fidesz teljesen mindegy mennyivel nyerné bojkott esetén a csalásokra felépített választást, mert mindenképp megnyeri. Eddig és most is azt tesz amit csak akar ilyen balfasz ellenzéki pártok mellett. Még mi kell a magyaroknak? Kemény diktatúra? Megkapják ha tovább gyáváskodnak. Orbánék már lépítették a demokráciát, szétverték a jogállamot, felvásárolták a média 95%-át, felvásárolták és szétlopták az egész országot, szétlopják az uniós pénzeket (következmények nélkül, büntetlenül!), eltörölték az Alkotmányt helyette egy fabatkát nem érő alaptörvény van, amit kényük-kedvük szerint módosítgatnak és létrehoztak egy csalásokra felépített új választási rendszert.

Jelenleg látszat demokráciába burkolt puha diktatúra van. Nem tök mindegy a magyaroknak mennyivel nyeri meg a felcsúti zsebdiktátor és bűnbandája? 2/3-al vagy 4/5-el? Teljesen mindegy. Nincs semmiféle jelentősége. Eddig is bármit megtehettek és most is megtehetnek és meg is tesznek. Jelenleg a puha diktatúrából a kemény diktatúra irányába tartunk. Megkezdődött az ellenzéki pártok és civilszervezetek regulázása, későbbi felszámolásuknak az alapjainak a letétele. További milliók fognak elemenkülni Orbán szemétdombjáról és akkor az már egyenes út a nyomorba nem csak a mostani szegény rétegeknek, -akik már eleve ott vannak- hanem további millióknak, akik most azt hiszik túlélhetik, de tévednek. Kapzsi Orbánék nem ismerik azt a szót, hogy elég: még több és még több kell majd nekik és ha véletelnül az útjukban állsz, majd te is kedves Olvasó neked annyi lesz.

A magyarok nem olvasnak történelem könyveket, nem tanultak történelmet? Miért hazudnak sokan még önmaguknak is? Őszintén kell beszélni és az igazat kell mondani: egy diktatúrát csak és kizárólag a nép erejével lehet megdönteni. 1989-ben hiába volt vér nélküli átmenet ugyanis pont annak a levét isszuk ma közösen. Nincs népfelkelés és harc nélkül valódi demokrácia és jogállam. Gengszterváltás volt és nem rendszerváltás. A semmitnemtevés, beletörődés...
Yoda69
@peterkelemen: De megis mit kellene tenni? Ha csak hatradolunk a karosszekben attol meg nem fog megvaltozni a rendszer. A forrdalomhoz ettol meg tobb kell. A magyarsag ezer fele huz. Raadasul kozel 1 millio mar kulfodon el. Teljesen igazat adok neked, de en megis remenykedem a szavazasban. Persze tudom hogy csalni fognak, mint ahogy tettek, 2014-ben is. De akkor is ez az utolso lehetosegunk, es szerintem vetek lenne nem elni vele.
Gyuri Géderről
@cikicakk55: A véleményem ugyan ez. Beszéltem Erdélyi magyarokkal, nem akarnak vissza jönni. Nem hiányzik nekik Erdély visszacsatolása. Függetlenek szeretnének lenni.
kokopelli
@peterkelemen: a magyarok akik mégis figyelmesen elolvasták a történelemkönyveket,
és nyitott szemmel szemmel jártak,azok még a '89-et sem várták meg! Igazuk lett?
Én nem tudom,csak gondolom!
peterkelemen
@Gyuri Géderről: Akkor harcolják ki az erdélyiek a függetlenségüket és ne pofázzanak bele az anyaországbeliek belügyeibe és ne élősködjenek az anyaországbeliektől ellopott milliárdokból.
peterkelemen
@Yoda69: A remény hal meg utoljára szokták mondani. Mit lehetne tenni? Sok mindent. Például a tettre kész emberek is szervezkedhetnének ott ahol élnek azaz helyileg el lehet kezdeni kicsiben. Szervezni az ellenállást. Ezeknek a kisebb csoportoknak ott helyben folyamatosan és szakadatlanul tiltakoznia, tüntetnie kell. Minél több ilyen kisebb csoport van és minél többet lázadoznak annál jobb. Később már össze is lehet fogni őket közös akciókra amiket leindítani egyszerre egyidőben. Ez húzná azokat, akik még csak hezitálnak. A tömegek megmozdulása meg még többeket húzna és vonna be. Magyarul cselekedni kell ésszel. Orbánékat minden oldalról és szakadatlanul kell támadni addig ameddig össze nem omlanak.
Nessy
@Gyuri Géderről: Az Isten áldja meg öket, vágják zsebre a pénzünket, legyenek vele boldogok, de ne szóljanak bele az életünkbe! Mi sem döntünk az ő sorsukról!! Majd akkor szavazzanak, ha idejönnek, itt élnek, és annyi nyugdíjat kapnak itt, amennyi évet itt dolgoztak! Ne a partvonalról ugassanak a meccsbe!
Borsodi
Akkor kötelezni kell rá, hogy éljen itt költözzön haza és szenvedjen Orbán által!
Mert Orbánnak két arca van és ők csak a jó felét ismerik.De ha az ő miniszterük lenne azt hinnék vissza jött Csaucseszku.
wpym
Rohadjon meg az összes orbancossal együtt!
JAJMÁR
A törvény lehetővé teszi, és ez a törvény nem mai!
Mindenki tudta - és minden ellenzéki párt is -, hogy létezik, hiszen ők ott voltak amikor meghozták, és azt is tudták, tudják, hogy ezek az emberek a választásba bele fognak szólni.

A törvény megszületését kellett volna az ellenzéknek megakadályozni, de ha már nem sikerült, akkor elfogadni és a "szelet" kihasználva a maga javára fordítani!

Engem felháborít, hogy a választás előtt fél évvel úgy csinál némelyik, mintha hirtelen eszébe jutna, hogy jé, van egy ilyen törvény, és hirtelen el akarja töröltetni, - még aláírásgyűjtést is kezdeményez, de tudjuk, hogy esélytelen a megváltoztatása , max, felbújtja a határon túli magyarokat maga ellen, ahelyett, hogy megpróbálná maga mellé állítani ezeket az embereket. Ez az egyetlen épeszű stratégia, de akik ezt követik, azokat meg stigmázzák.
A magyarokat pedig nagyon elítélhető módon újra és újra egymásnak ugrasztják!
evacica
@JAJMÁR: Már megbocsáss, de ebbe a parlamentnek csúfolt cirkuszban az ellenzék szavazata annyi mint a tavalyi naptáron a légypiszok! A fideszes csürhe tőbbségbe van és mindent megszavaz amit szeretet vezérük kiagyal!
JAJMÁR
@evacica: Tudom.
Szerinted az ellenzék nem tudja? Hiszen ha tudja, bármilyen módon, de meg kellett volna keresni az utat a szavazókhoz. A határon túliak állampolgársága a legrosszabb út, és a legrosszabb időzítés, mert aki most áll neki nagy erővel tiltakozni, az több fázissal elkésett! Az is, aki most akarja megnyerni a határon túliak szavazatát, hiszen nem "hülyék" ők, tudják, hogy most "kellenének".
A jóval nagyobb és összefogottabb ellenzék se biztos, hogy sikerrel járna, de ez, ami nekünk van, nem is nagyon akar sajnos :(
vagyis de, saját magának a biztos egzisztenciát, azt akarja.
Yoda69
@peterkelemen: Ehhez penz kell. Penz es megtobb penz. Ami nincs. A legtobb ember mar egy megszervezett tuntetesre se tud elutazni. Az orszag 60% kivereztetve. Aki teheti elmenekul inkabb.
Desischado
@Yoda69: Sajnos ez igaz, de peterkelemennek is igaza van. A romániai "magyarokról" meg annyit, hogy forduljanak föl, ha bele mernek ugatni egy olyan dologba, amihez semmi közük, és nem kell semmilyen következményét viselniük a szavazataik eredményének! Jöjjenek ide, éljenek itt, és akkor szavazhatnak. De így milyen jogon?4 Elfogadják a júdáspénzt, amit orbán ad nekik, és ezért eladnak minket! Rohadnának meg, egytől egyig!
Gyuri Géderről
@peterkelemen: Ez így van. Költözzenek ide, és 15 év múlva legyen szavazati joguk. Ha nem tetszik menjenek a ...
Gyuri Géderről
@Nessy: Egyet értek. Kivéve azzal, hogy vágják zsebre a pénzünket. Évtizedek óta fosztogatnak bennünket, a politikusaink jóvoltából. Ha lenne bennük valamennyi tisztesség elhajtották volna a sok kö.. ög politikust a sunyiba.
cikicakk55
@peterkelemen: tegnap 13:40
Tudod,erről már egyszer beszélgettünk. A nép akik nyomorognak,akik szeretnék ha Orbán és vele együtt a diktatúra is eltűnne,tehetetlen az ellenzék nélkül. Van 4-5 millió szegény ember az ország vidéki régiójában (is) Ők mit tudnak maguktól tenni? Mivel menjenek fel a parlamenthez? Mivel füstöljék ki Orbánt? Mit tud vinni magával egy vidéki ember vonaton,buszon? Ásót,kapát,baltát? Esetleg vadászpuskát? Mit ér az Orbán ellen? Kihirdeti a renkívüli állapotot a kijárási tilalmat és kész végünk van! Az ellenzéknek lett volna ideje tanulni Orbántól,akkor mikor még ellenzékben voltak.Ő hogy tudott ellenzékben annyi embert össze szedni? Hogy tud fix 2 millió szavazót megtartani? Én tudom! Egyben tartja a pártot.Nem engedi,hogy a FideSS is darabokra hulljon mint az ellenzék. A népnél a migránsokkal és Sorossal elintézte,hogy kibukjon a Magyarból a gyűlölet, az irigység, és a félelem.Ezzel a három dologgal maipulál.Szépen megoldotta,hogy a nép nem az Ő disznóságaira figyel,hanem egy része retteg a migránsoktól és megmentőként tekint a diktátorra. A másik része az ellenzéki pártok csatározásaiba szállt bele,szidva így egymást is.A DK. MSZP Együtt,LMP, Momentum, Mind mind a saját szavazó bázisát próbálja bővíteni,ahelyett,hogy össze fognák az embereket egyetlen egy hatalmas tömeggé és pénzt nem kímélve felvinné az összes Fideszt felrobbantani kívánót Pestre. Ha a csuti geci szembe találná magát 500.000 feldühödött emberrel,egész biztos tele lenne a gatyája.Így azonban,az a pár száz tüntető,vagy legyen pár ezer,csak röhög rajtuk. Öljétek egymást,addig mi még lopunk pár milliárdot. Ne a népet szíd,mert a nép önmagában tehetetlen,hisz nem erre képezték ki őket. Nem ismerik a jogaikat.
cikicakk55
@Yoda69: tegnap 13:49.
Teljesen igazad van. Semmi mást nem tudunk tenni,csak azzal az egyetlen lehetőséggel élni,ami még talán a kezünbkben van.Persze,ezt is megpróbálják majd megbuherálni,de ha túl sok ember megy el szavazni,akkor nehéz lesz. Úgy tudom,hogy a szavazó helyiségekben vannak EU-s megbízott felügyelők is.Azt nem tudom,hogy a szavazáskor is ott vannak-e,vagy csak a szavazat számláláskor. Azt tudom,hogy jó sokan szoktak lenni. Tehát ha a sok bizonytalant, a sok lusta fotelforradalmárt ki tudnák rugdosni a foteljukból,vagy a billentyűzet mellől,akkor még lehet esélyünk. Semmi más esélyünk nincs. A forradalomhoz tényleg nincs meg a feltétel,mert a nép nem katonákból áll. Legtöbbjük életében nem látott fegyvert. Nem képzett politológusok,nem képzett jogászok,nem tudják mennyit tehetnek meg büntetlenül.Nincs értelme egy csomó fegyvertelen embert kitenni annak,hogy évekre börtönbe kerüljenek és még csak értelme sem lenne. Mindenkinek el kell menni szavazni.Az nem kifogás,hogy én már mindegyikben csalódtam, a többit meg nem ismerem. Ennél szarabb már nem lehet,bár melyik is kerül hatalomra. A Fidesznek nem szabad kormányzást hagyni. Szívem szerint mint Fideszt meg is szüntetném. Az egész bagázst az elrabolt pénzek vissza adása után lesittelném. Tudom,hogy kevés a börtön,de majd építenek maguknak a két kezükkel.Úgy sem tudják mi az a munka,épp ideje,hogy elkezdjék.
cikicakk55
@Gyuri Géderről:tegnap 19:08:
Akkor meg főleg nem kéne,hogy szavazhassanak.Jól érzik magukat Erdélyben(amit nem is csodálok,hisz gyönyörű hely,ráadásul lassan jobbak az életfeltételeik,mint nekünk) Azt kéne forszírozni az ellenzéknek,hogy írjanak ki népszavazást Erdélyben,hogy ki akar Magyarország belügyeibe bele avatkozni. Aki akar,azt viszont a szavazás után kötelezzék,hogy viseljék a Magyar adóterhek egy részét is,hisz nekik is köszönhető,hogy mi ilyen nagy sz--rban vagyunk. Jó lenne,ha legalább az Erdélyi emberekben lenne annyi gerincesség,hogy elmennek szavazni,de nem a Fidessre.
cikicakk55
@Gyuri Géderről: Akkor jók voltunk a Románoknak,mikor náluk ki tört a Csaucseszku(elnézést,fogalmam sincs hogy kell helyesen leírni) elleni forradalom.Autó,kocsi oszlopok mentek Romániába,vitték a segélyeket.Élelmet,ruhákat, gyógyszereket,kötszereket,orvosokat,ápolónőket. Egy Hódmezővásárhelyi 3 gyerekes fuvarozó meg is halt kinn.Lelőtték,pedig nekik vitt segélyt,amit a városban lakó már akkor is elég szegény emberek össze dobtak. meg sem fordul a fejükben,hogy lehet fele ennyien sem élnének,ha a magyarok akkor nem segítenek nekik? Most mi vagyunk bajban.Nem kell sem kaja,sem ruha,sem orvos,kötszer. Megértés kéne a részükről,hogy nem szólnak bele az életünkbe. Minket megkértek,azért mentünk,de mi nem kérjük Őket.Orbán és a FideSS nem Magyarország.A magyar nép nem kéri őket semmire,csak a FideSS.Az meg csupán 2 millió ember.
peterkelemen
@cikicakk55: Egyrészt valóban sokan szegények és tehetelenek, de sokan meg nem így ez így nem teljesen igaz amit írsz. Ez egyébként sem szegénység vagy nem szegénység kérdése. Egy nép vagy cselekvésre és tettekre is kész vagy cselekvésképtelen, impotens, ami egyenes út a kínhalálba. Mindne magyarnak meg kell értenie ne másokra várjon hanem CSELEKEDJEN, TEGYEN a saját környezetében azt, amit ő megtehet. Minden ember tehet valamit Orbán aljas diktatúrája ellen. Ne másoktól várják meg, hogy pontosan mit kell tennie hanem üljön le gondolozzon, hogy mit tehetne. Polgári engedetlenségnek kismillió fajtája van.
peterkelemen
A magyarok legnagyobb ellensége elsősorban saját gondolkozásukban található. Félnek mindentől, mert féltik azt a rongy kis életüket holott pont ez okozza a saját és mások vesztét is. A félelem a legrosszabb tanácsadó, mert meggátol a cselekvésben. Más sokkal tettre készebb és bátor népek, ezért járnak a magyarok előtt, mert ők azonnal reagálnak ha megpróbálják akárcsak a legkisebb mértékben is csorbítani a jogaikat vagy teszem azt a bérüket. Kimennek az utcákra és ha kell összecsapnak még a karhatalommal is és nem egyszer meg kétszer hanem szakadatlanul. A magyaroknak elsősorban a rossz gondolkozásukon kell változtatni és nem engedni a félelmnek. A félelemmel szemben sokkal inkább engedjenek a dühüknek, Engedjék szabadjára. Ahogy Petőfi is már régen megírta: "... Kaszálhatd a fűt világvégeig,
Holnap kinő az, ha ma lenyesik.
Tördelheted le a fa lombjait,
Idő jártával ujra kivirít;
Tövestül kell kitépni azokat –
Akasszátok föl a királyokat!

Vagy nem tanúltad még meg, oh világ,
Gyülölni méltóképen a királyt?
Oh, hogyha szétönthetném köztetek
Azt a szilaj veszett gyülöletet,
Mitől keblem, mint a tenger, dagad! –
Akasszátok föl a királyokat!"
Csizmás Kond
...ez így álhír. Meg kell várni ebből hányan szavaznak, mert szerintem nem mindenki.
Amúgy aki demokratikus elveket vall azt nem sérti a másik joga, sőt az aki valami oknál fogva nem tudja elismerni a másik jogát az nem demokrata hanem diktatórikus hajlamú.
Ma a zunió jellegére hivatkozva helyidegen, sőt burkolt fajgyülölő emberek hoznak törvényt, szavaznak meg olyan határozatokat ami kimondottan hátrányt okoz vagy ellentétes a hely szokásaival, azokat valamiért még pártolják is ugyanazok akik itt mások jogait vonják kétségbe.
cikicakk55
@peterkelemen: Én mint 62 éves öregasszony,annyit tudok csak tenni,hogy mindenkit próbálok rábeszélni a szavazásra. Mindenkinek próbálom megmagyarázni,hogy most ne azzal törődjön,hogy nincs kire szavazni,mert akik voltak azokban csalódtak,akik nem voltak,azok meg lehet,hogy semmivel nem lesznek jobbak mint a mostaniak.Próbálom megértetni az emberekkel,hogy most az a lényeg,hogy minél több érvényes szavazat legyen,ami nem a FideSSre szól. Tök mindegy,hogy kire szavaznak.Akár új,akár régi,ennél rosszabb már egész biztos nem lehet és még majd ezután jönne az igazi fekete leves,ha a FideSS maradna. Ha valaki szervezne az Önkormányzat elé tűntetést én elmennék,persze jó hátulra,mert a pánikbetegségem miatt a tömeget nem bírom,de sajnos az én ismerőseim mind ilyen idős emberek,így a szavazásra még rábírtam venni jó pár embert,de az Önkormányzat elé senki nem jönne el,ha hívnám. Ennek az Új Polgármester jelöltnek kéne tennie valamit,legalább megismernék az emberek,mert én eddig nem is hallottam róla.
Nessy
Felőlem legyenek állampolgárok, anélkül, hogy itt élnének, dolgoznának, lelkük rajta! DE! Ne döntsenek az itt élők helyett!!! Vagy van az a pénz, amiért parancsszóra rajzolnak X-t, még a holt nagypapa helyett is?
Desischado
Ahol élnek, ott szavazzanak! Rohadékok, eladnak minket orbán júdáspénzéért!
patyuka
Még a jószándékúak is sok mindent összekevernek, felháborodásukban mindenkit egy kalap alá vesznek. Ezzel többet ártanak, mint hinnék!

Ha egyszer valaki belátja, hogy matematikailag lehetséges a demokratikus ellenzék győzelme, és valóban gyökeres változást kíván, akkor nem csupán az ellenérzéseinek akar hangot adni, tehát nem vagdalkozik - ész nélkül egalizálva az ellenzéket -, hanem higgadtan disztingvál!

Meggyőződésem, hogy a hinodáló, sejtelmesen összevissza nyilatkozgató, azaz lényegében különcködő pártocskákkal - LMP, Momentum, Új Kezdet (vagy mi a fene)... - már nem lenne szabad számolni!
El kel küldeni őket a fenébe a koordinált jelölt állításában együttműködőknek még a közeléből is, mert rohan az idő, a változásra áhító, ám "mezítlábas" választó fejében meg nem tisztulnak a dolgok!
Hát tisztába kell tenni, ki kell róluk mondani, hogy lényegében kollaborálnak, hiszen az, amit csinálnak, bármilyen látványos és hangzatos is, végeredményében kártékony, mert tudottan csökkenti a győzelem esélyét!

Nyomni ezerrel:
- a győzelemnek nincs igazi alternatívája;
- őrült vagy szélhámos az a konglomerátum, amelyik azt hirdeti magáról, hogy az együttműködést elutasítva egyedül is győzhet;
- ebből következően - tetszik, nem tetszik - ugyanaz érvényes minden különcködő mellett emelt szóra és ápr. 8-án rájuk leadott voksolóra is: maradáspárti, kollaboráns...;
- tehát: csakis a koordinált jelöltállításban részt vevő pártokra szabad szavazni: helyileg a közös jelöltjükre és valamelyikük pártlistájára (ez utóbbiból max. csak három jöhet szóba)!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.