A hódmezővásárhelyi Jobbik tagsága nem örül a baloldallal való egyezkedésnek – értesült a vasarhely24.com.

A lap azt írja:

A Jobbik tagságából többen nem tudják elfogadni, hogy Gyurcsánnyal és más baloldali pártokkal kell együttműködniük.

A Vásárhely24 információi szerint Szabó Pál, a Jobbik egyik önkormányzati képviselője kilép a pártból, és függetlenként folytatja tovább politikai pályafutását. A lap megkérdezte Szabó Pált, aki annyit mondott:

sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja értesülésünket, majd letette telefonját.

A lap információja szerint Szabó Pál és több párttag, illetve szimpatizáns nem tudja elfogadni t, valamint vállalhatatlannak tartják, hogy Gyurcsánnyal és más baloldali pártokkal összefogva kell támogatniuk egy „független” jelöltet.

Márki-Zay miatt szakadhat a vásárhelyi Jobbik – többen nem tudják elfogadni, hogy Gyurcsánnyal kell együttműködniük

Márki-Zay Péter. Fotó: Facebook

A vasarhely24.com szerint, mivel mindösszesen ketten voltak a testületben, ez a döntés egyben pártszakadást is jelenthet.

Ha Szabó kilép a Jobbikból, a pártnak csupán egy képviselője marad a közgyűlésben, Molnár Lászlóné.

A helyi baloldal is megosztott. Hernádi Gyula hibának tartja, hogy a baloldal nem képviselteti magát önállóan, ehelyett „érdekházasságot” köt a Jobbikkal  – írja a lap.

Forrás: Vásárhely24

Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Azért az is érdekes mit írt a saját pártjáról ez a jobbikos:
"Természetesen a jobbikot is beleértve, amely lassan a lehető legrosszabb kategória, mondjuk: radikálisan kommunista-liberális szemléletű. Szóval ennek ugyanolyan megélhetési politikus íze van.”
A kis gárdista nem tudja elfogadni a jobbik néppártosodását. De akkor miért nem lépett ki eddig?
cikicakk55
Bizony,bizony! Hódmezővásárhelyen ez az első év,mióta a Fidesz megalakult,hogy a város népe nem áll egy emberként a jövendő polgármester mellett.Nincs semmi bajunk Hegedűs Úrral,hisz mint Tarján városrész képviselője maximálisan jól végezte a munkáját,képviselte a városrész érdekeit. Rendszeresen járta az utcákat és ahol tudott segített.Egyetlen gond van vele,hogy Fideszes. Márki-Zay Péterről eddig még csak nem is hallottam.Azt sem tudtam,hogy a városban él egy ilyen nevű ember. Most is csak annyit tudok róla,hogy függetlenként indul,hogy 7 gyermeke van és,hogy kirúgták a munkahelyéről mikor megtudták,hogy indul a polgármesteri címért. Ez túl kevés lenne ahhoz,hogy azt mondja,megbízom benne.hegedűs urat kb 10-15 éve ismerem,hisz az Önkormányzatnál dolgozik. Sajnálom szegényt,mert jó ember,de rossz oldalon áll. Túl sok ganyét nyomott le a Fidesz országosan az emberek torkán ahhoz,hogy egy rendes ember miatt az egész Fidesz maffiát újra megszavazzuk.
human
Nem értem a jobbikos képviselő problematikáját. Azt hiszi, hogy a többi pártnak nem kell feladnia magából egy kicsit?
Ráadásul Márkinál keresztényebb jelöltet nehezen lehetett volna találni. Jobb oldali érzelmű hisz fidesz szavazó volt. Ezzel mi a baja a jobbikosnak??? Nem DK-sra vagy MSZP-sre kell szavazni.
human
Azért az is érdekes mit írt a saját pártjáról ez a jobbikos:
"Természetesen a jobbikot is beleértve, amely lassan a lehető legrosszabb kategória, mondjuk: radikálisan kommunista-liberális szemléletű. Szóval ennek ugyanolyan megélhetési politikus íze van.”
A kis gárdista nem tudja elfogadni a jobbik néppártosodását. De akkor miért nem lépett ki eddig?
human
Megnéztem a delmagyar.hu Vásárhely híreit. Mint egy "Jó hírek Moszkvából" rovat.
www.delmagyar.hu/hodmezovasarhely_hirek/
kukac50
Mindenkivel össze kellene fogni és a Fideszt elzavarni! Utána lehetne új szavazást kiírni és rendes választás tartani! Addig szarakodnak még marad a Fidesz, az országból meg nem marad semmi!
human
Panaszt nyújtott be egy magánszemély a hódmezővásárhelyi választási bizottsághoz amiatt, mert szerinte a Fidesz aránytalan kampányelemeket használ, a kormányzati pozíciót is kihasználva – tudta meg a Magyar Nemzet.

Február 25-én polgármester-választás lesz a Lázár János szűkebb bázisának számító városban. Azon a fideszes alpolgármester (Hegedűs Zoltán, kiemelt képünkön ő látható Lázárral) mellett egy MSZP-s és egy független, de az ellenzéki pártok által támogatott jelölt, Márki-Zay Péter is indul, Márki-Zayjal szemben igyekszik kormányoldal kampányolni. A kormányoldal belengette, hogy a város akkor jut hozzá az állami és uniós forrásokhoz, ha a fideszes jelölt nyer. Lázár pedig azt pedzegette, hogy Márki-Zayjal nem lehetne együttműködni, mert például a Gyurcsány Ferenc vezette DK is őt támogatja, és akit ő támogat, azt nem tekinti Lázár vásárhelyinek.

A választási bizottság szerint a Fidesz képviselőinek kijelentései a véleménynyilvánítás szabadságába tartozó megnyilvánulások, ezért elutasították a bejelentő kérelmét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.