Megmérte a pártok támogatottságát a Századvég Alapítvány, a februári felmérés szerint a Fidesz-KDNP előnye stabil, ám az LMP már második helyen áll.

A Századvég Alapítvány legfrissebb, februári közvélemény-kutatásának adatai szerint a kormánypártok előnye továbbra is stabil, először fordul elő azonban felméréseik során, hogy az LMP a második helyen álljon a teljes népességen belül.

Századvég: stabil a Fidesz előnye, az LMP holtversenyben második a Jobbikkal

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A teljes népesség 35 százaléka voksolna a Fidesz-KDNP-re most vasárnap

A Századvég csütörtökön juttatta el az MTI-hez közvélemény-kutatásának eredményeit, amelyekből az derül ki, hogy a megkérdezettek 35 százaléka voksolna a Fidesz-KDNP-re egy most vasárnapi parlamenti választáson a teljes népességet vizsgálva.

Holtversenyben az LMP a Jobbikkal

Felhívták a figyelmet: a Századvég méréseiben először fordul elő az LMP megalakulása óta, hogy a párt – a Jobbikkal holtversenyben – a második helyre jöjjön fel a teljes népességen belül, mindkét párt támogatottsága 8 százalék. Az MSZP-Párbeszéd 7 százalékon, a Demokratikus Koalíció (DK) 6 százalékon áll, az Együttre a válaszadók 1 százaléka szavazna. Más pártok támogatottsága 5 százalék, a bizonytalanok aránya pedig jelenleg 30 százalék – tették hozzá.

A biztos szavazók 51 százaléka a Fideszre voksolna

Kitértek arra is, hogy a biztos szavazó pártválasztóknál a Fidesz-KDNP 51 százalékon áll, azaz előnye továbbra is stabil. A Jobbik (14 százalék), ebben a közegben megelőzi az LMP-t, az LMP és az MSZP-Párbeszéd támogatottsága egyaránt 10 százalék. A biztos szavazó pártválasztók 7 százaléka szavazna a DK-ra és 1 százaléka az Együttre. Más pártok támogatottsága ebben a körben jelenleg 7 százalék.

Közölték: a Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatását február 6. és 13. között végezte, ezer, véletlenszerűen kiválasztott felnőtt megkérdezésével. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amelyet az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Kovács Tamás)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A szirén hangok beindultak, jó lesz vigyázni !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Beindult az ingadó 39% orientálása! "Sorvezetővel"!
papa.49
A szirén hangok beindultak, jó lesz vigyázni !!!
Sámannus
Ez már az a hang amit mindig mondtam . most tör fel a trágyalé a föld alól.
rohács1926
Nem is kellett elvégezni a felmérést.
Már a központból megkapták az "eredményeket".
Vagy az LMP ennyire jó lenne?
Equus
3,1 % hibahatár 8 millióból 1,000 véletlenszerű merítéssel... ezek tényleg hülyének néznek mindenkit!!!
quadrocopter
@durbincs: Zavart vagy csicska! Ez az állapot, a halált megelőző demens állapot! Kivédhetetlen! Készülj!

Te csak magadért aggódj, a mentális előjelek szerint nem húzod sokáig!

Szopatnak, csicska? Ez a sorsod! A primkók mindig szopnak, csak idő kérdése!
Matyar még nem menni román 2 osztállyal?
Gaty turkesz menni "min9ivirsli" után?
Oszd be, hogy a szádba is jusson!
Desischado
@quadrocopter: Köszi, megnevettettél! Ezzel a szellemi topronggyal nem érdemes leállni, hagyd a fenébe! Az agyrágó bogár éhen halna a fejében, az biztos.
Remélem, ennyire már nem hülye a magyar! Mondom, remélem!
szaboria1
Nem szabad elhinni mit mond a Századvég neki most az a feladata, hogy a kormányzó pártot éltesse. Szerintem már pár éve nem kérdeznek ezek meg senkit sem egy régi kotta szerint dolgoznak. Csak egy kis kavarást még belekevernek és kész is a fidesz szája íze szerinti kimutatás.
simmering73
Ezer fidesznyaloncból már csak a fele voksolna a maffiózókra? Elég rongy az arány.
Béla333
Ahogy azt sem kommentáltam, amit Horn Gáborék hazudtak, hogy a bejutási küszöbnél áll az LMP, így ezt sem kell komolyan venni!
El kell menni április 8-án és az LMP-re kell szavazni.
Ennyi!
Pálinkás Pál
Valaki árulja már el nekem ,hogy csinálják ezeket a felméréseket???Mert én még nem találkoztam olyannal aki utálja a fideszt,és megkérdezték volna valamikor is!!!Valahogy mindig a fideszhíveknél csörög a telefon...
Eladott Ország
A közpénz milliárdokkal teletömött századvégbéles fideszes szervilis seggnyaló tudományos szarjankóknak még el is hisszük.
Hellcat
Első gondolatom...Nézdmár feljött az LMP a jobbik mellé? aztán megláttam, hogy 9%...akkor inkább a Jobbik csúszott le az LMP mellé.
Edmond Dantes
Na,az első jel arra,hogy beszartak a Fidesznél a fiúk.Jól leminősítették az MSZP-t,rájöttek arra,hogy Karácsony veszélyes,lassan népszerűbb,mint a vezér.A Századvég agytrösztje ezért kínjában kitalálta,hogy ha az LMP-t felhozza,azzal rombolja mind a Jobbik,mind az MSZP esélyét.Furcsa egy logika,de valamit csinálniuk kellett a rengeteg pénzért.
mackoka46
Stabilan összelopták magukat a fideszesek, és folytatni fogják, ahol abbahagyták,
Sámannus
Ezzel a hepciáskodással akarják szét kúrni az MSZP-t. Fityfaszos köcsögök
nevemnick
A felmérés szerint: a narancsos gárda futni fog a szélrózsa minden irányába.
Sámannus
Most kezdik vidéken keresni az ellenzéki politikusokat. Remélem, nem a nyári mikulásokat találják meg.
Sámannus
@durbincs: nyelni fogod a taknyos kígyót is, a füleden jön majd ki meglásd.
relatív
Ez a mi páénzünkön dőzsölő kormánypárti széllelbélelt banda már a hülyeség határát régen túllihegte, és a bőr még most sem ég az arcán, tehát fokozni fogja a megszűntetéséig !

A szakmai alaptézisek erős elhagyásával ijesztegeti a médiumokat, abban a hitben, hogy megbízói mellett talán valakit IS el tud még szédíteni délibábos agyrémeivel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.