Február 20-án érkezik az egészségügyi szakdolgozók előrehozott 8 százalékos illetményemelése – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága kedden az MTI-vel.

Az egészségügyi szakdolgozók novemberről előrehozott 8 százalékos illetményemelésével járó bérkülönbözetet az államkincstár januárig visszamenőleg februárban utalja.

Ez 80 ezer dolgozót érint, akik márciustól már automatikusan a megemelt bért kapják – írták a közleményben, hangsúlyozva, hogy a kormány az egészségügyi dolgozók számára minden, jogszabályban is vállalt béremelést, bérkiegészítést, támogatást teljesített és teljesít.

Február 20-án jön az egészségügyi dolgozók előrehozott béremelése

Fotó: pixabay.com CCO

Az államtitkárság közlése szerint a Magyar Államkincstár felkészült az egészségügyi és szociális szakdolgozók megemelt béreinek utalására. A januári emelést a dolgozók bérkülönbözet formájában, február 20-án kapják meg.

Az egészségügyi szakdolgozók bére 2016 és 2019 között átlagosan 65 százalékkal emelkedik. Egy 4-6 éves munkaviszonnyal, felsőfokú végzettséggel rendelkező szakápoló átlagkeresete a 2016 januári 268 607 forinthoz képest a mostani előrehozott béremeléssel 382 354 forintra emelkedik, 2019-ben pedig várhatóan 412 900 forint lesz – írta az Emmi közleményében.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ja ez is csak papíron, mint az előzőek! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.