Európában a magyar családok jutnak a harmadik legalacsonyabb átlagáron a gázhoz – reagált a Fidesz-frakció szerdán Tóth Bertalan MSZP-s politikus kijelentéseire.

A szocialista frakcióvezető előzőleg azt mondta, hogy a Fidesz nyerészkedett a rezsicsökkentéssel, 2013 és 2017 között a becslések szerint összesen hetvenezer forintot vettek ki a magyar családok zsebéből azzal, hogy "az indokoltnál magasabban határozták meg a gáz árát".

A Fidesz-frakció reagálásában kiemelték, azok a szocialisták beszélnek, akik a választási kampányukban azt ígérték, hogy nem lesz gázáremelés, aztán kormányra kerülve háromszorosára emelték a gáz árát.

"A rezsicsökkentéssel a gáz ára átlagosan 25 százalékkal csökkent, és a rezsicsökkentés eredményét ötödik éve megvédjük" – írták, jelezve, a fogyasztók minden egyes gázszámlán láthatják, hogy eddig mennyit spóroltak a rezsicsökkentéssel.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a rezsicsökkentés eredményét ötödik éve megvéditek! Ja ha az az eredmény, hogy ebből is ti gazdagodtok! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Lehet ezt magyarázni ezt akkor is bebukta a fidesz a picsába.
RonaGyuri
a rezsicsökkentés eredményét ötödik éve megvéditek! Ja ha az az eredmény, hogy ebből is ti gazdagodtok! =))
wagabund
..."Európában a magyar családok jutnak a harmadik legalacsonyabb átlagáron a gázhoz"...

ez egy szívet melengető mondat, első olvasatra még meg is könnyezem...
...a szépséghibája csupán annyi, hogy az idős szomszédasszonyom azt kérdezte, a fizetésekhez képest? megfogott volna, ha tőlem kérdezi...
itt a kocsmában csúnyábban beszéltek erről a gázár/fizetések arányáról..itt valamiért nem hatódnak meg.
lusta
Szerintem itt most nagyot kaszálhatnának. Szóval mennyiért adják a nagy eladók, Gazprom, meg a többiek a gázt és mennyiért kapják a fogyasztók?
papa.49
Európában kb. felére csökkent a gáz ára, miközben az átlag kereset a 4 szöröséről a 6 szorosára nőtt, ennek tükrében vizsgálni a kérdést !!!
Vagy egyszerűen egy melós a havi béréből mennyi gázt tud megvenni !!!
Akkor még nem beszéltünk a legnagyobb aljasságról, hogy a fűtőérték is kb. a normális felére esett vissza !!!
Egy fazékban fedő alatt a bojlerből kiengedett 60 fokos víz vajon miért forr fel 11 perc alatt ???
A hozzáértők ismerik a képletét a hőmennyiség számításnak, én csak saccoltam, kb a fele lehet a fűtőérték a FIZETETT SZÁMLÁN SZEREPLŐ ÉRTÉKNEK !!!
quadrocopter
Na, akkor mi a szarért is kellett titkolni a gázbeszerzés dokumentumait, ha minden szép, minden jó, mindennel megfatyunk elégedve és még a rebellisek is jól jártak (volna...) ?
wagabund
@papa.49: ..."egy melós a havi béréből mennyi gázt tud megvenni"...

igen, ez jó összehasonlítási alap...ha a hamburgert lehet mérni úgy, hogy melyik országban hány órát kell dolgozni egy alap hambiért, akkor a gázt is...

de hogyhogy ez csak neked jutott eszedbe? valamiért ez nem sikeres téma..(így választások előtt)

mondhatnánk... valami bűzlik Dániában.
papa.49
@wagabund: Akiknek erre kellett volna gondot fordítani azoknak nem érdekük az hogy ütközzenek a tények, mert a feltétel a bejutásért az hogy csak módjával fircogtattják a fütyiszt !!!
Tudod írtam már ez az ellenzék olyan mint a kórus a színpadon, mindenki tudja hogy ott vannak, de senki nem figyel rájuk !!!
Gondolom ezért nem állt ki egyik ellenzéki párt se ezzel a témával, de ilyen a napi élettel szorosan összefüggő témát lehetne találni akár százat is !!!
wagabund
@papa.49: ezekszerint sok jóra ne számítsunk?
Eriksson
Ha egy ingatlanban öten laknak és közösen fizetik a rezsit, akkor minden egyes lakónak csak ötödannyiba kerül a fűtés, mintha csak egy fizetné.
Ha hiszitek, ha nem. :)))
Sámannus
Hazudnak reggel délben este, és álmukban is.
karma1
B+ es megsertodtok azert, mert az E.ON az ELSO LEGALACSONYABB aron akarja adni a gazt a magyar fogyasztoknak? Nana', hogy ez b@ssza a csoret annak az okos es szep rezsobiztosnak is...:o(((
papa.49
@wagabund: Hát túlzott reményeik nem lehetnek, ha reálisan nézzük a helyzetünket itthon !!!
desiro
"Európában a magyar családok jutnak a harmadik legalacsonyabb átlagáron a gázhoz – reagált a Fidesz-frakció" Igen akik külföldön élnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok