Azt próbálnák elérni, hogy minél kevesebb autó legyen az utakon. Vizsgálják, hogy ez a cél mennyire teljesülhetne az ingyenes tömegközlekedés bevezetésével. Öt városban próbálnának ki először bizonyos újításokat. A közösségi közlekedés ingyenessé tételét mérlegeli a német szövetségi kormány egy kedden kiszivárgott levél szerint, amelyben a levegőminőség javítása érdekében tervezett intézkedésekről tájékoztatják az Európai Bizottságot. A brüsszeli testület környezetvédelmi ügyekért felelős tagjának, a máltai Karmenu Vellának küldött levél szerint a szövetségi kormány, a tartományi kormányok és a helyi önkormányzatok behatóan vizsgálják a helyi közösségi közlekedés ingyenességének lehetőségét, és azt, hogy a fizetős rendszer megszüntetése miként szoríthatja vissza a magántulajdonban lévő kocsik használatát, és hogyan javíthatja a települések levegőminőségét.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Orbánék még a tömegközlekedést is leépítik nemhogy ingyenessé tegyék. Miközben Mészáros, Orbán és a többi tolvaj gazember luxusrepülőkön, luxusautókkal közlekedik addig a pornépnek jó a lepusztult tömegközlekedés is. Én a helyükben megszüntetném a tömegközlekedést mindenhol, mert nincs még egy ilyen gyáva nép, mint a magyar a világon. Jó a gyáva népnek a lábbusz is úgy is kussolnak és nem mernek nekik menni. Külföldön már régen eltaposták volna Orbánt és bűnbandáját.
wpym
Itt is lehetne javitani a levego minoseget es a baleseti mutatokat: durvan emelni kell a szemelyautok adojat es azonnal szazezrevel mennek a levesbe a konzervdobozok.
JAJMÁR
Ez nagyon jó ötlet.
Már alig várom, hogy elérjem azt a kort, amikor ingyen utazhatok, és valahol sejtem, hogy addigra ebben az országban ezt is eltörlik. Pedig de jó lenne, csak a metró, meg a troli, meg a busz... álló nap mindig mennék oda-vissza :)))))
RonaGyuri
Nem ismerem a vonatkozó ottani helyzetet,

de kicsiny hazánkban ennek sokkal nagyobb relevanciája lehetne

Tegyük félre a rosszérzésünket, hogy nálunk a környezetvédelem csak szlogen és azt is, hogy ami ingyé van annak kicsi a becsülete, s gondoljunk bele a hírbe.
„A közösségi közlekedés ingyenessé tételét mérlegeli a német szövetségi kormány egy kedden kiszivárgott levél szerint, amelyben a levegőminőség javítása érdekében tervezett intézkedésekről tájékoztatják az Európai Bizottságot.”
A „levél szerint a szövetségi kormány, a tartományi kormányok és a helyi önkormányzatok behatóan vizsgálják a helyi közösségi közlekedés ingyenességének lehetőségét, és azt, hogy a fizetős rendszer megszüntetése miként szoríthatja vissza a magántulajdonban lévő kocsik használatát, és hogyan javíthatja a települések levegőminőségét.”.
Nos a dolgot átgondolva, átértelmezve a hazai rögvalóságra azt kell mondjam, hogy nálunk biztosan jelentős anyagi vonzata is lenne a dolognak.
Na jó tegyük félre azt a részt, hogy néhány megbízható elvtárs esne el zsíros üzletektől, de a közösség, értsd a főváros – bár az igazat megvallva pl. a Duna-kanyar szokásait ismerve (jegy nélküli fizetés) másutt is hasonló a helyzet, ha más módón is – számára nem biztos, hogy sokba kerülne. Az egyébként nem túl olcsó viteldíjak meglehetősen szerény részét képzik a költségeknek, s ráadásul a rendszer fenntartása (eszköz, ember, üzemköltségek, etc) igencsak jelentős költségekkel jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.