Fejlett demokráciákban egy ilyen kiszivárgott hangfelvétel után ha nem mond le a kormány, akkor az utcára vonulnak az emberek, és elkergetik őket. Gyakorlatilag az történt, hogy Kövér László beismerte, az új választási rendszer úgy lett kialakítva, hogy a Fidesznek kedvezzen. Ez nem más, mint a hatalommal való visszaélés Btk-ba ütköző esete. “Földrajzi bűvészkedésnek” minősítve a kétharmaddal való visszaélést, olyan eufemizmus, mint mikor kalandozásnak hívjuk honfoglaló őseink rabló hadjáratait. Az ellenzék teljes spektrumának kell most összehangoltan és összefogottan fellépnie, mert ez nem oktatási vagy gazdasági kérdéseken való vitatkozás. Itt a rendszerváltás óta létező demokráciánk megsértésének legsúlyosabb esete történt meg. Az Fidesz kormányzásának eddigi legsúlyosabb mondatai láttak most napvilágot, a beismerése annak, hogy visszaélve a hatalommal, olyan rendszert alakítottak ki, amely számukra kedvező. Az okot is megmondja Kövér: “az a jó, ha az ellenzék nem rúg...

Forrás: nepszava.us
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Láthatóan nem mennek, mert a magyarok a világ legbutább és leggyávább népévé züllött. Ezt a szégyent és gyalázatot, pedig csak akkor tudják lemosni magukról ha kimennek és eltapossák az elnyomóikat. Addig pofázhatnak, panaszkodhatnak nyomorult és röpke életük végéig, mert semmi nem fog történni csak önmaguk ellen dolgoznak: további milliók fognak leszakadni és elmenekülni (már ameddig Orbán le nem zárja előlük a határt!) és szó szerint beledögleni és miért? Azért, mert gyávák. A gyávák miatt milliók szenvednek és halnak meg. Még annyi eszük sincs a magyaroknak, hogy ezt belássák.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
Orbán így altat minket! Lássunk tisztán,mi van az ígérgetések mögött.

www.youtube.com/watch?v=uWZkUdiThNc
cikicakk55
@Eriksson: Látod,az a baj,hogy az ellenzék valamiért nem arra fordítja a párt pénzt,amire kéne. Nagyon utálom a FideSSt,még is azt kell mondanom,hogy náluk valamiért működött az összefogás stratégia. Ők össze tudják tartani azt a 2 milliós szavazótábort.Jó,ebből legalább 1 millió biztos,hogy anyagi hasznát is élvezi,de még is megtudták tenni ellenzékben,hogy felbuszoztattak Pestre több ezer embert. Hozták buszokkal a Lengyel bértapsolókat. Az is Pénzbe került,de Orbán a párt pénzt a szimpatizánsok begyűjtésére fordította. A FideSSt támogató milliárdosok pénzének egy részét is beáldozta a szavazók megtartására. Ő a hatalmat megvette magának,csak vissza él vele. Az ellenzék,a mostani mit csinál? Vitatkoznak,hogy ki kivel áll össze,hogy ki milyen poszton lesz ha nyernek.Uszítják a saját szavazóikat a másik ellenzéki párt ellen. Nem akarják megérteni,hogy egyetlen egy párt sem rendelkezik annyi hívővel,hogy a FideSSt le tudják győzni.Van 10 párt és mindegyik a küszöb körüli létszámmal rendelkezik.Az Egójuk az egekben,de ennyi.Tanulhattak volna a FideSStől már annyit,hogy anyagi áldozatok nélkül nem tudnak nyerni.Meg kell fizetni azt,hogy az emberek melléjük álljanak. Álljon össze a sok kis párt,de mind.Ne kettesével,hanem az összes,hisz mindenkinek az érdeke ugyan az lenne.Leváltani a FideSSt és élhető Demokratikus országot csinálni ebből a szerencsétlen Magyar hazából. Ehhez viszont pénz kell,mert a nép kb 5 millió ember nem tud feljutni Pestre. A hozzám hasonló idős emberek már nem tudják megfizetni a jegyeket.Ráadásul hol aludjanak,ha lekésik az utolsó vonatot,vagy buszt? Ezért is kéne olyan járatokat szervezni,amelyik vissza is viszi az embereket.Nem hiszem el,hogy nem tudnának az országból annyi embert összeszedni,ami már tényleg jelentős létszámmal bír. Látnia kéne Orbánnak,hogy a nép ellene van,hogy hiába vették meg a sajtót, a médiát,a nép mindent tud.
cikicakk55
@Eriksson: Nagyon jó ez a kép,jót derültem rajta. sajnos lassan ott tartunk,hogy nem csak vicc kategória,hanem komolyan ilyenné is válik.
Eriksson
@cikicakk55: Tökéletesen egyetértek. A baloldalhoz képest a fidesz nyugodt erőnek látszik.
A választókat nem az érdekli, hogy azon a héten ki a Me. jelölt, hanem mit tennének őértük, hogy megérdemeljék szavazataikat. Mert az nem program, hogy feszt egymást ócsárolják, attól még nem lesz jobb a magyar népnek.
És bizony az egész baloldali pártalakulatoknál nem látszik a komoly elhatározás, hogy "Leváltani a FideSSt és élhető Demokratikus országot csinálni ebből a szerencsétlen Magyar hazából." Mert önmagában az sem program, hogy elzavarni Orbánt, ha nem áll mögötte komoly jobbítási cselekvőképesség.
Ezt kellene megérteniük, mert a szavazók már tudják. De vajon ők tudják-e?
Eriksson
@cikicakk55: Bizony, bizony. A politikusok a szerencsétlen nép segítségét kérik, hogy még jobban gazdagodhassanak, lassan 30 éve.
Hol itt a demokrácia? Hofi szavaival: nekik demokrati, nekünk meg kus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.