A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainál is elindult az életpályamodell, az első 15 százalékkal emelt fizetésüket pedig már meg is kapták Tállai András NAV-vezető szerint.

Az életpályamodell újabb, 15 százalékos fizetésemelést biztosít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozóinak, az adóhatóság munkatársai már megkapták emelt összegű fizetésüket – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-nek.

Tállai: megkapták az emelt fizetésüket a NAV dolgozói

Fotó: tallaiandrás.hu

Kiemelte, hogy az életpályamodell által biztosított fizetésemelés a költségvetési bevételek 95 százalékáért felelős hivatalnál elkerülhetetlen volt. A NAV életpályamodellje egyedülálló a közszolgálatban, nem tesz különbséget a civil és a hivatásos állomány között – hangsúlyozta Tállai András. Hozzátette, az életpályamodell speciális abban is, hogy a jogviszonyban eltöltött időn túl, annál nagyobb mértékben díjazza a kiemelkedő teljesítményt, a nagyobb felelősségvállalást, a nagyobb önállóságot és a szakmai fejlődést. Ezért a magasabb besorolású munkakörbe történő előlépésre kizárólag az érintett képzettsége, képessége, kompetenciái alapján van lehetőség.

A nagyobb felelősséggel és kockázatvállalással járó munkakörökben dolgozók közszolgálati pótlékot kapnak. A bűnelkövetők elfogásában is közreműködő speciális bevetési járőrök például 450 százalékos közszolgálati pótlékra jogosultak, a revizoroknak 200 százalékos mértékű pótlék jár – ismertette az államtitkár.

Az új bérezési rendszer elismeri a kockázatos munkakört és a több éves tapasztalatot, Tállai András példaként említette, hogy majdnem kétszer annyit – 350 ezer forintot – vihetnek haza most a határnál 15 éve szolgálatot teljesítő pénzügyőr járőrök, mint amennyit 2016 júniusában kerestek.

Az államtitkár felidézte azt is, hogy az életpályamodell keretében 2016. július elsejétől 30 százalékkal, 2017. január 1-jétől 5 százalékkal emelkedett a hivatal dolgozóinak fizetése.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Jó ez a kép...Mindig rácsodálkozom erre az értelemmel teli arcra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
És még ennyi is kevés. Hiszen ezek azok a tisztviselők, akik nem hagyták és hagyják tíz- és százmilliós hátralékokat összegyűjteni az adóhátralékosokat. Ezek azok, akik gondosan ügyelnek arra, hogy Vajnabandi kaszinói egyetlen fillért se tudjanak a Hatóság ( és a nép) elől elcsalni. Ők azok, akik az utolsó fillérig elszámoltatják a Takonyárpi félék nemlétező, de abból mindenre futó bevételeit. A mamák disznóhízlaldáit, a világegyetemmel táguló Pasa parkokat és hadd ne soroljam tovább.
Viszont az istennek se képesek egy olyan adóbevallást átlátni, hogy valaki az eladott tulajdona után Bécsben tarthatja a pénzét. Hiszen az tilos? Vagy mégsem? Főleg, hogy még a befizetendő összegeket is befizette utána. És ehhez elég lett volna egy vizsgálat ezektől a rosszul fizetett csinyovnyikok asszisztálása mellett.
Eladott Ország
Az összes levonás a bruttó bérből, 2018-ban 33,5 %, azaz a 350 ezer forintot nem viszi haza a pénzügyőr járőr, csak 232.750 forintot.
officina.hu/gazdasag/158-jarulekok-2017-mi-mennyi-2017-ben
Olyan ez mint az öregség. Nagyot hallok kicsit látok.
Clavigo
Jó ez a kép...Mindig rácsodálkozom erre az értelemmel teli arcra.
justhpeter
@Eladott Ország: Aki ezt elhiszi, megérdemli.
Eladott Ország
@Clavigo: Tállai András főállású hurka-szalonna-kolbász-pálinka fesztivál-guru, mellékállású adóügyekért felelős államtitkár, egyben NAV-elnök, aki a kombinált Kósa-Németh érdemrend L. Simon tisztikeresztjének boldog tulajdonosa is lehetne, ha volna ilyen elismerés, a kontraszelektált káderekre épülő rezsim toplistás versenyzője. Eddigi gazdag és eredményes, falunapról falunapra szédelgő, elvágott szalagokban és szalonnatáblákban mérhető pályafutásának több csúcspontja is volt már.Világ szégyene és országos katasztrófa, hogy ez a figura, aki szerintem a budira sem tud úgy elmenni, hogy közben ne tenne valami kárt maga körül, aki legfeljebb 10 betanult tőmondatban képes kommunikálni a világgal, akit még egy hentes is erős fenntartásokkal venne fel maga mellé segédnek – ellenkező előjelű információk napvilágra kerüléséig -, mégiscsak a NAV elnöke, b*sszameg! Aki elvileg azért felel, hogy az állam forintcsilliárdokat szedjen be az adófizetőktől, aztán hogy hova tűnik az a sokezermilliárd, mit érdekli őt, egyáltalán honnan kéne tudnia. Magas állami pozíciókba ilyen mangalicaszagú dilettánsok kerülhetnek tökéletesen mutatja egy leszakadó, elszegényedő, elhülyülő ország szellemi és lelkiállapotát. Amiben az a legszörnyűbb – utalványokon átívelő tanulság ez -, hogy a NER pontosan ilyen buta, semmire nem jó, értetlenkedő, segghülye idiótákat akar kineveleni, mint Tállai. Akik azt sem tudják, melyik világon vannak, merre nyílik az ajtó, de mennek, csinálják, taposnak, csörtetnek ameddig kő kövön nem marad körülöttük.
www.facebook.com/hirtv/videos/1345503648801528/
A fenti Tállai Miakérdés? Andrásról nehezen tudom eldönteni, hogy megjárta a fejét a korábban betolt pálinka, esetleg gyomorsüllyedést kapott a ráküldött disznótorostól, mert azt mégiscsak méltatlan lenne feltételeznem, hogy azért nem érti a kérdést mert (Vida Ildikó legalább az angol nyelvű kérdésekhez kért tolmácsot) ennyire buta és sötét. Tállai Bandi azt sem tudja, mit kérdeznek tőle.
dr. prédikátor
Tipikus alkoholista pofa!!!Csak úgy sugárzik róla a "mély" értelem!!!
nezelodo
Gondolom most is visszasorolták őket egy kategóriával, arra rá a reklámemelés. Panasz meg nincs, nuku az írogatás a közösségi oldalakon, max a feltétlen hűség megnyilvánulását. Aztán csendben várják, hogy nyuggerek lehessenek. A tájékozatlan, aki bámulja a királyi kanálist ámul mint a kezdő b.gyerek a gőzfürdőben.
papa.49
Az érintettek tudják már szegények ???
mackoka46
Innen is látszik, hogy a mocskos despoták a nép teljes kirablására készülnek. Mióta ez az alkoholista véglény uralkodik még a telefont se veszik fel, igaz nem nagy a kár, mert lövésük sincs a dolgok állásáról, mást mond a törvény és mást amit kiraknak a honlapra, és újabb verziót közölnek az ügyfélszolgálaton.
quadrocopter
@Clavigo: A pálesz van a mosoly mögött, a napi, rendszeres betevő "májcsökkentő"!
Desischado
Csak úgy világít az "értelem" ennek a véglénynek a zsíros pofájáról!
papa.49
@Desischado: Pénteken beszéltem egy jóbaráttal a postáról, azt mondta szószerint pár száz forinttal KEVESEBB LETT A FIZETÉSE ennyit a ,,NAGY EMELÉSRŐL,, !!!
simmering73
Mert amit a Tállai mond, az úgy is lesz. Lesz fizetésemelés. És lett fizetésemelés.
Eladott Ország
Életpályamodell üveggyöngyökkel, hogy vakuljon a paraszt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.