A kormány nem asszisztál olyan szöveg elfogadásához, amely ellentétes Magyarország érdekeivel, viszont küzd, ameddig lehet, hogy ezek a szempontok érvényesüljenek – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön az M1 aktuális csatornán az ENSZ migrációs csomagjával kapcsolatban.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott: az ENSZ szövege egészen más felfogásból indul ki, nem lesz könnyű megváltoztatni, de megpróbálják. Úgy folytatta: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szövegszerű javaslatokkal indul "harcba" az ENSZ-ben. Jelezte: a világ nyugati fele, amely "kárvallottja lehetne" mindannak, amit a szöveg javasol – hiszen a migránsutak szabaddá tételéről, szinte kötelező befogadásról, emberi jogként járó juttatásokról van szó –, érzékelni fogja, hogy "mint Pandora szelencéje, nyílna ki", ha így fogadnák el ezt a szöveget.

Kormányszóvivő: meg kell akadályozni a bevándorlást szervező szervezetek működését

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A "Stop Soros" törvénycsomaggal kapcsolatban Kovács Zoltán megjegyezte: ahogy szigorítást vezettek be a Földközi-tengeren az olasz partoknál a civil szervezetek működésében, látványosan lecsökkent az oda érkezők száma. Hangsúlyozta: meg kell akadályozni, hogy a bevándorlást segítő, megszervező szervezetek szabadon vagy magukat másnak álcázva tudjanak működni, miközben a kormány, az emberek akarata teljesen más.

A kormányszóvivőt kérdezték arról is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Bulgáriába utazik. Kovács Zoltán azt mondta: azért fordulnak Bulgáriához, mert mint érintett és Magyarországgal együttműködő ország, érti, amikor a határok megvédéséről, az illegális migráció megállításáról beszélnek. Egyúttal – folytatta – szövegszerű javaslatot is tehetnek a dublini rendszerrel kapcsolatban a hónapok óta formálódó javaslat ellenében, vagy annak kijavítására.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Kovács! Mutass egy olyan migráncsot aki kis hazánkban szeretne élni. Már mi is máshova vágyunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Kovács! Mutass egy olyan migráncsot aki kis hazánkban szeretne élni. Már mi is máshova vágyunk.
Nessy
Ez Rogánék kötvényáruló irodáira is vonatkozik ??
quadrocopter
Senki ne gondoljon mésra, mert ez a kínlódás még a CEU-cumi hozadéka! Nem tudják megmészteni, hogy Soros nevetett a végén!
Ha kerll, akkor egy embre ellen is hoznak törvényt!
rohács1926
A tömeges bevándorlást meg lehetne akadályozni, de akkor a Tóni meg az Árpi nagy pénzektől esik el. Úgy, hogy ezt legelőször velük kellene megbeszélni.
human
Akkor már tényleg nem fogják tovább árulni a magyar letelepedési kötvényeket? Becsszó? (miket beszélek)
desiro
Eva Kovacs a faszbukon. hülye vagy lányom ülj le egyes.
kovács, valahol már írtam. üzenjetek hadat az ENSZ-nek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.