Debrecenben fórumozott Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, ott találta azt mondani, hogy az oktatás és az egészségügy Orbán előtt jobb volt, de utána is az lesz.

Gyurcsány Ferenc szerint az áprilisi választásnak az a tétje, hogy

Magyarország újra normális, élhető, sokak számára (...) perspektívát nyújtó ország lesz, vagy a miniszterelnök folytatja áldatlan, pusztító háborúit.

Merjük kimondani: elég volt ebből

- tette hozzá a DK elnöke.

Beszélt arról, hogy amíg Németországban az egészségbiztosítás, az iskolarendszer vagy a közlekedés-szervezés voltak a tavalyi választási kampány témái, "a magyar kormány legfontosabb kérdése, hogy állítsuk meg Sorost".

Gyurcsány: az egészségügy és oktatás Orbán előtt jobb volt, és utána is az lesz

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Hozzátette: miközben Orbán Viktor Sorossal hadakozik, a többségnek az a gondja, hogy ki tudja-e fizetni a számlákat, hogy külföldre mennek a fiatalok, vagy kap-e kórházi fertőzést, ha egészségügyi intézménybe kerül.

Gyurcsány Ferenc élesen bírálta a jelenlegi hatalmat, amely "kirabolta az országot", de – mint fogalmazott –, "szorul a hurok a nyakuk körül politikai és igazságszolgáltatási értelemben".

"A lopás a rendszer éltető ereje" – jellemezte a közállapotokat Gyurcsány Ferenc, hozzátéve: "az erkölcstelenség, a jogtalanság üli torát, rászolgált a rendszer, hogy leváltsuk".

A pártelnök utalt arra, hogy ők felkészültek a kormányzára, két éve elkészült a Sokak Magyarországa című programjuk. Szerinte ebből a szempontból az összes ellenzéki párt elkészítette a "házi feladatot", de "hol a Fidesz programja?" – tette fel a kérdést. A vezető kormánypárt korábbi szlogenjére – Folytatjuk! – utalva megfogalmazta programjavaslatát a Fidesznek: "Ne folytassátok gyerekek!".

Gyurcsány Ferenc a fórumon megismételte pártja sokszor hangoztatott álláspontját, miszerint nem értenek egyet azzal, hogy olyan határon túli magyar állampolgárok is szavazati jogot kaptak, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik a döntésük következményeit. "Ez nem hazaárulás" – védte meg álláspontját a politikus.

A DK elnöke végezetül országjárása tapasztalataira utalva azt mondta, "más lett az ország hangulata", 40-50 egyéni választókerületet el lehet venni a Fidesztől, amely így kisebbségbe kerül, és "megnyílik az út egy új, demokratikus kormány felé".

A DK elnöke a hallgatóságnak bemutatta pártja, az MSZP és a Szolidaritás mozgalom három debreceni közös jelöltjét: Gurmai Zitát, Varga Zoltánt és Káposznyák Istvánt.

(MTI)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Az ország 76% a szerint probléma a magyar egészségügy...11% szerint a terrorizmus
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@szaboria1: " S ha tudod, hogy mikor fog lejárni, akkor időben kérsz időpontot a szakrendelésre."
S utána kéred meg a beutalót. Csak rugalmasan.
" kapaszkodj meg január 8-i beutalóra feb.28-ára kaptam időpontot, hogy felírjon egy gyógyszert"
Ez még benne van a 90 napban.
De ha nagyon sürgős a gyógyszer, kérhetsz soronkívüliséget.
Rockxy
Az egészség elsősorban magánügy.
Prevenció.
Ismerős kifejezés?
Nem kerül pénzbe, csak ész és idő kell hozzá.

Az oktatás is magánügy.
Minden hasznos ismeret megszerezhető az internetről és a könyvesboltokból.
De előbb érdemes kizárni 111-től 999-ig az összes szennyoldalt, meg a tévét, rádiót, nyomtatott handabandázást.
Az egészség szorosan összefügg a tudással, a betegség pedig a tudatlansággal..

"A lehetetlen nem tény, hanem vélemény."
M.A.
szaboria1
@Eriksson: Még mindig nem érted kb 2 éve lesz, hogy szedtem azt a gyógyszert felakartam íratni de a válasz az volt beutaló kell hozzá.
Eriksson
@szaboria1: Gondolom azért, mert vizsgálat kell hozzá, hogy kell-e az a gyógyszer, vagy éppen másikat javasolnak.
Novemberben voltam cukorbeállításon egy gyógyintézményben, s ott egy évekig szedett szívgyógyszeremet lecserélték másikra azzal, hogy az hatékonyabb. Kaptam hozzá 50 %-os támogatási javaslatot egy évre.
Ha letelik az egy év, időpontot kell majd kérnem a javaslat meghosszabbításához. Időben!!!
szaboria1
@Eriksson: Nekünk is már januárban kellett a kardiológushoz időpontot kérni, hogy a tervezet áprilisi kontrollra bejussunk mert már az orvos nem adhat időpontot csak megjelöli a hónapot.
Eriksson
@szaboria1: Ez így igaz. Kardilólógiára általában 3 hónap a várakozási idő. De ezt tudjuk, s mire jön a féléves vagy egy éves kontroll, már helyben is vagyunk. :)))
És mekkora tömeg szokott lenni így is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.