A Magyar Liberális Párt küldöttgyűlése hétfőn elfogadta az MSZP-Párbeszéd országos választási listáját, amelynek 15. helyén Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője szerepel. Fodor Gábor a párt elnöke nem került a listára, és várhatóan egyéniben sem indul, de Bősz Anett közlése szerint erről még nincs végleges döntés.

A képviselőjelölt keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy 2018-tól is lesz liberális képviselet a magyar parlamentben.

Az ellenzék pártjainak kompromisszumokat kell kötniük annak érdekében, hogy minél nagyobb csapattal vágjanak neki a kampánynak, és leválthassák a kormányt

- mondta.

Bősz Anett hangsúlyozta:

a Liberálisok komoly kompromisszumkészségről tettek bizonyságot, amikor lemondtak arról, hogy a szavazólapokon szerepeljen a logójuk.

Megjegyezte, hogy a választási plakátokon viszont meg fognak jelenni, és közösen tartanak majd sajtótájékoztatókat is partnereikkel.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy habár elfogadták a listát, de szeretnének további, szimbolikus, vagyis nem befutó helyeket kapni.

Emellett arról is tárgyalnak, hogy a fővárosi 1. számú választókörzetben a Magyar Liberális Párt indíthasson egyéni jelöltet.

Bősz Anett hangsúlyozta:

nehéz volt elfogadniuk, hogy a párt elnöke nem kerül fel a listára, számos helyen kritizálták is a döntést, de egyúttal megpróbálták világossá tenni, az összefogás számukra nem személyi kérdésekről szól.

Az ügyvivő egyúttal cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint Fodor Gábor lemondana a pártelnöki posztról.

Fodor: "Ez nyilván mindenféle belső politikai harc eredménye a szocialista párton belül, nekem nem illik ezt kommentálni"

Fodor Gábor korábban a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy belső harcokat lát annak hátterében, hogy az MSZP és a Párbeszéd őt nem „viszi be” a parlamentbe, de egyik párttársát igen.

A lapnak adott interjúban azt mondta:

Létrejött a változás szövetsége, benne a Magyar Liberális Párttal (Liberálisok), és ennek örülök. Ha úgy tetszik, nekem személyes siker az, hogy egy olyan kitűnő ember, mint Bősz Anett, a pártunk jelöltje előkelő helyet kapott a listán. Róla pár évvel ezelőtt senki sem tudta, hogy a politika közelében van, az ismertsége nekünk köszönhető. Ő az egyik fiatal tehetség, aki a liberális pártnál nevelkedett.

Hozzátette:

Ez nyilván mindenféle belső politikai harc eredménye a szocialista párton belül, nekem nem illik ezt kommentálni. A személyes ambíciókon, a személyes rokonszenven vagy antipátián túl a legfontosabb mégis az, hogy a liberális értékrend jelen legyen Magyarországon.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz vele, Fodor azt felelte, az egy külön történet, majd megoldja.

Ha a tagság bízik bennem, akkor kész vagyok továbbra is a liberális pártot vezetni, elkötelezett vagyok az ügy mellett.

Ugyanis sok minden a személyére épült a Liberálisok esetében, ez a jövőben sem fog változni.

A lap feltette neki a kérdést, miből fog élni, erre azt mondta, bízik benne, hogy „a liberális párt rendelkezni fog olyan forrásokkal, amelyekből a működése és a szervezet fenntartható lesz”.

Forrás: MTI, Magyar Nemzet

Címlapi fotó: MTI/Marjai János

Itthon - 2019. February 3., 19:33
Borult, szeles idővel indul a hét
Nagyvilág - 2019. February 17., 16:28
Fekete, mérgező hó hullott Szibériában – videó

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
@verőce21: Bárhogy fáj neked lehet komolyan venni. Na nem ilyen Fodor féléket. Tudod az ellenzéki oldalon nincs kézivezérlés, nincs egy a tábor egy a zászló (erőszakosan) nincs diktátor. orbánt rejtegetik, ki sem mer állni a népe elé, semmire nem válaszol, külföldre megy inkább nehogy kérdezzék. Hát nekünk meg ez nem jó képzeld...Megkapargatnánk a narancsos tábor felszínét ott is úszna fel sz@r, vagy csak az :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 16:35
Nem mindenki felejtette még el 2014-et!
bencemacska
@Shikari: ma, 18:09
Igen és az én igazságom!
Shikari
@bencemacska: Mivel se te se én nem tudjuk, Orbánt mi vezérelte, hogy a sok pártot engedi indulni, így mindketten feltételezünk. Egyébként, ha akadályt gördítene eléjük, már itt visítozna az ellenzék, hogy diktatúra van. A fene se tud a kedvükre tenni!
bencemacska
@Shikari: ma, 18:23
Pl . kellene egy ideje működniük, bizonyítani kellene legalább pár száz tagot, a 10 fő, kabaré, stb.
Így kilóg a lóláb: Egyébként OV a Divide et impera mesteri alkalmazója. Ezt meg kell neki adni!
Mondj egy társadalmi csoportot, amelyikbe még nem vert éket?!
Shikari
@bencemacska: Aki hagyja, hogy éket verjenek közéjük, az meg is érdemli!
Itt is ha megnézed, akik nem kedvelik Orbánt és itt többségben vannak, vagy elbeszélgetnek, mint mi, vagy az első megjegyzésre anyáznak!
Olyan tahó parasztot, aki nem tudja a másik véleményét elviselni és személyeskedik miatta, nem Orbán és nem Gyurcsány tanította meg gyűlölködni! Az bizony gyárilag ilyen!
Attól, hogy nem csíped Orbánt, de normálisan szólsz, a normálisoktól ilyen választ is kapsz! Politikusokra fogni a gyűlöletkeltést picit túldimenzionáltnak tartom! Azt lehet uszítani, aki uszul!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. February 17., 21:01
Kasza Tibi és Csuti videóra vette, ahogy anyatejet kóstolnak
Itthon - 2019. February 17., 21:40
Kerékpárost gázolt halálra egy autó Nyírmadánál
Sport - 2019. February 17., 20:47
Megvédte címét a Nyíregyháza