Gyurcsány Ferenc feljelenti Lázár Jáost, miután a miniszter maga beszélt arról, hogy a vásárhelyi közvilágítási tendert Tiborcz Istvánnal együtt dolgozták ki. Az volt az első közbeszerzés, ahol az Elios nyert, és a többi projektnél az OLAF bűncselekményekre utaló jeleket talált.

Mint ismert, az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) több olyan közvilágítási közbeszerzésnál is bűncselekményre utaló jeleket talált, amelyeket az Elios Zrt. nyert meg. A cég akkor (az OLAF 2009-2014 közti közbeszerzéseket vizsgált) még Tiborcz Istvánhoz, a miniszterelnök vejéhez volt köthető. 

Gyurcsány feljelenti Lázárt az Elios-ügy miatt

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A 24.hu a hét folyamán feltárta, hogy a legelső nyertes közbeszerzése a cégnek Hódmezővásárhelyen volt, ahol akkor még Lázár János volt a polgármester. A közbeszerzés körül a cikk szerint elég sok furcsaságot lehetett találni, amik a későbbi beruházásoknál is visszaköszöntek – és amik az OLAF-nak is szemet szúrtak, és bűncselekményre utaló jelekként értelmezték.

A Népszava ezzel kapcsolatban egy tavalyi Kormányinfó felvételét ásta elő, amelyen Lázár Tiborcz Istvánról beszélt. Az apropót az adta, hogy Lázárt a miniszterelnöki vej társaságában fotózták le egy budapesti kávézóban.

Lázár akkor a következőt mondta el:

Tiborcz Istvánt ismerem polgármester koromból. (...) Közösen találtuk ki, hogy Hódmezővásárhelyen hogy fogjuk a közvilágítást modernizálni, ami nagyszerű program volt.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-oldalán jelentette be, hogy feljelentést tesznek Lázár ellen.

Most, hogy a nemzet vejéről kiderült, bűnszervezetben különösen nagyértékű csalásban vett részt és Lázár miniszter nyilatkozata szerint ez “nagyszerű program volt”, melyről mostanában is egyeztet titokban a gyanúsított Tiborczcal, nem marad más hátra, mint őt is feljelenteni. Ez nem személyes ügy. Csak nem alkuszunk. Mert harc van az igazságért, a törvényességért

- írta Gyurcsány a Facebookon.

(Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Így legalább majd az OLAF jelentés alapján indult büntető eljárást, egyesíthetik a Gyurcsány által tett feljelentés alapján indult eljárással. ... vagy nem.
Mindenesetre Polt Péter és emberei, mostanában, túlórában agyalhatnak, hogyan kenjék el ezt a Tiborc és társai féle "balhét". Tuti, hogy előbb utóbb kitalálnak valamit ami csak Soros Györgyhöz vezethet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Kinél? A Pintérnél? A Poltnál?
Fer, Feri, hány éves vagy királyfi? ...és még hiszel a mesékben?
Saját energiáid takarékossága okán okosabb, ha egyből a szemétbe dobod vagy el se kezded írni a feljelentést.
Eladott Ország
Ezek csak látszólag politikusok, látszólag ellenzékiek, ezek az emberek egy szerepet játszanak Orbán Viktornak, valójában ők a nemzet legnagyobb színészei. Ezek mind Orbán zsebében vannak, valamennyien tőle kapják a pénzt a hamis látszatért és a legitimációért cserébe. Ezek mind kilóra meg vannak véve. Együtt van a vádlottak padján a helyük.
Csizmás Kond
Feri megmondta hogy mocskos egy kampány lesz az idei...és tesz is érte.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: De a fidesznél mocskosabb, rohadtabb már nincs is ezen a földön.
wagabund
..."Gyurcsány feljelenti Lázárt az Elios-ügy miatt"...

és tessék má' megmondani hol? kinél?

@namihami: a számból vetted ki a szót..
namihami
@Csizmás Kond: Bocs, de a Gyurcsány esetében most éppen mi a mocskos?
Ha a feljelentése céljában kilátástalant írsz, az oké. De mocskos? Miben is?
Sziszifusz
Így legalább majd az OLAF jelentés alapján indult büntető eljárást, egyesíthetik a Gyurcsány által tett feljelentés alapján indult eljárással. ... vagy nem.
Mindenesetre Polt Péter és emberei, mostanában, túlórában agyalhatnak, hogyan kenjék el ezt a Tiborc és társai féle "balhét". Tuti, hogy előbb utóbb kitalálnak valamit ami csak Soros Györgyhöz vezethet.
peterkelemen
Egy diktatúrában feljelenteni? Mit ér el vele? Semmit. Cirkusz a pornépnek, de változást nem hoz.
Csizmás Kond
@namihami: ..csak idéztem amit mondott...és két szóval vélleményeztem...+ kér előszó
bencemacska
Szerintem csak annak van értelme, ha polgári perrendtartás alapján tesz feljelentést.
"1. § Ennek a törvénynek az a célja, hogy a bíróságok előtti eljárásban az állampolgárok személyi és vagyoni jogaival, továbbá az állam és az egyéb jogi személyek vagyoni jogaival kapcsolatban felmerült jogviták eldöntését az anyagi igazság alapján biztosítsa."
Persze itt valamelyik hódmezővásárhelyi polgárnak lenne célszerű megtenni, mert őt kár érte!
( Pl. rosszul lát az utcán, olyan tevékenység elől vitte el a pénzt, ami fontosabb volt, aránytalanul sok pénzt költöttek rá, stb)
Jó ügyvéddel megoldható lenne! Kérdés, mennyire hiányzik Czeglédy?!
Persze lehet operálni Lázár hazugságával is! Polgármesteri tevékenységben visszaéléssel!
Jogtalan előny biztosításával!
Lényeg, hogy kimaradjon az Ügyészség!!!
Sziszifusz
@peterkelemen: 11:15
Lehet, hogy a feljelentésnek, a feljelentett személyére vonatkozóan nem lesz következménye, de ez a zrikálás, mégis többet ér a semminél.
namihami
@Csizmás Kond: És még mindig nem értem, hogy ebben a szövegében MOST ÉPPEN mit tett érte?
Tud a Gyurcsány hülyeségeket beszélni, de hogy most mibe tudtál belekötni, azt tényleg nem értem.
peterkelemen
@Sziszifusz: Az ellenzéki pártoknak ha valóban demokraták lennének nem feljelentgetnének hanem szerveznék nyíltan kijelentenék, hogy diktatúra van ahonnan már csak a nép ereével lehet kitörni. Magyarul ezerrel szervezniük kellene országszerte az ellenállást és belenyúlni a zsebükbe. Erre vannak és nem arra, hogy hazudozzanak a népnek.
Csizmás Kond
@namihami: Dehogy kötöttem bele...csak mivel most kampány van ígérgetnie kéne nem pereskedni...hacsak nem mocskolódni akar...vagy te nem így képzelted el ?
peterkelemen
Innen is lehet tudni, hogy Magyarországon EGYETLEN DEMOKRATA SEM ÜL a magyar parlamentben.

"Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a FORRADALAOMTÓL, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen, gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól a (...) veszedelmektől, melyek az által válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük.

A demokráciának, a nép uralmának előfeltétele az, hogy az alávetettek megszabaduljanak a felettük kialakult hatalmi és uralmi szerkezetek társadalmi... lélektani nyomása alól. Meg kell tapasztalniok, hogy az úr és szolga viszonya nem szükségszerű és nem megdönthetetlen. (...) Csupán az az egy FORRADALOM az elkerülhetetlen és nélkülözhetetlen, amelynek során az emberi méltóság egyszer s mindenkorra való érvénnyel fellázad, és megelégelve embernek ember felett való uralmát, emberrel szemben való kiszolgáltatottságát, a közösséget birtokba veszi. Ha egyszer egy közösségben ez a forradalom lezajlott, akkor minden egyéb politikai, gazdasági és társadalmi változás létrejöhet többé-kevésbé fokozatos és megrázkódtatás nélküli módon is."

(Bíbó István)
Sziszifusz
@peterkelemen: 11:50
Ha az lenne amit kívánatosnak írsz le, abban a pillanatban, büntető eljárás indulna, a szervezők ellen, a demokratikus rend erőszakos megdöntésére irányuló, állam ellenes tevékenység miatt. Polt Péter pedig vádat emelne.
peterkelemen
@Sziszifusz: Igen, pont erről beszélék. Egy demokrata a diktatúra ellen harcol magyarul ha valóban demokraták lennének már régen börtönben csücsülnének vagy sikerülne összehozniuk végre a forradalmat. A gyávaság láthatod hováv vezet. Sokkal rosszabb ugyanis lassú kínhalált halnak az emberek. A forradalomban vannak áldozatok, de korántsem annyi, mint a gyávák miatt hosszatartó diktatúrában.
namihami
@Csizmás Kond: Gazdagon hallani mindkét oldalon mocskolódást minden választási kampányban, itt is-kinn is.
De ez most nem mocskolódás, mert ezt nem kikaparták a szemétből, hanem egy, a honi politikai élettől független, nemzetközi szervezet derítette ki. Mocskolódás akkor lenne, ha ezt az ellenzék (bizonyíték nélkül), tudta volna régóta és most dobná be a pocsolyába. De ezt, tényekkel alátámasztva és kintről hozták a nép tudomására. Az, hogy ezzel él az ellenzék, miért lenne meglepő. A Fideszes habonyok ennél sokkal durvább és hazugabb módszerekkel operálnak és mindez a jobboldal részéről nemhogy igazolva, de hihetőnek van elfogadva.
Az csak sár, ez tény. Vagy nem ez a véleményed?
peterkelemen
@Sziszifusz: Az ellenzéknek ki kellene jelentenie világosan, hogy nem ők hanem pont Orbán és bűnbandája az, aki állam elleni bűncselekmények sorozatát hajtotta már végre. Önkényesen eltörölték az Alkotmányt, szétverték a jogállamot. Az ellenzéknek pont ezzel a maguk felére kellene állítani az emberek sokaságát és hidd el erre már megmozdulnának azok is, akik eddig szartak rá vagy hezitáltak. Többek között én is szarok rá ameddig ezt nem jelentik ki egyértelműen és nem hívják fel az emberek figyelmét a valós helyzetre.
Csizmás Kond
@namihami: ...szerintem igenis alkalmi jelenség, ugyanis ezekre lett volna idő egy éve is de akkor halogatták a mostani kampányra...mert ha mégis elbukják akkor oda a hősködés.
Példának okáért ott a metróügy a négyesé azt is korrupciónak kiáltották ki de abban mégsem piszkálódik senki...pedig az biztos ügy
bencemacska
@Sziszifusz: ma, 11:55.
És azonnal rendkívüli állapot lenn e bevezetve, ami már félig meddig van is!
Eriksson
Van még egyáltalán olyan bíróság Magyarországon, ahol van hely és idő Gyurcsány töméntelen feljelentéseinek helyt adni? És vajon ki fizeti a perköltségeket?
papa.49
Értelmet akkor nyer ha megbukik a csutigeci, akkor viszont rögtön eljárás alá kell vonni a csrpákjánost is a kesegyerekkel együtt !!!
Clavigo
@Eriksson: A vörös more ( vejko ) 12 mrd-os buliját ki fogja fizetni,,szerinted ?
Eladott Ország
@Eriksson: A közvádas ügyekben a bíróságnak az ügyésznek és a nyomozó hatóságnak kötelessége az, hogy a büntetőeljárást megindítsa. illetőleg lefolytassa, tehát az eljárásra attól függetlenül sor kerül. Lázár János állami bűnöző esetében (állami maffiózó) nem kell a perköltséget kifizetni és értelemszerűen a többi szarházi fideszes esetében sem.
bencemacska
@Eriksson: ma, 12:17
A vesztes, mint mindig.
Ha Lázár a vesztes, ki tudja fizetni az eddigi "harácsból"!
Ha Gyurcsány, akkor gondolkozzon ő!
Eriksson
@Clavigo: Az más téma, most Gyurcsányról és Lázárról van szó.
Eriksson
@Eladott Ország: Addig ok. amíg győzik a bíróságok, de ha nem, akkor mi van? Csúszás 2-3 év?
Szóval ha Gyurcsány feljelent, annak perköltségét az adófizetők állják?
namihami
@Csizmás Kond: És ebben is, abban is el KELL indítani a VALÓS vizsgálatot és büntetést.
Ami a két dolgot azonban élesen megkülönbözteti egymástól, az éppen az a finom apróság, amit CSALÁDI és MINISZTERELNÖKI MEGGAZDAGODÁSnak hívunk.
Ha bármilyen vezető lopott-csalt-hazudott Metrő ügyben, kóterba vele. De nem köthető se a Gyurcsányhoz, se egyetlen szoci miniszterelnökhöz. Itt pedig a sz@r éppen az ő lábaikat nyaldossa és csak a Pintér-Polt-duónak köszönhető, hogy már nem ér a szájukig. Éppen az a cél, hogy legalább a választásokig a metrót (és még száz dolgot) lehessen szajkózni, mert addig se erről beszél a nép. Ha pedig nyernek és ez igen valószínű, akkor már lesz idő és mód elsikálni. Ha mégsem, akkor majd MI kifizetjük, legfeljebb, ha rájuk ég és nincs EU-s pénz, akkor ""Báncsák a magyart!"" és kilépnek. Ők szegényebbek nem lesznek, mi meg le vagyunk sz@rva.
Látod, itt van a kutyus elásva.
Csizmás Kond
@namihami: kinek kinek...szerintem egy kormányzati csalás magasan túlhalad egy vállalkozásit, sőt kimondottan figyelemreméltó lenne a zuniótol ha olyant vizsgálnának vehemensen amiben benne van a tagországuk...
namihami
@Csizmás Kond: Szerinted az, ahol a kormány vezetője és családtagjai vastagon sárosak, az nem kormányzati csalás? Kormánytagokkal vastagon spékelve...
Egyébiránt a metró buli max. Főv. Önkorm. lehet. Az Orbán viszont valóban a kormányzat feje. A veje pedig, úgy tudom, családtag.
Yoda69
Helyes, helyes. Utni vagni a geci hazaarulokat!
Sziszifusz
@Eriksson: 12:17
Büntető eljárás költségeit nem a feljelentő fizeti. Az az államot, illetve jogerős ítélet esetén az elítéltet terheli.
Csizmás Kond
@namihami: ..ha a lányodra azt mondja valaki hogy kurva akkor azt rád is érti ?..csak azért ilyen durván mert így biztos megérted...
ami meg a feltárást illeti igenis derítsék ki ki lopott..minden területen és mindenkit büntessenek a tettei szerint.
Eriksson
@Sziszifusz: Akkor Gyurcsánynak semmilyen kockázata sincs?
Sziszifusz
@Eriksson: 13:10
De van.
Aki bűncselekmény elkövetésével mást hamisan vádol, az a "hamis vád" bűncselekményt követi el.
Eladott Ország
@Eriksson: Így igaz, a perköltséget a polgárok állják, és a fidesz által ellopott milliárdokat is. Ugyanis az államnak nincs pénze, csak a polgárok által beszedett adókból. Idáig is kurva lassan haladtak a politikai hátterű bűnügyek, kezdve a Quaestor-ügy, Voldemort ügy stb. vagy egyszerűen Polték le se szarták a feljelentéseket, illetve míg ezt a tolvaj bagázst el nem zavarjuk, a feljelentéseknek sincs semmi értelmük.
Clavigo
@Eriksson: Siffer elvtársnak volt valami kockázata Gyurcsánnyal szemben,,Sukoro-ügyben ? Azt a feljelentést-pereket ki fizette vajon ?
Eriksson
@Sziszifusz: Szóval az adófizetőket.
Eriksson
@Sziszifusz: Már azt hittem semmi következmény.
Eriksson
@Eladott Ország: Már megint összemosol dolgokat. S aztán azt mondod, hogy nem értem a "hasonló" szót
bencemacska
@Clavigo: ma, 13:30
Ott közvádló volt, az ügyészség volt a felperes, tokkal-vonóval állami pénzen ment a per. Hogy ebből a Bíróság mennyit "varrt" a két elítélt nyakába nem emlékszem rá!
bencemacska
@papa.49: ma, 12:20
Meg lehet azt fordítva is csinálni! Faroktól indulva eljutni a fejig!
Kicsit lassúbb, de biztosabb és főleg biztonságosabb. A parlament főportása is azt mondta 2002-ben, hogy "egyenként fogunk levadászni benneteket". Ő már csak tudja!
namihami
@Csizmás Kond: De ha a lány qrva és az apja zavarta utcára, akkor rá is vonatkozik.
Tehát, ha a vejkó, az após és lánya révén lop, akkor azok is sárosak.
Csak ilyen nyíltan, hogy végre Te is megértsd. Mert ugyebár szerinted az após mit sem tudott a lánya és veje kicsit sem fair üzleteiről?
Te tényleg ilyen naív (más szót is tudok erre) vagy vagy utasításra adod a dolgot?
Csizmás Kond
@namihami: ...az nem apa...az egy görény.
...és azt sem hiszem, hogy egy kormányfő nyíltan vagy burkoltan lopjon egyik sem.
...és miért vagy(tok) annyira belegabalyodva az utasításra vagy pénzért kommentelésbe...nektek az a dolgotok hogy másról is azt hiszitek???...pl te azért írsz mert megfizetnek ???
Eladott Ország
@Eriksson: Nem tehetek róla ha szellemi fogytékos vagy b*zdmeg! Mariana árok mélységű IQ-val fideszes szavazó vagy te ökörláda! A szemét pofátok meg állandóan jár te szarházi !
uploads.disquscdn.com/images/c1b3ff1753ccffa780e1d9781a4b8228491461c974b81da5e969b6cb99b81be1.jpg?w=600&h=624
Eriksson
@Eladott Ország: Megint sok volt a nyakolaj? Váltsak neked bérletet a detoxikálóba?
papa.49
Most még bagatelizálják a dolgot de az ellenzéknek ezzel kéne az utcára vinni az embereket, akár mindennap !!!
kereső
@namihami: 12:57, fővárosi önkormányzat+bkv+máv/ és a velük kapcsolatban álló társaságok/
Eladott Ország
@Eriksson: tegnap 15:22 Húzzál a 3,14csába!
namihami
@Csizmás Kond: ""Te tényleg ilyen naív (más szót is tudok erre) vagy vagy utasításra adod a dolgot?""
Éppen az okból próbáltam a kérdést feltenni (ezért olvasd el az elejét mégegyszer), mert feltételeztem, hogy a tények, amik ugyebár makacs dolgok, már annyira nyilvánvalók, hogy csak a két esetet láttam elképzelhetőnek.
Ez már nem lóláb, ez maga a nemzetközi lótenyésztés. Ezt lehet próbálni besöpörni a szőnyeg alá, de már nemhogy púpos a szőnyeg, de nem is ér a padlóhoz. Ettől kezdve, én legalább is, nem láthatok a tények mellett kiutat.
Csizmás Kond
@namihami: ...de mindezek ellenére téged fizetnek vagy nem ?
Eladott Ország
@papa.49: tegnap, 17:00; Úgy látszik igaza van Sorosnak. Az ellenzéket megvette a fidesz. Nem szerveznek tüntetést, pedig ilyen magas labdát a választásokig nem kapnak.
namihami
@Csizmás Kond: Legyen neked igazad: Fizetnek és milyen jól.
A lánykori nevemen veszem fel a pénzt, a fizetési cédulát Orbán Viktor néven abszolválom.
És időnként a Bayer, Stefka, Tiborcz, Mészáros neveket is kell használnom. Persze, csak az összeg nagysága miatt. Nem akarjuk, hogy minden egy név alatt fusson.
Csizmás Kond
@namihami: ...neked kell igazad legyen mert te kezdted el...én csak rádkérdeztem és most köntörfalazol...
namihami
@Csizmás Kond: Mivel két oldalon állunk és a nézeteink nem akarnak közeledni, ezért mégis, mit tudnék még írni? Szerinted egy olyan, bebizonyított csalás, amiben a miniszterelnök és családja vastagon benne van, az nem érinti a Fővezért. Szerintem viszont igen. Utaltam rá, hogy ki az a hülye, aki elhinné azt, hogy egy vejkó, pláne a Vezér veje, úgy csinálhat üzleteket ebben az országban, hogy az após mégcsak nem is tud róla, sőt nincs benne100%-os részvételével és jóváhagyásával. Te azt írtad, hogy nem. Mit lehet még erre válaszolni?
Ha ez a köntörfalazás, akkor igazad van, mert nincs több érvem a meggyőzésedre.
Biztos igazad van, hogy ebben az országban ez a vő (vagy a családi és baráti kör bármely tagja) a Főnök tudta és beleegyezése nélkül is szaggathatja a milliárdokat. Kész, végem, Game Over.
Csizmás Kond
@namihami: ...én nem oldalazok hanem azt írom amit gondolok. Ez nem kampánytéma, egy kampány a leendő párt munkájáról terveiről kéne szóljon nem a szarakodó, pereskedő, rágalmazásról...de mivel az összakotort balfékeknek nincs ilyen ezért basztatják a közvéleményt.
...és nem érdekel semmilyen mellébeszélés...senkitől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.