Egy 37. hétben lévő kismamával tíz emeletet zuhant a lift egy budapesti társasházban.

Miután belépett a liftbe, a tizedikről teljesen a földszintig zuhant egy kismamával a felvonó. 

A hölgy a Tényeknek számolt be rémisztő élményéről. Mint elmondta, hirtelen elsötétült minden, és szabadasésben zuhant a lift. Állítólag a vészfékek fogták meg, de már csak a földszinten.

Szorítottam a kezemet, miközben könyörögtem, hogy csak ne fájjon. Akármi történik, mindegy, csak ne fájjon

– mesélte a még mindig rémültnek tűnő kismama.

A házban lakók elmondása szerint a felvonót szinte minden nap javítani kell. A szakértő szerint a lift üzemeltetőjének és karbantartójának kell kivizsgálnia az esetleges problémákat.

A liftek többsége egyébként 20 éves időtartamra készült. A régebbi társasházakban, panelházakban azonban több mint 40 éve működnek ugyanazok a szerkezetek – így a Magyar Felvonószövetség azt szeretné elérni, hogy a régebbi típusú házakban üzemelő lifteket teljesen új típusokra cseréljék le záros határidőn belül ahelyett, hogy alkatrészeket cserélgetnek ki bennük.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Ezek a liftek rendesen működtek még a Kádár rendszerben. Azóta nem volt ideje senkinek sem kicserélni őket. Pusztul minden Orbán rothadó államában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Ezek a liftek rendesen működtek még a Kádár rendszerben. Azóta nem volt ideje senkinek sem kicserélni őket. Pusztul minden Orbán rothadó államában.
karma1
En is egy liftben szereztem a klausztrofobiamat a 7. es 8. kozott, lakotelepen...Meg nehany osz hajszalat is...:o((((
Yoda69
Ez a lift is a rezsicsokkentes aldozata. Meg szerencse hogy most nem okozott tragediat.
Pálinkás Pál
Itt valami nagyon bűzlik...ha szabadesésben zuhan a földszintig,teljesen mindegy hogy a vészfék,vagy a padló fogja meg,a benn lévő a lassulás g erejétől meghal!!!
papa.49
,,Szabadesésben,, nem zuhan a lift, hiszen a mechanikus fékek lassítják a zuhanást amik ilyenkor működésbe lépnek ..
A másik ha az a lift valóban szabadesésben zuhant volna a hölgy már semmit nem tudott volna mondani a pince szint alatt félméterrel !!!
Ez megint egy ,,hozzáértő,, firkász baromsága...
Yoda69
@Pálinkás Pál: En nem olvastam hogy szabadesesben zuhant volna. Szerintem a drotkotel es a vezeto kerekek sokat lassitottak a zuhanason, ezert uszhatta meg a kismam sertetlenul. Egy szabadeses zuhanast, ahogy irod is helyesen a fizika keplettel, nem elhette volna tul, vagy nagyon sulyosan megserul.
Pálinkás Pál
@Yoda69: Mert kijavították a cikket...kiszedték belőle azt az ominózus mondatot,talán illene nem hülyeséget írni rögtön..
Yoda69
@Pálinkás Pál: Az mas. En mar csak a javitott valtozatot olvastam.
wagabund
..."A hölgy a Tényeknek számolt be rémisztő élményéről. Mint elmondta, hirtelen elsötétült minden, és szabadasésben zuhant a lift. Állítólag a vészfékek fogták meg, de már csak a földszinten."...

akármilyen a személylift itt Magyarországon, szabadesésben több okból sem zuhanhat...négyféle fék, vagy lassító zárja ki a lezuhanást..ezekből ha egy elromlik, akkor sem történik semmi..

aztán ott van az az "állítólag" szócska...no ez a menekülési útvonala a rémhírterjesztőnek..

(Az itt olvasó/kommentelők között egészen biztos van olyan, aki tudja-tanulta, használta a Vesting féket...
Nos ez nemcsak a rakott IFA-t fogta meg, de egész vasúti szerelvényeket is.)

Általában-(mint tudjuk) - a dél-Afrikai gyémántbányák 30-50 főt szállító gyorsliftjeinél fordul elő ez a féktelen zuhanás, amikor elszakad az az egy szál drótkötél, és fék nélkül zuhannak ezer métert...na ott a becsapódás szörnyű..eddig még nem mesélte el senki, mit érzett...
Csizmás Kond
Ha szabadeséssel zuhan és megáll a bugyi nem maradt volna rajta...
Csizmás Kond
A tömbházliftek meg ma már legtöbb esetben lakószövetségtulajdont képeznek, tehát azok kicserélése nem olyan egyszerű mind azt sokan hinnék...egyszer az ár, másodszor az adott hely, ugyanis nem valószínű sőt biztos hogy azt a fajta szerkezetet már nem gyártják és a többi nem biztos beszerelhető az adott helyre.
Ahol egy lift van ott pedig a szerelés alatt nem biztosítható a közlekedés és lesznek akik épp ezért fognak cirkuszolni...
peterkelemen
@Horizont: Nem szegény a kismama, mert mindne ember egy rakat hülye, akik jól tudják, hogy micsoda veszélynek vannak kitéve, de semmit nem tesznek ez ellen. Az ott lakóknak ezerrel kellene tiltakozniuk és ha kell szakadatlanul. Ez a különbség egy beszari magyar és egy bátor külföldi előtt. nyugaton nem hagynák hanem azonnal az első problémánál tiltakoznának összefogva a lakók minadaadig amíg ki nem cserélik és nem a panelt hanem az egész liftet. Ezt tegnap elmondta egy liftszerelő szakember, hogy hiába cserélgetik a régen elavult alkatrészeket, mert az egész liftet ki kellene cserélni már réges-régóta.
almalibre
@wagabund: Van amikor a lehetetlen is lehetséges, nem rég egy spanyol korházban is lezúgott egy lift nyitott ajtónál és lefejezett egy félig betolt fekvő beteget…
peterkelemen
@Shikari: Örülök hogy figyelemmel kíséred a hozzászólásaimat legalább ragad rád értelem is a sok mocskon kívül. :D
wagabund
@almalibre: igen, erről halottam...a spanyolok eleinte süketeltek minden félét. Később kiderült, épp javították(karbantartották a felvonót), ezért az egyik szerelő a járószék tetején dolgozott a másik a gépházban...épp a biztonságot tesztelték...viszont több, erre az esetre előírt biztonsági jelzést "elfelejtettek" kitenni..

amúgy szörnyű látvány lehetett...
Csizmás Kond
@Horizont: ...egy kb. a4-es lapnagyságú napkollektor kb 2 voltot termel...a többit mellé kell gondolni. A liftcsere pedig három hónap alatt nem lesz kész...
Csizmás Kond
@Shikari: Ez a kelemen ha valakinek székrekedése lenne azt is inkább tíltakozásra bíztatná mint hogy hashajtót ajánljon...:)
Csizmás Kond
@Shikari: ...Váltani csak az akar akinek van választottja...ezek csak akasztani akarnak...él bennük a régi hajlam.
Csizmás Kond
@Horizont: " Nem is hinnéd te okoska hogy hány millió (!!!) embernek van elege a fidesz + KDNP-ből. "
Ezt ugyan nem nekm írtad de mivel megemlítettél ezért visszaszólok...szóval te azt hiszed hogy csat ti vagytok okoskák, ti láttok csak előre ...stb más senki, más mindenki hűlye meg bamba , meg mittudom milyen roggyantnak hiszitek...ez ugye a tisztánlátást jelzi nálatok ?
Csak azt fújjátok, hogy váltani kell de fogalmatok sincs kire...van egy lukas bugyid de nincs amire lecseréld..és inkább járnál csupasz fenékkel mint lukas bugyiban...valami ilyesmit hangoztattok.
...és hogy megnyugtassalak, vagyok olyan körültekintő és értelmes mint te úgy a politikában mint a közéletben, eddig is meg tudtam élni a te vagy ti segítségeteken kívül és remélem ezután is megfogok tehát mielőtt még jobban beleélnéd magadat ebbe a fenenagy mindentudásba el kéne gondolkodj azok, hogy ha egy ilyen összefogdosott lecsóbanda kerül kormányra akit te, ti ugyan egyenként nagyra tartotok de együtt el sem tudjátok képzelni mekkora kavarodást tudnának okozni, mi lesz itt...és ezt addig amíg még van időd mert a ziksz után már késő...és akkor majd ismét hiába fogsz prüszkölni öt évig az sem fog segíteni.
kokopelli
@Horizont: nem tudom,hogy mi a ß@rnak csinálnak a fideßhülyék minden
témából politikát? Semmi köze a liftnek a politikához!Meg kell keresni a ha-
nyag üzemeltetőt oszt annyi! Ha pedig "tüntetnek" akkor tüntetnek! A ß@r
fityiszesek provokálnak,hogy keressenek minden kommenten ! Melózni bü-
dös nekik! Degenerált banda!
kokopelli
@Horizont: ..látod,hogy a kelemenről rádrepültek! Kalákában dolgoznak a szemetek!
Ők mindenhez értenek,ha a kommentdíj stimmel! A liftről a kormányváltásra! Rohadt
görények!
Pöpec
@kokopelli: "Kalákában dolgoznak a szemetek!"
Szerintem egy troll, putyinista durbincs_agy létezik, sok-sok nicken:
"@teuton: 01:18 Irod:
"@kereső: Nekem van egy tezisem erre. Szerintem ilyen hülye ember, mint ez a durbincs, nem is letezik! Inkabb a szerkesztösegben van valaki megbizva azzal, hogy magat ilyen hülyenek teve "felturbozza" az oldal latogatottsagat. De ovatosan fogalmazva ugy hergel, hogy ne legyen büntetendö. Azert is furcsa, mert ha valaki meg forditoprogrammal is csak ilyen erthetetlen, zagyva dolgokat tud idevakarni, akkor hogyan tudja magyar, amcsi, norveg vagy egyeb oldalak/ujsagok cikkeit ide betölteni? Egyaltalan ertelmezni es megerteni, miröl is van ott szo? Egyebkent pedig a szerkesztösegnek küldött mailemre ez ügyben 2 hete varom a valaszt..."
Már korábban jeleztem: shikari alias zsizmás kandúr. Netkápó. Román volt secus, ceasescu halála után állástalanná és hontalanná vált putyinista besúgó, aki orbán szolgálatába állt. Küldetése, hogy szétbarmolja a kormánykritikus híroldal komment szekcióját. Ez persze munkát igényel tőle, sok ideje rámegy, és választékos b@sztatásnak teszi ki magát. Hozzászólásai és hangulatjelentései után fizetik, egyszerű putyinbarát netkápó. Lejelent számos nicknevet, számolják a hsz-eit, és kapja a fidesztől a zsét.
Erre kitalálta a durrbincs nevű trollprogramot aki helyette ontja a baromságot. Nem kell személyesen itt lennie, és mégis dől a lé. A kommentelőket piszkálni is jó, ezzel elégíti ki aljas szellemi szükségleteit. orbánnak pedig ez így tökéletes.
Aki beszélget a trollprogrammal, keresi a pénzt cicusnak.
A netkápó sem tudja levetkőzni stílusát.
Ennyi hozzászólásból már rég megírta orbánnak a hangulatjelentést."
Tehát shikari, csizmás, verőce és még tucatnyi nick egy zembert takar, @AKI Én találó megfogalmazásában: durbincs kérdőjelek nélkül :-)))))"
kokopelli
@kokopelli: ..én elég sokáig voltam energetikus (az átkosban) és meghatározott időként
jött egy szakértő és felülvizsgáta a lifteket,egy másik a gőzturbinánkat,egy harmadik a
16 atü-s kazánjainkat stb! "Kötelező revizió"-nak hívták a procedúrákat!Nem is volt soha "Havarie"-nk.
kokopelli
@Horizont: (17:31) Nem kell azt ellenőrizni!
Rákattint a "kápo" a névre és kiugrik a provokátor teljes szelemi mellékterméke
(trágyája) és az utólsó fizett kommenttől összeszámolja a mocskot darabra,oszt
fizet.Pofa kell hozzá,hogy valaki ilyen szemétséget elvállajon,de az ő pirulási ha-
tára a "Stratosphähre",vagy még ott sem! Valahogy nem értem a fenntartót sem!
GeoCravker
Valaki számolja már ki, hogy a kismamával kb egy mázsás liftet, ha szabadesésből 10 emelet ( kb. 40 m után hirtlen megállítják, akkor ott milyen erők vannak.
A kismama nem nyilatkozna utána, az tuti. Mert kb olyan hatása lenne, mintha kiugrott volna a tizedikről.
Valószínűbb, hogy a fékezőkötél, és a kötéldob rugós fékei , folyamatosan lassítva engedték le, majd a földszinten a rugós támasztékok megfogták. (voltam társasházi intézőbizottsági tag, és nálunk ilyesfajta vészmegállítók voltak :-) )

Mondjuk vszínűleg magam is simán összecsinálom magam ilyen esetben. De azért a tudósításban sem kell hülyeségeket írni.
Dr plágium
@Pálinkás Pál: Nekem is ez volt az első gondolatom. Összecsúszott volna a gerince...és annyi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.