A Jobbik ingyenesen használható sportlétesítményeket építene egy kormányzati ciklus alatt minden 2000 főnél nagyobb településen – közölte Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

A politikus hozzátette:

vállalásuk a kisebb településekre is vonatkozik, ha biztosítottnak látják a fenntartást.

Dúró Dóra azzal érvelt, hogy a magyar Európa legelhízottabb nemzete és itt a legmagasabb a szív- és érrendszeri megbetegedések száma, ez pedig a mozgásszegény életmódra vezethető vissza.

Értékelése szerint az új sportolási lehetőségek jó hatással lennének a mentális és fizikai egészségre, továbbá megtakarítást eredményeznének az egészségügyi kiadásokban.

A képviselő korábbi felmérésekre hivatkozva elmondta: az emberek elsősorban anyagi szempontokkal magyarázzák, hogy miért nem sportolnak, vagy azzal, hogy távol élnek a sportlétesítményektől. Ha mindenhol ingyenes lehetőség lesz, akkor jelentős javulást lehet elérni – vélekedett.

Dúró Dóra az infrastruktúra fejlesztése mellett szemléletváltást sürgetett az egészségtudatosságban is, továbbá jelezte, hogy az új létesítményeket az iskolák számára is elérhetővé tennék.

Arra a kérdésre, hogy minden esetben új beruházásokról van-e szó, azt felelte, elsősorban igen, de nyitottak a helyi igényre ha valahol például bővítést szeretnének.

Dúró Dóra: "a magyar Európa legelhízottabb nemzete" – ingyenes sportlétesítményeket építene a Jobbik

Fotó: YouTube

Kérdezték a tao-rendszerről is, amire válaszul helyes elképzelésnek nevezte ezen források bevonását az utánpótlás-nevelésbe, azonban nagyobb átláthatóságot szorgalmazott.

Dúró Dórát megkérdezték a Fidesz plakátvásárlásairól is, erre úgy reagált: a kormánypárt a saját csapdájába sétált bele azzal, hogy nem listaáron vásárolt, az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) vizsgálatot kellene indítania. Hozzátette ugyanakkor, hogy az ÁSZ-t részrehajlónak tartják és nem hiszik, hogy ez a választás előtt megtörténik.

Szintén kérdésre azt is közölte:

a Jobbik még nem döntött arról, támogatja-e az MSZP és a Párbeszéd által kezdeményezett vizsgálóbizottság létrejöttét az Elios-ügyben.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Kisanyám nem sportlétesítmény hanem elegendő pénz kellene annak a kb. 4 milliónak aki csak ,,párizsit,, tud venni, meg kenyeret !!!
Üres zsebbel, éhesen sportolj te jó !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
Dúró Dóra is bizonyítja, hogy a Jobbik éppen olyan fanatikus és náci, mint a fideSS. Kérdezze már meg bárki Vonától mi a faszt keres Dúró Dóra még a Jobbikban hisz férje Novák Előd puccsot hirdetett Vona ellen és ezt támogatta Dúró Dóra is. Kilóg ott is a lóláb sőt már lassan az egész ló.
csipetke
Nem kell itt építeni semmit,itt ez a sok üres stadion,azokat kell ilyesmire felhasználni.Egyébként meg miért elhízott a magyar?Mert a nagyon sok embernek csak a zsíroskenyér a megfizethető.Ennyi.
Lepényleső
A stadionok is ingyenesek,nektek,hisz minden számlát a vesztes adózók fizetnek.
kereső
Kedves Dóra, mi a különbség az indoklásotokban a fideszéhez képest.Ők is azzal indokolják a stadionépitést,hogy ettől majd egészségesebb lesz a magyar,és kevesebbet kell költeni! az egészségügyre.Még ennél is kevesebbet terveztek? Aztán az oktatással mi a tervetek,arról miért nem nyilatkozol,hiszen Te vagy a jobbik oktatási szakpolitikusa.Kezdjem tanulni a rovásirást?
Egyébként meg mi lesz a sok-sok stadionnal?Nem lesz elég azokat fenntartani?Nem nagyon hallottam tőletek eddig,hogy tiltakoztatok volna ellene.
Kicsit több komolyságot kéne mutatni,és a szakpolitikai kérdésekben előre nyilatkozni.Tudod,már végképp nem elég a folytatjuk.Mert ,ha orbán bukik,itt akkor sem lesz kánanán,mert elköltik az össz.eu-s pénzt, és hát azt sem tudni,hogy milyen rejtett bombák vannak a költségvetésben-mert,a legutóbbi eurostat jelentés szerint az utóbbi évek állami költségvetései teljességgel átláthatatlanok.De ezt mind tudod,Te is,hiszen ott voltál,ott vagy a parlamentben,és még meg is szavaztad.
Pálinkás Pál
Nos...dúró dóra is mondott marhaságot...most például ezet...aztán mi a francból lenne minden 2000 lakosnál több településen sportcentrum,és főleg minek??? hiszen kultúrház szinte minden faluban van,ki is használják,discora,hétvégi bunyókra...előszür talán az emberek megélhetését kéne biztosítani,utána törődhetsz az egészségükkel is!!
human
A stadionok helyett tornatermeket kellett volna építeni valamint az AMATŐR sportokat kellett volna támogatni. Még a falukba is egy egyszerű futball pályát kellett volna építeni. Sokkal előrébb lennénk, mint Orbán betonból kiöntött kriptáival. Persze akkor nem tudtak volna túlszámlázni annyit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.