Napokon belül bíróság elé citálhatja Magyarországot az unió a levegő rossz minősége miatt. Az ország harmada szeméttel fűt, és százezernél több kályhában égetnek lignitet. Hamarosan Mészáros Lőrinc hasznára. Az idei a második tél, amikor Bódvaszilason száraz tűzifát kapnak az önkormányzattól a rászorulók. A szociális tűzifaprogramban részt vevő önkormányzatok ugyanis többnyire hatalmas füsttel égő vizes fával vagy rákkeltő anyagokat kibocsátó lignittel látják el a szegényeket. A borsodi kistelepülésen élőknek az a szerencséjük, hogy az egyik önkormányzati képviselőjük levegőtisztaság-védelmi szakember. Stieber József egy ideig a saját költségére végzett méréseket, hogy számokkal érveljen a száraz tűzifa mellett, amely feleannyira szennyezi a levegőt, mint ha vizes fát égetnek. Mostanában valamivel kevesebb is a sötéten füstölő kémény a faluban, igaz, az 1,5 köbméternyi ajándék tüzelőanyag legfeljebb a tél egyharmadára elég egy-egy családnak. Ha pedig ez elfogy, megint előkerül...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Van még itt sár - gondolkodjatok, találni fogtok mást is!
peterkelemen
Rossz levegő, szegénység és Magyarország minden szegletében halomban áll a szemét. Koszosak, piszkosak az erdők, a folyók és a tavak is. Pár kivételtől eltekintve gyakorlatilag az ország 90%-a mocskos és koszos.
wagabund
..."Napokon belül bíróság elé citálhatja Magyarországot az unió a levegő rossz minősége miatt. Az ország harmada szeméttel fűt, és százezernél több kályhában égetnek lignitet."...

És mijalófaszt fog dönteni az unijós bíróság? he? illetve mire kötelezheti hazánkat? (a többi balkáni országról nem is beszélve) Itt a környéken nem szegények laknak, mindenkinél alapból bent a gáz, ennek ellenére éjjel a sötétben csak úgy okádják a kémények a fekete füstöt...mert spórol a gazdag is... a papa úgy is ráér, oldja meg... a papa meg megoldja..nappal agácával(Hofi után szabadon), éjjel gumival, meg ami jön..
Ha jön a szelektíves kocsi, alig áll meg itt-ott, mert a belevalót eltüzelik a spórolós uniós népek.. A budai kerületekben, de Budaörsön sem tudnak mit kezdeni a füstölőkkel...sem a polgik, sem a jegyzők...és még azt állítják milyen jó Budán lakni...innen üzenem, hogy nem jó..(ilyenkor)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.