Rengeteg irányból támadják a magyar kormányt – vagyis Orbán szerint az egész országot.

Orbán: az ellenzék gyűlöletkampányt indít, le akarják vadászni a kormányt
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Külföldi gazdasági és politikai érdekcsoportok Soros György vezetésével gyenge és zsarolható kormányt szeretnének Magyarországon – jelentette ki a Magyar Idők információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP országgyűlési frakciószövetség visegrádi kihelyezett ülésén, szerda este.

Hozzátette:

"Magyarország kormánya ma nem zsarolható, függetlenek vagyunk".

A miniszterelnök helyzetértékelésében úgy fogalmazott: 2010 után a gazdasági válság kezelésével, majd az energiaszolgáltatók, a bankok egy részének és a német kézben lévő sajtó egy részének nemzeti kézbevételével a kormány zsarolhatósága megszűnt.

"Ha nincs nemzeti kézben lévő média, akkor egy ország nem tud független lenni. Ha pénzügyileg egy ország zsarolható, akkor nem tud független lenni"

- jelentette ki.

A választás tétje ezért az, hogy független vagy zsarolható kormány jön létre a választások után. Egy zsarolható kormány fel fogja adni a nemzeti függetlenséget és bevándorlóországgá engedi alakítani Magyarországot

- hangsúlyozta Orbán Viktor. A Magyar Idők cikke szerint az ellenzékről azt mondta, hogy több gazdasági és külföldi érdekcsoport kezében van.

Az ellenzéket vádolja gyűlöletkeltéssel

Egy külföldi államférfit idézve azt mondta, hogy a reménytelenség gyűlöletet szít, az ellenzéktől gyűlöletre és gyűlöletkampányra lehet számítani az elkövetkező 50 napban. "Csak erre alkalmasak, csak ennyi a mondanivalójuk. És persze ennek a kampánynak oka van: azért akarnak levadászni minket, mert útjában állunk azoknak, akik bevándorlóországot akarnak csinálni Magyarországból és bevándorlókontinenst Európából" – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy egy külföldről irányított lejáratókampány zajlik a kormánypártok ellen. Hozzátette: ehhez nemzetközi intézmények és külföldi újságok is asszisztálnak. Olyan érdekcsoportok fizetik és finanszírozzák őket, akiknek várományuk van, ha kormányváltást tudnak elérni.

"A külföldi energiacégek vissza akarják kapni a csökkentett rezsi miatt elvesztett profitot, a bankok vissza akarják kapni a bankadót, a nemzetközi baloldal pedig Soros és Brüsszel segítségével ránk akarja kényszeríteni a migránsokat. Ráadásul nem is olyan sokára, már idén nyáron, ahogy ezt a belga miniszterelnök óvatlanul kifecsegte".

A kormányfő ugyanakkor úgy fogalmazott: "nem vagyunk egyedül. Létrehoztuk a közép-európai országok erős szövetségét a V4-ket, egyetértünk a szomszédainkkal, Szerbiával és Romániával is, vannak már szövetségeseink Bécsben és még nálunk is elkötelezettebb keresztény kormány alakult Bajorországban". Ráadásul a nagyhatalmi központokban, Washingtonban, Pekingben, Moszkvában is a kormányok barátilag tekintenek Magyarországra – mondta Orbán Viktor.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Pénzügyi függetlenség??? Oroszoktól, kinaiaktól? Orbán ezt komolyan gondolja?
Ő vádolja az ellenzéket "gyűlölet kampánnyal"? Hiszen hónapok óta egyebet sem tesz a kormány, mint gyűlöletet szít!
Az egész beszéd, a világ "ellenünk van', Soros éjjel - nappal csak pártunkkal és kormányunkkal foglalkozik, mindenki a kormányt akarja megbuktatni, az egész Galaxis ezen a feladaton dolgozik, merő paranoia. Ma már mindenki, mindenkit gyűlöl. Pont a kormány az, aki a civileknek, az ellenzéknek ott árt, ahol csak tud. NAV, ÁSZ, királyi média, egyházak, mind úgy ugrál, ahogy Orbán fütyül. Elvégre ő fizet, ő muzsikáltat.
Ez az egész viselkedés legalább olyan cinikus és pofátlan , mint templomban fingani és a szentekre fogni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@kokopelli: Igen, ez eleg realis kep egy alomvilagban.
Yoda69
@Shikari: Mi a bajod a kapitalizmussal? Csak az az egyetlen alternativa. Persze ami itt van az csak egy csokevenye a szabadversenyes kapitalizmusnak, hiszen nalunk NINCS szabadverseny. Itt az van amit a fuhrer diktal. Az nyer tendert aki orbannak tettszik. Es ha netalan van egy jolmeno vallalkozasod, akkor mindennap retteghetsz, hogy mikor vet ra szemet egy fideSSes.
Nos, ez nem kapitalizmus, hanem meg a bolsevizmusnal is rosszabb.
Shikari
@Yoda69: A fizetési különbségek és a kizsákmányolás volt a bajod, arra írtam ezt!
Apatszerek
@Szeparepa2: Rajtad már a mentőszolgálat sem tud segíteni, nem, hogy az orvosok, vesztett balta, v fejszenyél.
creativehun
@Shikari: Egy műsorba betelefonáló személy észrevételire hivatkozol referencia pontként...amik ..azért valljuk be őszintén...nem képeznek kompetens tájékoztatást..és messze nem tekinthetők általános érvényűnek. Erre reflektálva sokan vannak akik ugyn így betelefonálhatnának,hogy az Ő bérük meg egy forinttal sem emelkedett évek óta.Azt mondod ...CSOK...én meg azt mondom felverte az ingatlan árakat ami miatt ma az ingatlanpiacon olyan irreális árnövekedés van,hogy azzal a 10 miiliós CSOK-al kitörölheti a sej-haját az illető..legfeljebb kölcsönökbe veri magát és reménykedik,hogy a kormány ne verje át Őt is a devizahitelesekhez hasonlóan...mert azért kételyeid ne legyenek ha Matolcsy érdeke úgy diktálja akkor bárkit semián lehúznak akkor is ha emiatt veszélybe kerül a tető a feje felett! Egyébként meg...ez mind eltörpül azon ténye mellett,hogy lopnak! Szervezetten,módszeresen,gátlástalanul,aljasul a képünkbe vigyorogva,sunyi módon ...lopnak...és ehhez keresztény,nép nemzetei köntösbe bújtatva olcsó populista demgógiát gyártanak...miszerint...miért baj az ha egy kormányhoz közel álló keresztény,magyar ember milliárdos lesz a munkája révén. No kérlek tisztelettel! Ez itt a legnagyobb baj,hogy ebbe a szemforgatóan farizeus,álszent dumába csomagolnak be mindent...és a sok egyszerű,buta ember ha elégszer hallja akkor elhiszi,hogy mindenért Soros és az EU a felelős.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél