Hirdetésben buzdítja szavazásra a kivándorolt magyarokat Ujhelyi.

Külföldi lapokban és közösségi felületeken megjelentetett hirdetésben buzdítja szavazásra a kivándorolt magyarokat az MSZP európai parlamenti képviselője, Ujhelyi István. Szerinte azért van szükség ilyen „unortodox megoldásra”, mert a magyar kormány minden lehetséges eszközzel igyekszik megakadályozni, hogy a sok százezer kivándorolt fiatal élni tudjon szavazati jogával.

„Regisztrálj! Dönts! Szavazz!”

– többek között ez olvasható a választási felhívásokon.

Ujhelyi az Európai Parlament baloldali és liberális képviselőit is arra kérte, hogy országaikban segítsék a kinti magyaroknak szóló felhívás terjesztését.

„Számos EP-képviselő kollégám máris támogatásáról biztosította a kezdeményezést és a segítségükkel német, holland vagy épp brit platformokon és közösségi oldalakon fogják maguk is megosztani a felhívást” – közölte Ujhelyi.

A magyarországi lakcímmel rendelkező, de külföldön tartózkodó magyar állampolgárok nem levélben, hanem a külképviseleteken voksolhatnak (ha van idejük és pénzük elmenni), áprilisban várhatóan újra hosszú sorok kígyóznak majd.

A Nemzeti Választási Bizottság tájékoztatása szerint eddig

3187-en vették fel magukat a külképviseleti névjegyzékbe,

a legtöbben, 427-en nem meglepő módon Londonban szeretnének szavazni.

Címlapkép: Facebook/Ujhelyi István

(Népszava)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A fidesz szerint az a természetes, hogy aki életében még nem is járt Magyarországon, aki lehet, hogy magyarul sem tud, csak pár mondatot, amit bemagoltattak vele, az a fotelban ülve, még a rég meghalt nagypapa helyett is szavazhasson levélben, aki ideiglenesen dolgozik vagy tanul külföldön az csak a követségen szavazhasson, akár több száz km. távolságra!
Akinek ez így helyes, arról inkább nem alkotok véleményt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...ezt nem most szavazás előtt kell eldönteni...most csak a gyűlölet nő nem a szavazási mutató.
Nessy
A fidesz szerint az a természetes, hogy aki életében még nem is járt Magyarországon, aki lehet, hogy magyarul sem tud, csak pár mondatot, amit bemagoltattak vele, az a fotelban ülve, még a rég meghalt nagypapa helyett is szavazhasson levélben, aki ideiglenesen dolgozik vagy tanul külföldön az csak a követségen szavazhasson, akár több száz km. távolságra!
Akinek ez így helyes, arról inkább nem alkotok véleményt.
staro2
A jelenlegi törvény szerint a külföldön élők szavazása annyira meg van nehezítve, hogy inkább hagyják az egészet a fenébe.
Dél-Franciaországban élő és dolgozó ismerősöm választhat:
Párizsban vagy Barcelonában szavazhatna tetemes utazási költséggel.
Nagyváradról a "magyar" állampolgár Petru vagy Csíkból Áron meg felad egy levelet, vagy a nevében feladnak egyet
Elég aljas távoltartási módszer.
cikicakk55
Ez a legaljasabb módszer a FideSStől. Még a leghülyébb ember is tudja,hogy direkt nehezítik meg a választást a külföldön dolgozó Magyar állampolgároknak? Miért Lehet a Románoknak,Ukránoknak levélben,vagy email-ben szavazni? Ők nem is ismerik az országunkat!!! A trianon idejéből szinte már nem is él egy ember sem. Akik jelenleg Magyarnak vallják magukat,azt sem tudják hány megye van az országban,nem ismerik a nyelvünket,.Ettől még éppen szavazhatnának,mert Magyar vér csörgedezik az ereikbe,de nem Ők szívják meg a választásuk eredményét,hanem mi,akik itt élünk ebben az országban.Ők eddig csak nyertek,mert csak kapnak a Magyar kormánytól,de a Magyar adófizetők pénzét. A ma aktív dolgozók,a mostani nyugdíjasokért, az egészségügyért,az oktatásért és az ország jobb megélhetéséért adóznak,nem azért,hogy Romániában és Ukrajnában szórják szét a pénz amit levonnak tőlük.Így is rengeteget le nyúl az állam vezetése a saját vagyonuk gyarapodására,de hogy még a Románokat és az Ukránokat is a magyar dolgozók tartsák el,azért ez már sok. Milliárdokat szórnak szét azért a 7-800.000 szavazatért. Ha a határon túli Magyarokban lenne egy kis szolidaritás a Magyar néppel szemben,ha tényleg úgy akarják érezni,hogy Ők Magyarok,akkor úgy is szavazzanak,ahogy a népnek jó lenne. Nem hiszem el,hogy nem tudják mennyire nagy itt a nyomor. Vak segít világtalant.
Eladott Ország
Nyilvánvaló a külföldre kivándorolt magyar nem kedves a fidesz számára, mert nem fog rá szavazni, értelemszerűen a választási jogát meg kell nehezíteni. A fidesz már csak ilyen aljas tróger.
pécsi
3287 külhoni szavazó az MSZMP-ért? Hülye az az Ujhelyi dr! Nagy bajban lesz hamarosan a szegedi simlik miatt !
Ó-buda
@pécsi: ! Olvass ne csak láss!! Névjegyzékröl van szo!
peterkelemen
SENKI NA SZAVAZZON KÜLFÖLDRŐL! Csak és kizárólag a Magyarországon ténylegeseb itt élők és adókat, járulékokat fizetők szavazhassanak. Akinek annyire fontos a szavazás az jöjjön haza, akinek meg nem az ne menjen el Magyarországról.
peterkelemen
Egyébként sincs jelentősége jelenleg, mert az egész választási rendszer csalásokra van felépítve így Orbán marad.
quadrocopter
Nem lehetett volna kissé korábban elkezdeni?
human
@pécsi: Nem kevered véletlenül a külhoni szavazót (nem itt él a családja) a külföldön dolgozóval (itt él a családja)?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.