Mátyás Balázs Tamást gyászolja a rendőrség.

A fiatal rendőr szenvedett balesetet kollégáival péntekre virradó éjjel Újpesten. A két rendőrautó egy kereszteződésben karambolozott.

Az elhunyt rendőr utasként ült a kocsiban, amely ütközés után egy jelzőlámpát is kidöntött, majd egy kerítésbe fúródott.

A két rendőrautót ugyanarra a címre riasztották, így nem kizárt, hogy mindkettő megkülönböztető jelzést használva ért a kereszteződésbe, és éppen saját szirénájuktól nem hallhatták a másikát.

A hatóságok ezt nem erősítették, de a lap emlékeztet rá, hogy ilyen esetben a megkülönböztető jelzést használó autók egyenrangúnak számítanak, a közlekedési lámpa, tábla dönt arról, melyiknek van elsőbbsége.

Korábban a 24.hu úgy értesült, hogy a XV. kerületi járőröknek zöld lámpája volt, IV. kerületi kollégáiknak viszont piros.

Címlapkép: police.hu

(Blikk, 24.hu)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr frédikántor
nem is tudom... amióta megbüntették a feleségemet 20 ezer forintra, mert 1 héttel azelőtt lejárt a jogsija, azóta valahogy elmúlt az empátiám
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Az autóval rohanó rendőrök nem tudnak egymással kommunikálni? Vagy a központi irányítás figyelmeztetni, h két autó száguld egymással szembe ugyan arra a címre?
Sanyabá, ebben nagy felelősséged van neked is, hogy van kiépítve ez a "csúcstechnika"?
maci0427
Részvétem ! ---- DE !!! --- Csak a Rendőrségnél történt pont hasonló események miatt , felvetődik a kérdés, hogy miért nincs megfelelő - normális gépjárművezető után képzés a rendőrségnél ? Mert ezek szerint nincs , ezt kár is tagadni ! A hivatásos jogosítvány ebben a munkakörben nem elég...! A másik meg az, hogy éjszaka a kihalt városban miért kell szirénázni ? Simán lehet nagy sebességgel, akár 100 -130 -al is közlekedni, főleg ha az adott kerületet jól ismerik, oda valók... ! Taxis tapasztalat..., igaz sokuknak van is gyakorlatuk...!!! És csodálkoznak az emberek azon, hogy mennek még ilyen tragédia esetén is a gyalázó - pocskondiázó - vicces beírások ...?! Hát könyörgök, a rendőrség pont ezt akadályozhatná meg, ha olyan járműveztetői lennének, akik nem okoznak sem másnak, főleg nem a társuknak súlyos - halálos baleseteket ! Van Mogyoród és van óbudai gépjárművezető továbbképző rutinpálya, ahol gyakran gyakorolhatnának ! Komolyan mondom , hogy sok ismerősöm és női is..., aki már most 60 - 70 éves, jobban vezetné a rendőrségi autókat bármilyen éles helyzetben mint a mostan fiatal - gyakorlat hiányos rendőrök...! Bocsika, de ez az igazság...!!!
simmering73
Ha eset van, egy mentőautó megy a helyszínre. Ha tömeges baleset, akkor persze több. Miért kell 5-6 rendörautónak is egy esethez kimenni. Tegnap találkoztam országúton egy - szerencsés kimenetelű - balesettel. Három rendőrautó is volt a helyszínen. Miért?
kereső
Hogy mi vezethetett egy fiatal ember!! halálához? Nem mi fogjuk ezt eldönteni.
Meghalt-valakiknek a gyermeke,valakiknek a testvére,valakinek a kedvese.-ezért csak ennyit tehetünk:
R.I.P. Legyen neked könnyű a föld!
Együttérzés és részvét mindazokkal,mindazoknak akik gyászolnak.
iluminati
@lampa laz: Ha Ha Ha Csúcstechnika??? Ez jóóóóó Majd száz év múlva...!! Addig is marad a ...
Főlökött
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet :
49. § ……
(2)318 A megkülönböztető fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármű vezetője - a rendőr és a vasúti átjárót biztosító jelzőberendezések jelzéseit kivéve - a közúti jelzéseket, továbbá a 24-43. §-okban foglalt rendelkezéseket figyelmen kívül hagyhatja, ha magatartásával a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti, és meggyőződött arról, hogy a közlekedés többi résztvevője az akadálytalan továbbhaladást lehetővé tette.
wagabund
Minden nanus kocsi vezetőjének PAV I-e van..ha valaki, akkor ők tudják a kreszt...
szerintem a saját szirénájuktól nem hallották a szélsebesen közelítő másikat...
Fradigege
A piros lámpás lesz a hunyó. Azt hallottam, hogy kirepült. Tehát, nem volt bekötve. Részvétem.
dr frédikántor
nem is tudom... amióta megbüntették a feleségemet 20 ezer forintra, mert 1 héttel azelőtt lejárt a jogsija, azóta valahogy elmúlt az empátiám
Fradigege
@dr frédikántor: Együtt érzek. Empátia részemről sem elégséges a rendőrségnek nevezett bohóc klubbal szemben.
Eladott Ország
Nem vagyok rendőr, meg ügyvéd sem... de úgy tudom, hogy nekik nem kötelező a biztonsági öv, és a piroson is áthajthatnak - persze megkülönböztető jelzéssel és körültekintve.
staro2
Részvétem az elhunyt családjának.Fölöslegesen halt meg egy fiatalember.
Remélem, hogy ez rádöbbenti a testület néhány értelmesebb tagját arra, hogy a társadalom törvényei ugyan nem mindig vonatkoznak rájuk, hogy szerintük ugyan ők fölötte állnak,de a fizika törvényei szerint mindenki egyenlő.
A centrifugális erő és egyéb fizikai tételek nem nézik az egyenruhát és rajta a csillagokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.