Székesfehérvár is indult a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címért, de nem jutott be a legjobb három pályázat közé. A polgármester nemtetszésnek adott hangott egyes EU-s vélemények miatt.

Fejér megye székhelye már biztosan nem lesz 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa, a "döntőbe" ugyanis Debrecen, Győr és Veszprém jutott.

Székesfehérvár az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címre beadott pályázata több pontját is megvalósítja a jövőben, függetlenül attól, hogy nem fogja elnyerni a címet

- jelentette be a város fideszes polgármestere csütörtöki rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Cser-Palkovics András kiemelte, hogy a közgyűlés egyhangú döntésével nyújtották be a pályázatot és a város közössége felsorakozott a pályázat mögött, éppen ezért a címtől függetlenül a pályázatban megfogalmazottak megvalósításán dolgozni fognak.

A városvezető gratulált a továbbjutó városoknak, ugyanakkor nemtetszésének adott hangot amiatt, ami a szerdai bizottsági meghallgatáson elhangzott. Úgy vélte, az egész meghallgatás jegyzőkönyvét szó szerint nyilvánosságra kellene hozni, mert szerinte az nem az egyes pályázatok fenntarthatóságáról, finanszírozásáról, szakmai tartalmáról szólt, hanem kizárólag a napi politikáról és ideológiákról.

A Fehérvár Médiacentrum által feltöltött videós interjúban Cser-Palkovics azt mondta, az EKF bíráló bizottsága többek között azt kifogásolta, hogy a város pályázata nem más, mint 

a fehér, keresztény Európa propagandafilmje, mindenki fehér, boldog és az utcán táncol.

A polgármester szerint a szegényeket és a migránsokat is hiányolták a filmből.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ez valami csicska társasjáték, hogy az nyer, aki a legidiótább a hordában?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Ez valami csicska társasjáték, hogy az nyer, aki a legidiótább a hordában?
Equus
szólott volt vitéz phehaerwaarhy tser-palkovitsch mester az ő szája által vala...
simmering73
olyan boldog voltam, hogy eddig nem hallottam erről az állatról.
nezelodo
Ez a derék dalia polgi eszerint rendesen fikázta a többi, egyébként fideszes várost, mert azok eszerint nem túl lelkesen hajtják végre Orbán agyament akaratát, és a pályázatuk tetszik a döntéshozóknak, vagy jobban értik a dakota kettős beszédet. Mást itthon a bégető birkáknak, és más képet mutatni kifelé.
Eladott Ország
Azt hiszem, ha Európának van identitása, annak kizárólag a demokratikus jogállamhoz, a vallásszabadsághoz, az állam és egyház szétválasztásához lehet köze. Meg a jóléthez, fejlődéshez, szolidaritáshoz, minden egyes európai polgár szabadságjogainak elismeréséhez. Vallásra, bőrszínre, nemre, életkorra, szexuális irányultságra és egyéb jellemzőkre való tekintet nélkül. Lassan nemhogy nap, de óra nem múlik el anélkül, hogy a fehér, keresztény, családbarát magyar nemzetállam erkölcsi felsőbbrendűsége ne kerülne terítékre. Aki nem itt él, aki azt sem tudja, hol van a térképen Magyarország ,az egészen biztosan nem hinné el, mi folyik itt évek óta kormányzatilag. Az ugyanis józan ésszel aligha felfogható, hogy egy olyan európai országban, amely ország lakosságának közel egyharmadát (31,9%) még mindig a nélkülözés valamilyen formája sújtja (volt ez rosszabb is, most már azért jelentősen javult a helyzet mióta nem számolnak a létminimummal), a kormány reggeltől estig, estétől reggelig a kereszténység ragacsos cukormáza mögé bújva harcol Európa ellen és megvédte az európai értékeket/európai identitást. Vagy valami hasonló. És mire észbekapnak a hívek – hogy is mondjam csak keresztényül? – harangoztak.
creativehun
Felsőbbrendű,fehér faj.. Várható,hogy az árja kérdés is szóba kerül???...Hol is hallottam én már ezeket a bődületes sületlenségeket??? Fehér,keresztényi...stb stb...
Yoda69
Europa sokszinu es sok vallasu. Nem csak feher es kereszteny.
A kirekesztessel meg jo hogy nem nyertek.
cs.n.
Mit hisztizik, 7 pályázó közül 4-nek ki kellett esni, nem kell ez a "pikkelrámatanár"-féle kisiskolás magyarázkodás. Állásinterjúkra járt már Cser Palkó úr? Gondolom, nem sok szüksége volt még ilyen proli szokásra. De ott is ez van, csak megsúgom. Ha nem nyered el a tetszést akármi miatt, akkor viszlát. Ez van, akár tetszik, akár nem.
RonaGyuri
Hú de ösmerős ez a "fehér, keresztény Európa"
Ku-Klux-Klan = fehér protestáns amerika
Pálinkás Pál
@creativehun: "Felsőbbrendű,fehér faj.." idézet tőled...nos...sorold azokat a világot előre vivő dolgokat amit az utóbbi párszáz évben a négerek,vagy a füstösök alkottak az emberiségnek?!
Mellesleg ,miért is baj az ha az ember a saját rasszával akar együtt élni???Mert indokolni nem tudjátok csak azzal hogy nem tetszik nektek!!!Ha annak idején az európaiak nem gyarmatosítják Afrikát,akkor azok még mindig ásóbottal piszkálnák a teveszart!!!Nagyon jól mutatja a volt gyarmati országok helyzete...azóta csak alamizsnából léteznek,ha elzárnánk a csapot Afrika nagyon hamar elnéptelenedne!!!
magyarbakancs
"Székesfehérvár polgármestere szerint "a fehér, keresztény Európa" propagálása miatt sem nyerhetett a város EKF-pályázata"
Elnézést kérek ha tudásom hiányos de a Kopt-Keresztények bőr színe kiket befogadtunk barna színű.
Nem lesz ezeknek az ős keresztényeknek ebből bajuk.hogy nem fehérek?
Polgármester úr tisztelt?
Magát nagyon jól meg fizetik ,hogy ilyen idióta legyen.
Eladott Ország
A fehér keresztény Európa. Orbán fogadja a pápát.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/03/op.jpg
Mondjátok meg nekik, hogy nem Soros György miatt kell 10 órát várniuk a sürgősségin, meg két évet egy műtéti beavatkozásra, hanem mert az állam a magánegészségügyet támogatja adómentességgel, és azért szántották be az OEP-et, hogy a maradék ellenőrzés is megszűnjön az egészségügy címén elköltött adóforintok fölött, és leginkább azért ilyen rossz a helyzet, mert a kormány üres betonteknőket építget, és azon keresztül lopja a közpénzt ahelyett, hogy meggyógyítaná a beteg embereket.
kereső
@creativehun:" Felsőbbrendű,fehér faj.. Várható,hogy az árja kérdés is szóba kerül???...Hol is hallottam én már ezeket a bődületes sületlenségeket??? Fehér,keresztényi...stb stb...", ha jól tévedek akkor ezek a "bődületes sületlenségek",no meg az "élettér"!,vezettek a II.világháborúhoz.
Talán komolyabban kéne venni ezeket a dolgokat.Hitlert is elmismásolták-mert azt hitték,hogy csak beszél!!...,aztán mi lett belőle.
creativehun
@Pálinkás Pál: Ne haragudj...nem akarlak megsérteni...de rasszistákkal még egy kultúrált vita erejéig sem vállalok semmifajta közösséget...így most eltekintek attól,hogy riposztoljalak!
peterkelemen
Csak a keresztnevében több, mint 800 millió embert gyilkoltak le a világon így arra senki ne legyen büszke.
Eriksson
@human: Nem mondod, hogy ez pályázati videó. Beszarok.
peterkelemen
A kereszténység bűnei. A keresztény szeretetvallás nevében hozzávetőlegesen 800 millió embert gyilkoltak le világszerte.

Ősi pogányok kegyetlen legyilkolása, kiírtása.
Missziók: keresztény európai királyok, lovagok tömegmészárlásai.
Keresztes háborúk.
Eretnekek lemészárlása, kiírtása.
Boszorkányüldözés, boszorkányok legyilkolása, megkínzása. Az áldozatok 80%-a nő volt.
Vallásháborúk.
Zsidók módszeres üldözése, legyilkolása.
Bennszülöttek kiírtása.
Katolikus haláltáborok.
Katolikus terror Vietnámban.
Ruandai mészárlás melynek során szemtanúk szerint papok feladták a bújtatott tuszikat a hutu milíciáknak.
justhpeter
Talán a történelemben kellett volna jobban elmélyednie e bősz orbánbérencnek.
papa.49
@Eriksson: Csatlakozom a véleményedhez igen gyengére sikerült..
.@human: Kösz hogy feltetted, ez igen silány ...
Pálinkás Pál
@creativehun: Mert nem tudsz...én tényeket soroltam fel,lehet cáfolni,válaszolni!!!A rasszista ,meg a náci,nálatok az utolsó stáció,előhúzzátok ha nem tudtok mit válaszolni,ez olyan Joker nálatok!!!
nezelodo
Azért nem állhatom meg, hogy meg ne említsem, hogy mindig csiklandoz a röhögőinger, és lenyűgöz, amikor a kemény kommunista párttitkár apuka KISZ titkár sarja, mint a kereszténység védelmezője parádézik a politikai porondon!
Azt az apróságot pedig, hogy a kereszténység nevében mi mindent követett el az egyház, a Megváltó megfeszíttetése óta csak érintőlegesen, a szentföldi hadjárat (vérengzés), boszorkányüldözés, (a csillagászok máglyahalála), a háborús fegyverek megáldása, Hitlerrel való burkolt kollaboráció és a békepapság intézménye stb. egy kis csúnya szeplő az anyaszentegyház orcáján. A sokszor megjelenő burkolt és nyílt zsidózás meg több mint érdekes "Mária országában", aki nő volt, (és a nőket a fidesz és Orbán oly nagy becsben tart), és persze egyúttal zsidó is volt Jézus édesanyja.
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Ösmét magad alá vágsz Rassz Pista!

- A fekete matematikusnők, akik az űrbe juttatták Amerikát - Magyar ...
mno.hu/.../a-fekete-matematikusnok-akik-az-urbe-juttattak-amerikat-1382891

- Hét találmány, amit az afrikaiak adtak nekünk - 444
444.hu/2014/03/01/het-talalmany-amit-az-afrikaiak-adtak-nekunk

- Négerek – Wikipédia
hu.wikipedia.org/wiki/Négerek
A négerek vagy feketék a negrid rasszba tartozónak gondolt, sötét bőrszínű emberek. Ez az első kialakult embertípus; a többi fenotípus akkor alakult ki, mikor egy génmutáció megváltoztatta a bőr melanintartalmát

Lekarmolhatod magad: " Ez az első kialakult embertípus;..."

-A fehér „übermensch” „felsőbbrendűsége” – A MI IDŐNK
www.amiidonk.hu/elemzes/a-feher-ubermensch-felsobbrendusege/
2015. aug. 3. - A fasiszták gyakran érvelnek azzal, hogy nincs néger Nobel-díjas, nem érnek el tudományos eredményeket, és a nagy feltalálók között sincs fekete. Ez természetesen nem igaz, hiszen vannak rendkívül intelligens fekete tudósok. Ha nem is olyan nagy számban, annak egyszerűen annyi az oka, hogy a ...

Itt pedig van egy kis magyarázat is az egyébklnt gyengéknek:

- Miért nincsenek Nobel-díjas fekete tudósok? - Gyakori kérdések
www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__1951129-miert-nin...
2011. júl. 2. - Annak, hogy a bőrszín alapján milyen szociális-gazdasági környezetre számíthat egy születő csecsemő, annak már igen. A többség nincs abban a helyzetben, hogy érdemi, akár Nobellel is jutalmazható kutatások részese lehessen. Akár okosabb is lehet, mint azok a tudósok, akik megkapták, de akkor sem ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.