Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke arra hívta fel kedden az E.ON energiaszolgáltatót, hogy ne avatkozzon be az áprilisi országgyűlési választásba.

Németh Szilárd kedden látogatást tett a Terrorelhárítási Központban. Utána sajtótájékoztatóján arra a felvetésre, hogy az E.ON bejelentette, a nemzeti gázszolgáltatónál is olcsóbban adják a gázt, mivel azt a szabadpiacról szerzik be, és így várhatóan éves szinten 13 ezer forintot is megspórolhatnak a fogyasztók, a politikus azt kérte, az emberek ne hagyják becsapni magukat.

Az E.ON aláígért a rezsicsökkentésnek, Németh Szilárd szerint Brüsszel oldalán támadnak

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Derzsi Elekes Andor

Megjegyezte: aki elfogadja az E.ON ajánlatát, az "kimegy a szabadpiacra" két évre.

Németh Szilárd az E.ON-nak azt javasolta, "kicsit fogja vissza az agarakat", és ne avatkozzon be a választásokba.

Úgy vélte, az energiaszolgáltató ajánlatával egyértelműen a politikai adok-kapokba száll be, Brüsszel oldalán. Mint mondta, az Európai Unió meg kívánja szüntetni minden tagállamban a védett piacot, a teljes liberalizáció érdekében.

A politikust kérdezték az EU Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) Elios-üggyel kapcsolatos jelentésről is, ezzel kapcsolatban azt mondta, az nem más, mint "brüsszeli kampányjelentés", beavatkozás az áprilisi országgyűlési választásba. Ráadásul – tette hozzá – a vizsgált időszakban Simicska Lajos volt az Elios tulajdonosa.

Azzal kapcsolatban is kérdezték a politikust, hogy sajtóhírek szerint saját plakáttörvényüket megszegve, a listaárnál olcsóban jutottak plakáthelyekhez. Erre Németh Szilárd úgy reagált, ez "ócska hazugság", betartják a vonatkozó jogszabályokat.

Arra a felvetésre, hogy ellenzéki pártok nem tudnak plakáthelyekhez jutni, kifejtette: a magyar választási rendszer egyforma lehetőséget biztosít a legkisebb és legnagyobb pátnak is, egyforma a pénzügyi támogatásuk és a hirdetési piachoz is egyformán férnek hozzá.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltjének felvetésére, hogy a kormánynak több pénzzel kellene támogatnia a civil szervezeteket, kijelentette: évi 60-70 milliárd forintot fordítanak erre. Mint mondta, "egy feladatra nem mehet" pénz, nem fogják finanszírozni, hogy a bevándorlást segítő szervezetek terjeszkedjenek.

(MTI)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Bármit tesz vagy mond egy ellenzéki párt, civil szervezet, kormányfüggetlen cég, Brüsszel, az most a kampányba való beavatkozás. Csak Lázár húsvétra belengetett 25 000-es Erzsébet-ajándékutalványa nem az. Meg semmi nem az, amit a kormány tesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@szaboria1: Hogy minek árt??? Ami nincs, annak nem lehet ártani ! :-))
magyarbakancs
Rezsi röfi mindig, ha kinyitja a száját ,csak úgy ömlik belőle a gané.
lusta
@Zeta: Ez a szerencsétlen kérdezés nélkül isbeleröfög az első adandó mikrofonba.
Zeta
@lusta: így van, de abba meg belebetegedne, hogy senki sem figyel rá!
Az érdektelenséget nem értené meg Szikla Szilard.
wagabund
mint tudjuk, akkor van igazi verseny, ha külön pályán futnak a versenyzők...

...a címbeli államférfiúnak nem tűnt fel eddig, hogy az olcsóbb gáz(ígérete) azért nem életképes, mert ugyanazon a csövön, ugyanaz a gáz oson a fogyasztóhoz?.
ebbe a fából vaskarikába már belebukott néhány olcsóbb villanyt ígérő más szolgáltató, aztán belebukott a tigáz is, meg néhány, új(nak tűnő)mobilszolgáltató...példul az aldi, a teszkó is... ...ezek mind bérelt hálózatokon béreltek minden szart...eleinte sokan beszopják, aztán snitt...

nos a gázzal is így lesz...az eonnak elég, ha a hatalom megszorongatja a tökeit, és máris nem olcsóbb az olcsóbb gáz..az emberek meg újból "arcra vannak ejtve"...
pont úgy, mint az időseket becsapó olcsóbb telefont igérő, olcsóbb tévéműsort szolgáltató sumák nyerészkedők...

A fenti embernél a politikai kampány csípődött be, pedig elég lenne a bérelt gázvezeték, és ugyanazon gáz életképtelenségét említeni... még sikere is lenne...

az eb itt van elhantolva, de nem veszik észre a kampány miatt...(ami ugye még el sem kezdődött)

hehe..
quadrocopter
Jól megcirógatta az E.on Hájtaréj retkes tokeit! Szopott a Nemzethy Pacal!
Remélem a maqgyarok világosodtak vala,mennyit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.