Csökken a felhőzet, de hajnalban több helyen is köd várható, aztán szombat délutánra mindenhol beborul az ég – nagyjából ilyen lesz a várható időjárás az ország területén.

Szombat délután mindenhol beborul az ég

Fotó: Pixabay

Pénteken késő délutántól északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Hajnalra több helyen képződik köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, amely szombat délelőtt a legtöbb helyen feloszlik és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüthet, de néhol tartósan megmaradhat. Szombaton napközben nyugat felől megnövekszik és megvastagszik a felhőzet, késő délutánra mindenütt beborul az ég. Éjszaka és szombaton napközben legfeljebb a ködös, borult területeken fordulhat elő szitálás, hószállingózás, majd szombat estétől a Dunántúlon, később keletebbre is számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra. A délnyugati szél szombaton az Alpokalja térségében megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de a hóval borított, kevésbé felhős területeken ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 1 és 7 fok között várható, a tartósan borult tájakon lesz a hűvösebb.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.