Új trükkel próbálkoznak a telefonos csalók: nem létezô ügyfélbiztonsági kódot kérnek a felhasználóktól. 

A Bors számolt be a legújabb csalásról: SMS-t, telefonhívást vagy akár papír alapú értesítést is kaphatunk arról, hogy fizetési elmaradásunk van, amit egy adott számlára kell utalnunk. Ám lehetünk egy nem létező nyereményjáték nyertesei is, viszont a díj átvételéhez be kell fizetnünk egy összeget, ami akár több száz­ezer forintra is rúghat.

A legújabb verzió szerint az egyik szolgáltató nevében keresik meg a gyanútlan embert. Ilyenkor az áldozat mit sem sejtve követi az utasításokat, a pénzét pedig nem látja többé. Az elkövető rejtett számról telefonál – kezdte az új módi bemutatását a rendőrség.

Itt a legújabb telefonos csalás: legyen résen!

A csaló tájékoztatja az ügyfelet, hogy nyilvántartásuk szerint egy ügyfélbiztonsági kódot korábban nem sikerült elküldeniük, és an­nak megismétlésében kéri a se­gít­séget. A hívó fél feltesz pár kér­dést, amivel igyekszik megtéveszteni az alanyt. Például olyat, hogy az ügyfél elége­dett-e a szolgáltatással.

Ha hívást vagy SMS üzenetet kapunk ismeretlen számról, akkor mindenképp jegyezzük fel a telefonszámot, a hívó nevét, a hívás dátumát, és azonnal értesítsük a rendőrséget a 107-es vagy a 112-es központi telefonszámon!

(Borsonline)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

terlasz
Jegyezzük fel a rejtett számot, barmok!
terlasz
Jegyezzük fel a rejtett számot, barmok!
Itsuka Nakimaga
Nem rejtett! Ismeretlen! Elolvasni, feldolgozni, megérteni!
Nessy
@Itsuka Nakimaga: Azt sem írja ki a telefon.
Pálinkás Pál
A telefon általában magántelefonszámnak írja ki...de van még olyan akinél az csörög??? A legocskább callblockerrel le lehet tiltani ezeket!!!
Itsuka Nakimaga
@Nessy: Már miért ne írná ki azt a számot, ami nem rejtett, csak te nem ismered, mert nem szerepel a "névjegyek" adatbázisban? Nos: az ilyen számot kell feljegyezni! Persze a telefon is megőrzi a hívásnaplóban, a "fogadott" vagy éppen a "nem fogadott" hívások között.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.