A taxisok ismételten a tarfiaemelésre tettek javaslatot a fővárossal folytatott szerdai egyezetésen, amelyen rögzítették, hogy a későbbiekben a taxisok költségcsökkentését célzó javaslatot dolgoznak ki – közölte Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes szerdán az MTI-vel.

A főpolgármester-helyettes szerint tarifaemelést akarnak a budapesti taxisok
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A fővárosi taxirendelet módosításáról széleskörű egyeztetés zajlott le a taxisokkal, amelynek keretében – az Európai Taxis Egyesület kivételével és a Budapest Taxi részbeni egyetértésével – a taxisok és a fuvarszervezők, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) képviselői egybehangzóan, ismételten tarfiaemelésre tettek javaslatot – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Szeneczey Balázs közölte azt is, hogy a taxikon elhelyezhető reklámok engedélyezése ügyében a főváros álláspontja alapvetően változatlan, azaz a jelenlegi egységes, letisztult megjelenést értéknek tekinti, és nem kíván változtatni rajta.

A Budapesti Airport (BA) Zrt. magánterületén működő taxidroszt státuszának megváltoztatására a fővárosnak nincs hatásköre, annak a használata tőlük független, pályázati úton elnyert vagyon értékű jog

- írta a főpolgármester-helyettes. Hozzátette: hogy a repülőteret más taxisok milyen feltételekkel használhatják, azt a BKK, a Budapest Közút és a BA Zrt. közötti háromoldalú megállapodás tartalmazza. A megállapodás módosításának lehetőségét, ha lesz erre vonatkozó egységes javaslat, természetesen megvizsgálják – írta.

Szeneczey Balázs a közleményében megismételte: a fővárosnak nem célja a tarifaemel

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Csak nyugodtan faszkalapok...még kevesebb utasotok lesz!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.