Újabb két magyar EU-s projekt ügyében javasolja a teljes, 100 százalékos visszavonását az Európai Unió csalás elleni hivatala.

Mindkét ügyben érintett Homolya Róbert, a fejlesztési minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, aki korábban, 2010 júniusa és 2012 májusa között az uniós pénzelosztás csúcsszervezeténél, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél (NFÜ) volt végrehajtási elnökhelyettes.

Az OLAF-vizsgálat már 2010 óta folyt Homolya ellen, de csak nemrég zárták le. Az államtitkárral szemben az összeférhetetlenség gyanúja merült fel, mivel közbeszerzési tanácsadó cégekben volt érdekelt, részt vett egy sor uniós projekt előkészítésében és ezeknek a beruházásoknak egy része még folyamatban volt, amikor az NFÜ elnökhelyettesévé nevezték ki. Vagyis ugyanazon projekt esetében mindkét oldalon érdekelt lehetett: az előkészítés, és a végrehajtás során egyaránt.

A Hír TV hétfőn rákérdezett nála a vizsgálat eredményére, de arról Homolya államtitkár nem nyilatkozott,

komolytalannak nevezte az ellene indult vizsgálatot, és azt találta mondani, hogy „ezek nagyon bagatell ügyek”.

A 24.hu kormányközeli forrásból úgy értesült, hogy az OLAF nyolc projektnél vélt összeférhetetlenséget, de végül hat esetben elfogadták a magyar ellenérveket Brüsszelben, és csak kettőnél kértek korrekciót.

A székesfehérvári Szent István Múzeum 651 milliós és az abádszalóki önkormányzat 3,3 milliárd forintos beruházásának uniós támogatását (figyelembe véve annak 85 százalékos mértékét) kérik vissza, összesen 3,3 milliárd forintot.

A jogász végzettségű, 2010-ig ügyvédi irodát vezető Homolya Róbert a Pro-Vital 2000 Kft. közbeszerzési tanácsadó cég többségi tulajdonosa volt 2005 decembere és 2008 márciusa között. Részesedését eladta, így a 2009-ben megszűnt kft. jogutódjában, a Provital Zrt.-ben sem rendelkezett tulajdonrésszel. (A Provital később az egyik fő közbeszerzési tanácsadóvá nőttre ki magát. Tulajdonosa Antal Kadosa Adorján, Mészáros Lőrinc köreihez köthető.)

Címlapkép: Pixabay

(24.hu, Hír TV)

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A fideszes embernél kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem fideszes ember számára. A fideszes nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A fideszes egy eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet fideszes! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fideszes szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.
magyar.wordpress.com/2006/03/25/alekszandr-iszajevics-szolzsenyicin-a-kommunistakrol/
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Nocsak, nocsak megint egy bili ami kiborult !!!
dodóka
A repülős Gizi ezekhez képest kutya fasza.
vladimir putin
Azt is bele kéne venni az Alaptörvénybe, hogy melyik állampolgár fizesse vissza.
Ezt sorsolással lenne eldöntve.
És akkor például ezt a Kovács néninek kéne visszafizetnie a Bükkfa utca 3-ból.
simmering73
Nyolcból hat esetben elfogadták a magyar ellenérveket. Ez az OLAF se való semmire.
vladimir putin
Lehetne egy ilyen gépi lottósorsoláshoz hasonló műsor is az M1-en, amikor kihúzzák, hogy ki fogja visszafizetni.
tudode
Vajon Ali babának HÁNY JOG-ÁSZ rablója van, miközben Petikének egyre nő a virtuális köténykéje.
.
Aszongya a többi ügye között ez a 3,3 milliárd BAGATELL!
.
Minden bizonnyal az EU-nak "is" már tele van a NEMI SZERVE ezzel a bagázzsal!
dr. prédikátor
Lassan oda érünk hogy az eddig utalt EU pénzeket mind vissza kell fizetni mert ez a geci fityfasz csürhe , élén a cigus fecalicussal, ellopta!!!
rohács1926
Mondjuk nem vártunk tőle beismerő vallomást. Az ő köreiben ez szokatlan lenne...
Meg különben is csak bagatell milliárdos ügyek.
magyarbakancs
Nyakatok és a fos gyerekek.
Egy ocsmány mocskos banda.Ami mozdítható mid el lopjátok.
Eladott Ország
A fideszes embernél kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem fideszes ember számára. A fideszes nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A fideszes egy eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet fideszes! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fideszes szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.
magyar.wordpress.com/2006/03/25/alekszandr-iszajevics-szolzsenyicin-a-kommunistakrol/
Yoda69
Folyamatosan dolnek ki a csontvazak a szekrenybol. Es meg miket fogunk megtudni ha megbukik orban.
Hellcat
3,3 milliárdos "bagatel" ügyek...felelősségre vonás 0...a kurva anyját minden fideszesnek..de tényleg...
kereső
Még mindig nem látok senkit sem vezetőszáron ! Itt sem, az "Öveges"program miatt sem, az Élios ügyben sem.
CsipkeRózsa
A 3,3 milliárdból hány iskolai WC-t lehetne felújítani!!!
Arra már nem jut pénz.
Eladott Ország
@kereső: Tasó László és a szociális szövetkezetek ügye sem egy piskóta.
kolozsvaros.com/2016/07/18/ha-valaki-meg-egyszer-megkerdezi-hogy-tudok-e-jobbat-mint-ami-most-van-a-szivlapattal-verem-pofan/
Ha valaki még egyszer megkérdezi, hogy tudok-e jobbat, mint ami most van, a szívlapáttal verem pofán. Itt van Tasó elvtárs, és sehol a bűncselekmény megalapozott gyanúja, sehol a hivatalból nyomozás, mentelmi jogról és összes tisztségről való lemondás, dehogy. Bilincs nem kattan, nem lángol Nyíradon, sőt: a helyiek rendes emberként ismerik a maga felé hajló kezű, hatalmával visszaélő, megélhetési keresztényt. Azt hiszem, ideje lenne máshonnan megfogni ezeket az ügyeket, mert ha van térkő és Trianon-emlékpark, el lehet lopni akárhány milliárdot, nem üti meg az ingerküszöböt. Laci jó ember, szeretjük, imádjuk, hálásak vagyunk neki, minden fasza. Közben meg az ilyen évtizedeken átívelő lopásokat, sunnyogásokat profin összehangolt maffiaszervezet bonyolítja. Ez pedig ma Magyarországon a Fidesz. És semmit nem ért belőle a paraszt.
csipetke
@Hellcat: 12:00 Ez a baj,hogy ez a sok aljas tolvaj mind megússza,mert az lenne az igazságos,hogy a teljes vagyonukat elkobozzák,aztán pár évet még ülhetnének is,ezzel szemben ezek vannak olyan firnyákosak,hogy mindenüket ráíratják a családtagjaikra,az ő nevükön ritkán van valami.Bár én a családtagok vagyonát is megbirizgálnám.Talán csak Orbán csinálta jól,minden vagyona Mészáros pénztáros Löncinél van.De remélem ott is kiborulnak a csontvázak a szekrényből..
csipetke
@kereső: 12:38 Reméljük,ami késik,nem múlik.Egy dolgot nem értek,ezek az OLAF vizsgálatok évekig húzódnak.Mi tart ilyen sokáig?
Eladott Ország
Ha például egy "tanácsi dolgozó" nem tervezhet az igazgatási területén, akkor elvárható, hogy egy államtitkárnak ne legyenek cégei addig ,amíg közfeladatot lát el, különösen ha közpénzmilliárdokról van szó, mert az a korrupció melegágya. Ugyanezt kellene vonatkoztatni, miniszterek/köztisztviselők pereputtyaira is!
kereső
@Eladott Ország: 14:02, majd nézd meg mit produkálnak a "nyugdijas szövetkezetek"!- munkerő kölcsönzés cimén.
kereső
@Shikari: nem kell azt rángatni.Süllyed az magától is.Azért kérdeznék valamit: Miniszterelnök úr hogyan kiván megvédeni minket,ha még a családtagjaiért sem áll ki? Akkor mi mire számitsunk?
kereső
@Shikari: nem arra gondoltam,hogy az OLAF-tól kell engem,minket megvédeni,hanem a migránsoktól,sorostól-merthogy a stop soros szart sem ér soros ellen.Nem is foglakozik vele.Legalábbis a legutolsó szövegben szó nincs róla,sem a migránsokról.
kereső
@Shikari: sok mindenben elsők vagyunk már igy is az EU-ban,és nem igen hoztak ezek az első helyek elismerést.Inkább lesajnálást,és szégyenkezést nekünk-Orbán miatt.
Ha olvastad volna a beterjesztett törvényjavasalatokat-3 van,akkor látnád,hogy mindhárom tv.javaslat a magyarországon a civiltörvény szerint létrejött szervezetek ellen készül szankciókat törvénybe iktatni-és szó nincs bennük migránsokról,sem sorosról.
És ha már szóba jött, mond mit tesz a budapesti lakos,aki egy ilyen szervezet tagja-és teszem azt 8km-re nem közelitheti meg a repteret/ a reptér határállomás/,ha teszem azt 8 km.belül lakik.Abszurd a kérdés,de csak azért mert maga a tv.-is ilyen abszurd.

Aztán,azt mondod,hogy jogállam van.Akkor mivel magyarázod az "engedélyezési" eljárást-amely egyébként ellentétes a civiltörvénnyel.Nem "harmonizál" a két törvény-igy azt is mondanám,hogy a kormány,mint a tv.előterjesztője alaptörvényileg sincs toppon.No Te jössz.
Lepényleső
Zanza; 2013 október-kormányhatározat;a kormány vegye át Január 1-től a Welt 2000 kft.től a feladatokat.Komáromi András nem volt hajlandó eladni szellemi termékét. December elején a nav fegyveresei megszállták az irodáikat,s onnan csak úgy mint lakásaikból iratokat,
számítógépeket vittek el. A folyó tárgyalások már más színezetet vettek,melynek a kormány részéről Lázár János volt a tárgyalója. (Csepreghy Nándor a nav akcióról kijelentette:"nem
hiszünk az ilyen módszerekben"-én meg el is hiszem.) A cég és a program tulajdonosai
továbbra sem akartak semmit eladni. Aztán a tulajdonosokat valahogy mégis "rávették",az
eladásra. Egy tavaszi szombaton aláírták az eladási szerződést,aztán másnap az egész-
ségesnek ismert 47 éves Komáromi András véletlenül meghalt. Ennek a cikkhez meg
semmi köze,de valahogy ez ugrott be.
kereső
@Shikari: nos sokféle civil van.Az nem politikai kérdés egy demokráciában,hogy menekülteket-migránsokat,még akkor is ,ha jogszerűtlenül tartózkodnak a határainkon,vagy a határon belül ,ne lássunk el meleg ruhával télviz idején, ne nyújtsunk orvosi segitséget ,ha beteg.Ez humanitárius kérdés. Ebből csak pártunk-és kormányunk csinált politikai kérdést.
Ezért megbélyegezni ezeket a szervezeteket,én nem helyeslem,hiszen ezek között a menekültek-migránsok rengeteg gyermek is van.És ők a legvédtelenebbek.Ez a belső társadalmi szolidaritást is gyengiti.
Meg lehetett volna ezt oldani politikai hisztéria keltés nélkül is. Az meg ,hogy egy civil önszervezeződés engedélyeztesse tevékenységét,-olyan feltételek vannak a törvényben,amely szerint jobb,ha nem is fog hozzá szerveződni egy civil se.-nonszensz egy jogállamban.Ezen az alapon én azt mondom,hogy a különböző gárda alalkulatok sokkal nagyobb veszélyt jelentenek.Egyébként Te mondod,ezt a jogállami dolgot-hogy az van.Nos szerintem már nincs.
kereső
@Shikari: nincsenek "csak" migráncsok! Vannak menekültek,és vannak migránsok. De mindkettőnek joga van az emberi!,humanitárius segitségre.Nem mondom azt,hogy telepitsük le őket, de amig itt tartózkodnak emberként! kellene velük bánni.Őket is Anya szülte,nem egy bokorban termettek.A jogállam alapja, a jog előtti egyenlőség, aminek a megcsúfolása nap-mint nap megtörténik ma Magyarországon.A jogállam a biróságok, a bűnüldöző szervezetek-ügyészség!!!,teljes függetlenségét biztositja.A jogállamban a törvényhozó/jogalkotó testület-országgyűlés/kormány-nem szól bele,nem befolyásolja ezen szervezetek munkáját.
kereső
@Shikari: 19:03,Az Országgyűlés elismerve, hogy

az emberek önkéntes összefogása nélkülözhetetlen Magyarország fejlődéséhez,

a civil szervezetek a társadalom alapvető egységei, amelyek folyamatosan hozzájárulnak közös

értékeink mindennapi megvalósulásához;

az egyesülési szabadság érvényesülése, valamint

a civil szervezetek működési alapjainak megteremtése,

társadalmilag hasznos és közösségteremtő tevékenységük elismerése,

közérdekű, illetve közhasznú tevékenységük támogatása

érdekében - összhangban az Alaptörvénnyel, valamint az 1976. évi 8. törvényerejű rendelettel kihirdetett Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányának rendelkezéseivel - a következő törvényt alkotja:
2011.é.CLXX Tv.
quadrocopter
@Shikari: Csicska! Ma is szopóágon vagy! Különösen "kereső" által beidézett törvényszöveggel!

Megfogtak, nyalogány sunyiló!
Desischado
Szóval már itt tartunk, hogy a fideszes tolvajoknak pár milliárd "bagatell". A jó curva édesanyjukat! Meddig megy még ez az arcátlan rablás?!
@Lepényleső: ez az ügy engem is érdekel. Jó pár haláleset nagyon furcsa itt. vajomn miért kellett Komárominak meghalnia? Mit tudhatott a szoftverről?! Meg az életem is rá merném tenni, hogy nem természetes halállal hunyt el, akárcsak Váradi András, vagy Weiss!
Yoda69
Dolnek a csontvazak:
- Oveges program 13 milliardos sikkasztas
- homolya sikkasztas 3,5 milliard
- tiborc sikkasztas 13 milliard
Ez mar a birkaknak is szemet kell hogy szurjon!
dr. prédikátor
@Yoda69: Tévedsz! a fityfasz birkáknak sem eszük sem szemük nincs!Mind zombi!!!és geci!!!
Eladott Ország
@kereső: tegnap, 18:27; www.parlament.hu/irom40/15558/15558.pdf
Az nem igazán derül ki a tervezetből, hogy fizetést kaphat-e, vagy csak utalványt és sárgarépát, illetve hogy ebben ki dönt? A szövetkezet, vagy a munkavállaló. Miután az adótörvények alól kizárólag a természetbeni juttatást veszi ki a javaslat, ebből számomra az következik, hogy az ételutalvány és egyéb juttatás után nem, munkabér után (ha kaphat ilyet a nyugdíjas) meg kell fizetni a közterheket. Az viszont benne van a javaslatban, hogy a szövetkezetben végzett munka nem számít bele a szolgálati időbe és nem képez jogalapot az évenkénti 0,5 százalékos nyugdíjemelésre. Összegzem: a kormány által a munkaerőpiacról kirugdalt, megalázott nyugdíjasok visszajöhetnek dolgozni, mert hiány van munkaerőben, szakemberekben pedig nagyon nagy hiány van. Ezt a volt közalkalmazottak csak a létrehozandó szociális szövetkezeteken keresztül tehetik meg úgy, hogy ne veszítsék el a nyugdíjukat. Megfelelő módon előkészítve, szakmai konzultációk után kellene megalkotni az erre vonatkozó törvényt, nem pedig ultimátumot adni a nyugdíjasoknak, tovább alázni őket és kiszolgáltatottabb helyzetbe hozni, mint amilyenben már jelenleg is vannak. Az, hogy valaki 60-70-80, vagy 103 éves, még nem azt jelenti, hogy ostoba. Csak azt jelenti, hogy ennyi évet élt meg eddig.
nezelodo
Nincs itt semmi újdonság, Orbán semmit nem bíz a véletlenre. A többszörös átfedés is ezt bizonyítja, meg azt, hogy a pártkatona minden posztra alkalmas az illiberális csapatban, ha lopni tud.
Yoda69
@dr. prédikátor: Ez igaz. De akkor legalabb a meg hezitalo 35%-nak (2.8 millio szavazo) jojjon meg a jozan esze, es menjen el szavazni aprilis 8-an. Akarkire szavazzon, csak ne a fideSSre.
kereső
@Shikari: mond neked az valamit?,hogy ezek a "civil" szervezetek állampolgári szerveződések?Tehát -bár közvetve!!!,a stop soros az én!!!állampolgári jogomat csorbitja.Hát hiába hoztam ide neked a civiltörvényt? Meg se nézted?
Amúgy a pártok is ezen törvény alapján szerveződhetnek!!!,-azok is civil szerveződések.
kereső
@Eladott Ország: 06:07, ezzel majd este jövök, mert egy kicsit hosszabb, a közérthetőség kedvéért.Tv.szöveget nem akarok berakni.
kereső
@Shikari: gizike-és gőzeke.Tényleg ne menjünk ebbe bele.Hisz magad mondtad, nem vagy járatos benne.
nezelodo
Valahogy a bűnszövetségben ilyen cselekményt elkövetők sorából az elszámoltatás során mindig a hatalom emberei és családtagjai maradnak ki, ami nálunk természetes, hiszen ők a törvényhozók, az érinthetetlenek kasztja. Rájuk semmilyen törvény nem vonatkozik!
kukac50
Homolya Róbertnek a 3,3 milliárd forintos csalás csak bagatell ügy, azt nyilatkozta. a Fidesz berkein belül mekkora az az összeg ami már nem számít bagatell ügynek?
Farkas Flórián több mint 2 milliárdja nem von maga után letartóztatást akkor lehet itt lopni csalni,csak több legyen mint Zuschlag 70 milliója. Orbán veje 13 milliárd csalása az megengedhető a Magyar igazságszolgáltatásnál. Persze ez még nagyobb összeg is lehet ha azt is vizsgálják,hogy hol cseréltek lámpatesteket és hol csak a régi lámpatestekben levő panelt cserélték ki.
Eladott Ország
@kukac50: ma, 13:47; Ezt hívják összeférhetetlenségnek, sok más mellett ez a szó is hiányzik a fideszes szótárból. Érdekes részleteket ITT lehet olvasni. Végül is mire tartják ők a népet, ha nem erre? A nép majd fizet. Minden disznóságukért, amit nem sikerült eltussolni, a nép fizet. Mert a nép jó, az emberek jók, szeretik, ha kizsigerelik őket és megsértődnek, amikor valaki, bárki alattvalónak nevezi őket. 24.hu/kozelet/2018/02/14/itt-az-ujabb-olaf-vizsgalat-homolya-robert-bagatell-ugye-33-milliardba-kerulhet-nekunk/
quadrocopter
@Shikari: Csicska! A "Sortos-terv" a túlárazás, a sunyi plakotolás, a permnanens hazudozás,a magyarok megutáltatása mióta kormányzás?
quadrocopter
@Shikari: Lassan terjed az elektromágneses hullám, csicska?

"Csicska! A "Sortos-terv" a túlárazás, a sunyi plakotolás, a permnanens hazudozás,a magyarok megutáltatása mióta kormányzás?"
Béla333
Erre csak egy ilyen dolog lehetne megoldás:

"Lex Tiborczot nyújt be az LMP, az EU-pénzeket elcsalók úgynevezett „korrupciós finanszírozási illetéket” fizetnének"
444.hu/2018/02/08/lex-tiborczot-nyujt-be-az-lmp-az-eu-penzeket-elcsalok-ugynevezett-korrupcios-finanszirozasi-illeteket-fizetnenek
kereső
@Béla333: 15:48, sajnos a két nap alatt,amig üléseznek-erre nem jut idő.Tárgysorozatba sem vették./van ott fenn jó néhány ellenzéki tv.javaslat,tv.módositási javaslat-ugyanezen a soron./Kell az idő a stop sorosra.Jövő héten el is akarják fogadtatni.
Béla333
@kereső: 17.44
Nem is gondoltam, hogy ma-holnap átveri a törvényt Hadházy, de legalább a helyzetre egy jó megoldási javaslatot ajánl!
Majd, ha kormányt alakítanak...
kereső
@Eladott Ország: 6:07, először is ne keverjük a kétféle szövetkkezetet. A szocilás szövetkezet alapvetően az aktiv munkavállalói korban lévőknek biztosit-hat! munkát,akik kiszorultak munkaerő piacról-ill .ide kéne beterelni a közmunkásokat./Tásó/
A közérdekű nyugdijas szövetkezetet kimondottan nyugdijas munkavállalók foglakoztatására hozzák létre-szakképzett munkaerőhiány pótlására/ alacsony nyugdijak kiegészitésére/.Tehát alapvető különbség már is megvan,a két tipusú szövetkezet között.
A nyugdijas szövetkezetbe belépő tag személyes közreműködésre kötelezett.A személyes közreműködésért dijazás illeti meg. Ez az MT/munkatörvénykönyv/ szerinti kötelezően adandó minimál,ill.garantált bérminimum.
Sajátossága a foglakoztatásnak,hogy a nyugdijas nem válik biztositottá, a munkabére! után nem fizet járulékot.Ezért nem lehet szó a 0.5%-os nyugdij korrekcióról az esetében./ normál munkavállalóként a nyugdijastól a bérből levonják az szja-t,10% nyjárulékot/ez alapozza meg a korrekciót, és a természetbeni egbizt járulékot/.A nyugdijas szövetkezeti tag béréből csak az szja-t vonják.
A többi fogalkoztatotttól eltérően a nyugdijas szövetkezet tagjának bére után nincs szociális hjáradó+ szakképzési hj.fizetési kötelezettség,és mentes a százékos eho alól is./ tehát olcsó munkaerő!/

A nyugdijas szövetkezeti tag természetbeni juttatása a minimálbér erejéig adómentes.
Az utalvány adása a minimálbér 25%.ig szintén adómentes.
A nyugdijas szövetkezet tagja a személyes közreműködését teljesitheti a szövetkezeten kivül is./munkaerő kölcsönzés,munkaerő közvetités./ megállapodás alapján.

Sikerült néhány dolgot tisztázni?
Eladott Ország
@kereső: Én nem keverem a szociális szövetkezetet és a nyugdíjas szövetkezetet. De mindkettőben egy közös dolog van a keményen dolgozó kisember lenyúlása. Ez a szövetkezetes ökörség megint arra lesz jó, hogy haveroknak csinálnak pár zsíros állást. Ők szépen felveszik a közel milliós fizetést a semmiért, a nyuggerek meg dolgoznak mig meg nem halnak. Tasót meg azért említettem, mint az aktív szövetkezeti dolgozók kifosztóját, mely olyan ugyanolyan tróger gazember mint Homolya pályázati "közpénzszakértő," meg a többi.
Már most hallani olyat, hogy a tavalyi béreket nem fizették ki a nyugdíjas szövetkezeti dolgozóknak, sőt az sem tudják, hogy mennyi fognak kapni.
kereső
@Eladott Ország: 06:03, nem Te keverted, hanem az akinek a szösszenetét idehoztad.
Ennek kapcsán irtam le a "törvény"-i tényállást.
Ez nem jelenti azt,hogy ne lennék tisztában,azzal,hogy miért is vannak ezek a szövetkezetek.Akár a szociális,akár a nyugdijas.A szocilásiról csak annyit- létrehozzák,felveszik a támogatást ,hatalmas összegekről van szó!/ a menedzsment!!!/, majd szépen odébbállnak.Az első-második,esetleg harmadik havi bér még ki van fizetve, a többire meg megy a hitegetés.Van több is ilyen,csak a "sajtó" is kussol róla.Volt ,ahol 3000 ember fut szó szerint! a pénze után.Ennyi ember családja lett egyik napról a másikra földönfutó.
A nyugdijas szövetkezet meg azért kell, hogy a kósáné cége,és a fiáké-munkaerőkölcsönzés,-közvetités-megszerezze a piacot.Hatalmas üzlet.Olcsón.Visszaélve a kiszolgáltatottsággal.Ami már évek óta egy életforma lett Magyarországon.Szégyen.
És ,hát azt kell mondjam, ez rendszerhiba.Lehetne ezen változtatni,de ilyen legatyásodott politikai morálban erre nem lehet,és nincs is mód.Politikai akarat sincs rá.
kukac50
@Eladott Ország: @kereső: Ilyenkor az államtitkárt a munkájából azonnal fel kellene menteni,csak úgy józan paraszti ésszel!
kereső
@kukac50: teljesen igazad van .ez a dolgok menete,egy jogállamban.De orbanisztán nem jogállam.
Eladott Ország
@kukac50: ma,08:50 ; Ezek nyolc év óta nem kormányoznak, hanem csak gátlástalanul lopnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.