A Magyar Szakszervezeti Szövetség egyetlen politikai párttal sem köt együttműködést a választást előtt, de konkrét ügyekben készek egyeztetni a munkavállalók érdekében a pártokkal.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) a parlamenti választás előtt egyetlen politikai párttal sem köt együttműködési megállapodást; ezt erősítette meg a konföderáció szövetségi tanácsa a testület csütörtöki ülésén – közölte az MASZSZ az MTI-vel.

Hozzátették ugyanakkor: készek a munkavállalók helyzetét érintő kérdésekben egyeztetni politikai szervezetekkel, de csak konkrét ügyekben.

Egyik politikai párttal sem köt együttműködést a választás előtt a szakszervezeti szövetség

Fotó: pixabay.com CCO

A tájékoztatás szerint az áprilisi parlamenti választást megelőzően egyetlen politikai párttal sem köt együttműködési megállapodást a MASZSZ, és a jelöltállítási folyamatba sem kíván semmilyen módon beavatkozni. "A konföderáció ebben hosszú ideje következetes álláspontot képvisel", és ezt a szövetségi tanács mostani döntésével ismét megerősítette – írták.

Az érdekképviselet ugyanakkor kibocsátott egy Fehér könyvet, ebben megfogalmazta mindazon javaslatokat, amelyek teljesítését valamennyi kormányzati szerepre törő párttól elvárja. A közlemény szerint erről minden politikai erővel készek egyeztetni, amely erre igényt tart, de csak a munkavállalók helyzetét érintő konkrét ügyek mentén.

A tájékoztatás szerint a MASZSZ a választási kampányban semmilyen szerepet nem vállal, tagjait és szimpatizánsait is mindössze arra szólítja fel, hogy minél többen éljenek állampolgári jogukkal, hiszen az emberek négyévente így szólhatnak bele igazán érdemben az ország ügyeibe. A konföderáció azt kéri, mindenki a legjobb lelkiismerete szerint döntsön arról, hogy melyik egyéni jelölt és pártlista mellé teszi be az ikszet – áll a közleményben.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ezt eddig is tudtuk ti vagytok a fütyisz hátvédserege !!!
Az ilyen szakszrv. csak hányni tudok !!!
kereső
Még az kéne.Aztán leülnétek megtárgyalni a kormánnyal,és elfogadnátok azt a megegyezést,amit a kormány terjesztett elő.Ahogy teszitek mindig,csakis -és kizárólag magatokat képviselve,nem azokat akiket szakszervezetként kellene.Élősködők társasága.
quadrocopter
Meg kell várni, míg az első hordamilliók becsöpögnek a szakszervízhez - aztán beszélhetünk róla, hogy mikor, hol, kinek a szekerét kell tolni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.