Dömötör Csaba államtitkár szerint minden ellenzéki képviselő zsebében ott a kerítésvágó, a belga kormány pedig bevándorlóországgá tenné Magyarországot.

A belga kormányfő kvótás fenyegetése gyakorlatilag a választás fő tétjét is kijelöli: a tét az, hogy Magyarország bevándorlóország lesz-e vagy nem – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió vasárnapi újság című műsorában.

Államtitkár: minden ellenzéki képviselő zsebében ott a kerítésvágó

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Hozzátette: a kormány "földön, vízen, levegőben" küzd majd azért, hogy ne legyen bevándorlóország.

Túl sokan küzdöttek a kultúránkért és a szabadságunkért ahhoz, hogy most feladjuk. Abból a szempontból tiszta a képlet, hogy az ellenzéki pártok álláspontját is jól ismerjük – mondta Dömötör Csaba, hozzáfűzve: gyakorlatilag az egész ellenzék bevándorlás- és behódoláspárti. Vagy dalolva hajtanák végre az összes brüsszeli tervet, vagy az összes létező fehér rongyot összegyűjtenék, az első nap megadnák magukat, és engednének a nyomásnak – fogalmazott.

Ma sajnos az a helyzet, hogy minden ellenzéki képviselőnek ott lapul a sárga kerítésvágó a zsebében. Ha tehetnék, azonnal használnák is

- fogalmazott az államtitkár, aki szerint hiába próbálják most ezt ravaszkodva letagadni, mindenki emlékszik arra, hogyan támadták a határzárat.

Dömötör Csaba kijelentette: a belga miniszterelnök szavai azt bizonyítják, hogy már nyáron elindítanák a kötelező betelepítési programot, amit a visegrádi országok feje fölött akarnak megtenni. Ez azt is jelenti, hogy szintet lépett a nyomásgyakorlás, már nemcsak a színfalak mögött üzengetnek, hanem nyíltan fenyegetik a visegrádi országokat, és azokat, akik nem akarnak hallani a kvótáról – mutatott rá.

Kiemelte: éles szakaszban van a kvótáról szóló vita, a most napirenden lévő javaslat sokkal veszélyesebb, mivel felső létszámkorlát nélküli elosztást akar bevezetni. Erről szó sem lehet, több nemzeti konzultáció és egy népszavazás is kőbe véste, hogy a magyarok erről hallani sem akarnak. A magyarok akarata minket kötelez – húzta alá.

Kitért arra is, hogy a visegrádi négyek álláspontja változatlan: ellene vannak a kvótáknak. Az államtitkár szerint éles jogi vita lesz. Az Európai Parlament korábban már jóváhagyta a kötelező kvótát, az Európai Bizottság is ezt akarja, így egyedül az Európai Tanácsban lesz lehetőség "elkaszálni" azt, ahol az egyes kormányok képviselői ülnek. Ezért sem véletlen, hogy a belga miniszterelnök próbál ultimátumot küldeni – jelezte.

Szól arról, hogy az ENSZ-dokumentumok, állásfoglalások jelentősége abban rejlik, hogy hivatkozási alapul szolgálnak más nemzetközi szervezetek számára, azaz azok megjelenhetnek brüsszeli jogszabálytervezetekben. A jelenlegi ENSZ-tervezet több szempontból veszélyes a migrációval kapcsolatban, mivel a letelepedésre egyfajta alapjogként tekint, mindenki ott él ahol akar, bárhol letelepedhet, és a nemzetállamoknak ezt el kell fogadniuk – magyarázta Dömötör Csaba.

Legális útvonalakat alakítanának ki a migrációban, és nem kormányzati szervezeteket vonnának be a migrációval kapcsolatos munkába, ami az Európai Parlament által megszavazott javaslatban is szerepel. Egy biztos, semmilyen olyan egyezményt, jogszabályt nem tudunk elfogadni, ami természetessé, meg nem állíthatóvá tenné a bevándorlást és veszélyeztetné az ország biztonsági érdekeit – szögezte le Dömötör Csaba.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi)

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Amilyen az állam, olyan az államtitkára.
Az Orbán büszke lehet a káderpolitikájára. Sikeres...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Amilyen az állam, olyan az államtitkára.
Az Orbán büszke lehet a káderpolitikájára. Sikeres...
lampa laz
Hülye vagy te baßki, aki ide belép mindjárt azt keresi, h hol van a vészkijárat.
RonaGyuri
Sehallselát Dömötör buta vagy, mint egy hat-ökör, mert te Sehallselát kerülöd a józan-észt. S ezért van az, hogy azt gondolod, hogy ...
peterkelemen
Ne zavarjon senkit, hogy a piti 175 km-en húzódó lyukas szúnyogháló ha valóban százezrével jönnének a menekültek szart sem érne. Egyébként napi egy menekültet bírálnak el ami azt jelenti, hogy ott éheztetik őket. A többi meg amelyiknek van még pénze simán kikerüli Orbán szúnyoghálóját. Ha menekült lennék egy jót röhögnék Orbán lyuaks szúnyoghálóján. Rengeteg helyen át lehet jönni, de ezek szerint nem tolonganak hisz a kiasz akar Orbán nyomotelepén maradni? Senki. Innen még a magyarok is elmenkülnek.
justhpeter
Szegény Dörmögő Dömötör oly mértékben jutott le a nyalásban, hogy már nem találja a felfelé vezető utat. Hajtja nagyon a rokkát, mert tudja, hogy ha a gazdaállata bukik ő munkanélküli lesz.
laja70
"Sehallselát Dömötör
buta volt, mint hat ökör,..." Weöres Sándor
Csizmás Kond
...szerintem is be kéne engedni a migrácsokat és szavazati jogot adni nekik...
szaboria1
Dömötör az agyadba meg az agyrágóbogár van.
peterkelemen
@Csizmás Kond: A migránsok amikor itt átvonultak világosan kijelentették nem szeretnének Magyarországon maradni. Ez egy szegény, peusztult ország. Ha menekült lennék én sem maradnék itt ha már útra kellett kelnem.
Eladott Ország
Naponta csepegtetik a mocskot bele az arcunkba, szépen adagolják a mérget, hadd szívódjon fel lassan a nemzet vérkeringésébe, rohadjunk is meg mind. Lehetőleg minél előbb. Vagy ha nem is, de butuljunk az anyaföldig, zsibbadjanak az agytekervényeink, fáradjunk bele és adjuk fel. Kussoljunk a faszba, és majd legközelebb akkor szólaljunk meg, amikor ikszelni kell a megfelelő helyre. A Fidesz hazudik és ennek jegyében felesleges anyagi terheket ró a magyar társadalomra. Többek között az ilyen és hasonló gennyes nemzeti konzultációkkal. Erre az országra ugyanis a legnagyobb anyagi és egyéb terheket/kockázatokat saját gátlástalan, harácsoló kormánya jelenti. Többek között az ilyen primitív, ocsmány, közpénzből finanszírozott pártkampányokkal, amelyekkel aztán rendre elfelejtenek elszámolni. Az a legnagyobb gyalázat, hogy az sokmilliárd, amit a migráció elleni propagandára elköltöttek eddig a magyarok pénzéből, annak a töredékét sem kellett volna menekültekre költeni.
peterkelemen
@Csizmás Kond: Pont Orbán volt az amelyik akadályozta az átvonulásukat ahelyett,hogy hagyta volna a picsába hisz itt egy sem akart maradni.
peterkelemen
Ha sokat okoskodik Orbán összeverbuválom a migránsokat afrikából, közel-keletről és letapostatom a szaros kiskerítését + kilövetem a gazembert. :D Majd megtudja testközelből milyen az, amikor valóban elindul például 100 000 ember.
peterkelemen
Sehol a világon megállítani nem lehetett és most sem lehet a népvándorlást. Ezt csak azok hiszik el akik álomvilágba ringatják magukat. Népvándorlás mindig is volt, van és lesz is. A háborúkat kellene beszüntetni meg valós segítséget nyújtani az ottani régiókban nem menekültek ellen uszítani.
Nessy
Dömötör! Keresse fel háziorvosát, és kérjen beutalót a pszichiátriára!
Csizmás Kond
@peterkelemen: ma 12:05...pedig azt gondoltam te is menekült vagy...legalább is ezt lehet kiolvasni egy másik beírásodból ahol alázod a magyarokat...
peterkelemen
@Csizmás Kond: A magyarokat nem kell alázni, mert már önmagukat is megalázzák a nemtörődümségükkel, butaságukkal, gyávaságukkal.
maszk
Ha nincs kedved végigolvasni a cikket, a kulcsmondatrész, ami idevág:
"ráadásul néhány valós politikusi megnyilatkozás hallatán a széria végignézése után tényleg elgondolkodik az ember: lehet, hogy ennek a fazonnak is kijött a fülén a fél agya?"
Csizmás Kond
@peterkelemen: ...vagyis te nem vagy magyar ?
tudode
Csaba királyfi így működnek a rontom, bontomok, mert egyik kutya, a másik eb, v vak komondor a gátlástalanság fokától függően, hogy mennyi, ki hányt mi, mennyi CINKOS tapsikol nekik:
.
www.youtube.com/watch?v=-8EQmcIgGT4
.
www.google.hu/search?q=Orb%C3%A1n+kordont+bont&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjl__TM3J3ZAhWLyKQKHZS4D60QsAQIJg&biw=1281&bih=555
.
Aztán, netán, hogy, hogy

uploads.disquscdn.com/images/cf8fea4cc057b97c2e4e26a01e9a17b47dcceb0509ba78dfcb9b052e6ce1dd7b.jpg
Csizmás Kond
@Horizont: ...nekem...:)...remélem jobban főzöl mint ahogy találgatni tudsz...
SystemError
Kibaszott unalmas már ez a téma, a fideszesek is unják...Persze a radikál az élete végéig ezen fog matyizni, de azok amúgy is..
Sámannus
Oszt az ÁSZ mi a bakfittyet ellenőrzött ezen a fityeszes propagandán? Má csak azért ha ez nem választási kampány akkor mii lehet még más?
Ülni fogtok vityktor, a sleppeddel együt, láncon mentek a böribe Petyával együtt.
nezelodo
Na jól nézünk ki, már drótvágót sem lehet ezentúl kapni, ugyanúgy mint led zseblámpát, mert azokat mind megvette a nemzeti vejkó, aztán meg napszemüveget sem, mert ahol Tiborcz közvilágítás van éjjel is azt kell hordani mindenkinek, olyan fényesség van, és akkor is hordani kell, ha nem kék-zöld a szeme alja.
szép új világ
... és minden állampolgár zsebében ott matat a kormány keze.
peterkelemen
Téved Dömötör, aki buta, mint hat ökör! :D Nálunk nem drótvágó lesz hanem gépfegyver, meg vállról indíthatós rakéták.
desiro
Mondta ezt dörmögő dömötör a heti idióta.
csipetke
Miről beszél ez az ürge?Mintha nem a fidesz engedett volna be tavaly 1300 menekültet,izé oltalmazottat,akik nyilván osztódással duplázódtak,mert aztán már 2600 főről esett szó.A letelepedési kötvényesekről már nem is beszélve.A kerítést meg senki sem akarja lebontani,de ezek csak tolják,tolják a rizsát,valahol elakadt a tű...
kereső
@Horizont: egyszerű a dolog. Ki kell terjeszteni a stop sorost a drótvágókra is.Meg a boltosokra is akik,árulják.
vadnarancs
Ezt a faszkalapot otthon nem okádják le a büfögéseiért?
quadrocopter
Minden évben le kell jelenteni a legközelebbi műszaki boltban, hogy kinek a nevén van a drótvágó, azt használták-e az elmúlt 1 évben, hol, mikor, milyen célra, hányan használták, (teljes nacionálé és priusz) azt is le kell jelenteni, ha a "készülék" elhagyja a megyét, közterületen csak rejtve hordható - a SIM kártyás pofátlan adatszerző őrület mintájára!
cikicakk55
"Túl sokan küzdöttek a kultúránkért és a szabadságunkért ahhoz, hogy most feladjuk." Mi a bánatért küzdöttél te szerencsétlen? Milyen szabadságért,milyen kultúráért? Magyarországon 1956 óta béke van? Dörmögő Dömötör te ki ellen harcoltál? Ki ellen védted meg a szabadságunkat és a kultúránkat? Te még csak kósza gondolat sem voltál apád és anyád fejében,mikor a magyar nép már kivívta a szabadságát és kifejlesztette a kultúráját. Te a gengszterváltást tartod szabadságharcnak? Semmilyen harc nem volt.Egyetlen pisztolylövés sem dördült.Annyi történt ,hogy 28 évvel ezelőtt az elvtársak elkezdték eladni azt az országot,amit 1945 után a nép jóformán a két kezével épített fel. Magyarország sem nézett ki sokkal jobban mint mos Moszul,csak éppen volt,illetve maradt annyi ember,akik végül újjá építették az országot. Béke,biztonság,anyagi függetlenségünk volt. Nem okozott problémát a nyugdíjasoknak a gyógyszereik kiváltása. Nekünk sem okozott gondot eleinte nagyanyáink,majd anyáink,apáink nyugdíjának kitermelése,mert maradt annyi nekünk is amennyi kellett. Igaz,még a Miniszterelnöknek sem volt magán gépe,nem voltak kastélyaik,villáik, gyermekeiknek születésük után már nevükön lévő több milliós ingatlan. Állítólag nem voltunk szabadok. Na most szabadok vagyunk.mehetünk nyugatra,csak sajnos nem kirándulni,mint ahogy 1989-ben ígérték. Dolgozni,mert itt ebben az országban már minden el van adva. Ami még nincs,az meg a Fidessé és a holdudvaré. A népé a nyomor. Gondolod,te idióta,hogy el jön több ezer kilométert az életét kockáztatva,aztán letelepszik,egy koldus országban? Azt elhiszem,hogy lusták,és buták,de szemük még van és látnak. Ezen az országon csak átvágni akarnak.
Nessy
Mondd Dömötör, láttál már kerítésvágót? Láttad mekkora? Azért a zakó zsebében kicsit hülyén nézne ki! Kb.mint Te.
papa.49
Dörmögő Dömötör az erővágóval leszel fejbe baszva hogy megtud mi az !!!
csipetke
@szaboria1: 12:04 ...és ott pusztulna éhen...ahol semmi nincs,ott mit rágna?
Borsodi
Ennyi hazug mocskos ember,hogy lehet a parlamentben?
Mért hiszik, hogy mindent elhiszünk ?
www.youtube.com/watch?v=Y42Xr5o0jfg
Yoda69
Szoljon mar valaki ennek a dormogo domotornek hogy orban mar befogadta a brusszel altal kert kvota menekulteket. Sot 6 fovel plusz 20.000 penzes migranssal tobbet is. Igy teljesen ertelmetlen es hiteltelen tovabb sorosozni.
Persze megertem hogy a birkaknak tolni kell a zabot.
Desischado
@Yoda69: Pontosan. De tolniuk kell a hazugságokat, mert ezzel akarják terelni, hogy mennyi vaj van már a fejükön, és hogy a nép ezzel foglalkozzon, nem pedig a kolosszális rombolás/lopásukkal. dörmögő dömötör felmondta a fideszes mesét. Remélem, egyre kevesebben hisznek neki!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2018/02/12/a-tet-nem-ez-csaba-a-tet-a-polgarhaboru/
A tét nem ez, Csabika, a tét a polgárháború. A nép legnagyobb ellensége annak saját kormánya lett, mely uralkodni kíván nemzete felett. A választás tétje az, hogy véget vetünk-e ennek a gyilkos időszaknak, vagy örökre eltemetjük országunk jövőjét és csatlakozunk a keleti blokk nyomorához.
evacica
Bolond lyukból bolond szél fúj! Ezeknek minden hazugság ráfér a képükre!Gátlástalan hazug tolvaj banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.