A Molnár Tamás Bohócintézet vezetője delirált egy jót a konzervatív meritokrácia szükségességéről egy pártállami blogon. A szerző maga is gyakorló harmadosztályú (most a morális vonatkozásoktól tekintsünk el, elképesztő milyen nagyvonalú vagyok ma, én is meg vagyok lepődve), de a…

(Forrás: orulunkvincent.blog.hu, RonaGyuri által)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nincs ez egy kicsit túllihegve,

no meg szerintem másutt vannak a gondok

Reagálás a „ÖRÜLÜNK VINCENT - A fideszes bohócintézet megint böffentett” című elaborátumra.
Már ott is gond van, hogy bárki is komolyan vegye, hogy mit mond „Az értelmiségi, az egy baloldali műfaj”-MAK (Molnár Attila Károly eszmetörténész). Azt azért meg kell jegyezzem, hogy a mester a konzervatív szót le sem írta, csak jobb és bal körül szélhámoskodik. Viszont az a gondolata, hogy „Az 1990 után sokat hallottuk, hogy csak egy elit van, és az akkor kiváltságokat szerzettek valóban gondosan ügyeltek, hogy a kiváltságaikat a családi, baráti és elvtársi körön belül tartsák” – telitalálat, ha nem is úgy, ahogy azt ő aposztrofálni próbálja.
Nem csak azért, mert Poisgay-Horvát elvtársak átmentési „kísérletének” eredmény a mai matyar rögvalóság, de az általa propagált meritokratikus szemlélet veszélyeinek élő intő példája vagyunk: Az MSZMP-KB által nyomultatott megbízható paraszt-káderek favorizálása járt ezzel az eredménnyel, hogy szinte kizárólag műveletlen paraszt-suttyók töltenek be minden fontos posztot és meghatározóak az un. elit vonatkozásában is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok